Aquacrisius

Pagina 5 din 7 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  Ionut Erdeli la data de Joi Mar 17, 2011 9:27 am

S-a scumpit cotizatia de membru. Am inteles ca e 45 lei + 30 ANPA
La inceputul anului era 55 de lei cu permisul ANPA

Ionut Erdeli

Numarul mesajelor : 1487
Localizare : SECRET
Ocupatia : T.F.L.
Data de inscriere : 30/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  yulyan33 la data de Joi Mar 17, 2011 6:09 pm

Togor nu ia taxa de pescuit pentru zonele de pe Crisuri. Pe chitanta apare taxa de acces arie protejata. Pe Crisul repede sunt doua arii protejate, care se suprapun peste cele trei zone. Eu am platit pentru Crisul repede in totalitate, de la Vadul Crisului pana la frontiera, cu toate taxele a fost 100 ron
avatar
yulyan33

Numarul mesajelor : 146
Varsta : 43
Localizare : oradea
Ocupatia : vanzari
Data de inscriere : 05/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  Ionut Erdeli la data de Joi Mar 17, 2011 6:27 pm

B Vasile a scris:******** Cu acordul domnului Nicolae Popovici vă reţin atenţia cu câteva lucruri importante legate de drepturile voastre/noastre rezultate din achitarea permisului de pescuit şi a cotizaţiei de membru al APS Banatul în anul 2011.

1. Unde avem dreptul să pescuim?

Carnetul de membru al APS Banatul, însoţit obligatoriu de permisul emis de Agenţia Naţională pt. pescuit şi Acvacultură (ANPA), ne dă dreptul să pescuim în toate apele publice naturale din România. Exemple de ape naturale sunt râurile, canalele, bălţile care nu sunt private sau bălţile/lacurile în care nu se face acvacultură (Surducul este un asemenea exemplu).

Textele de lege care permit acest lucru sunt următoarele:

a. OUG nr. 23/2008 (aprobată prin Legea nr. 317/2009), care face oficiul de lege actuală a pescuitului, art. 23, al. 4: “Permisul de pescuit recreativ/sportiv este valabil atât pentru zonele concesionate de asociaţia al cărei membru este, cât şi pentru zonele concesionate de alte asociaţii, pe bază de reciprocitate.”
b. Anexa 3 la Ordinul ministerial nr. 15/2011 privind practicarea pescuitului sportiv – Regulament de practicare a pescuitului sportiv, art. 9: “Asociaţiile şi federaţiile de pescari sportivi consimt să îşi armonizeze acţiunile în vederea implementării obiectivelor şi măsurilor din prezentul regulament şi îşi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor, în vederea practicării pescuitului recreativ/sportiv, conform prevederilor art. 23 alin. (4) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 23/2008, cu modificările şi completările ulterioare”.
c. Art. 3, al. 2, din Ordinul ministerial nr. 15/2011 privind practicarea pescuitului sportiv: “Permisul de pescuit recreativ/sportiv este nominal, netransmisibil, se eliberează anual şi este valabil în toate habitatele piscicole naturale”.

În legătură cu exprimarea "îşi recunosc dreptul de reciprocitate pentru membrii lor" din Ordinul anterior amintit, observaţi că legiuitorul scrie "îşi recunosc" şi nicidecum "îşi pot recunoaşte". Dacă ar fi scris "îşi pot recunoaşte", asociaţiile şi-ar fi putut permite să opteze între a recunoaşte sau nu reciprocitatea. Dar legiuitorul a preferat să scrie "îşi recunosc", moment din care reciprocitatea funcţionează de drept, prin efect direct al legii.

2. Cine are dreptul să ne controleze permisele şi, eventual, să ne sancţioneze?

Conform legii pescuitului anterior amintite (prin art. 67, al. 3), au drept de constatare şi sancţionare a contravenţiilor din domeniul pescuitului sportiv următoarele categorii de funcţionari publici: inspectorii piscicoli ai ANPA, poliţiştii Poliţiei şi ai Poliţiei de Frontieră şi jandarmii. Orice alt “controlor” al oricărei asociaţii nu are niciun drept în acest sens, singurul lucru pe care o asemenea persoană îl poate face fiind să iasă la control doar împreună cu funcţionarii înainte menţionaţi, sau să îi sesizeze telefonic dacă este singur şi constată nereguli.

Nu vă lăsaţi impresionaţi de figurile nicunei persoane care îşi asumă calitatea de "controlor". Dacă nu este însoţit de cel puţin una dintre categoriile de funcţionari publici anterior amintiţi, replicaţi-i politicos că nu are drept de control asupra dumneavoastră şi, cu atât mai mult, nu are nici dreptul să vă sancţioneze sau să vă impună orice altă măsură.

3. Un sfat practic

Tipăriţi-vă de pe net legea pescuitului şi ordinul ministerial amintite mai sus, după care SUBLINIAŢI pasajele citate anterior, inclusiv cele legate de persoanele care au drept de control şi sancţionare. Purtaţi cu voi aceste pagini în trusa de pescuit, într-o folie. Arătaţi aceste pasaje oricui are ceva de obiectat la faptul că pescuiţi pe o anumită apă publică naturală.

4. Ce drepturi dă permisul ANPA cumpărat direct de la ANPA şi nu de la o asociaţie?

Dă dreptul de pescuit DOAR în ape nearondate asociaţiilor. Dacă nu sunteţi membru al vreunei asociaţii de pescari recunoscute de ANPA, nu aveţi dreptul să pescuiţi pe nicio apă arondată vreuneia dintre ele.

5. Ce a urmărit APS Banatul prin acţiunea introdusă şi câştigată împotriva ANPA?

La sfârşitul anului trecut, APS Banatul a făcut plata unei sume considerabile la bugetul de stat, pentru a primi de la ANPA un număr de peste 5000 de permise de pescuit pentru 2011. Era în vigoare Ordinul vechi privind pescuitul sportiv. ANPA nu a dat niciun răspuns. În temeiul acelui Ordin, plata permiselor fiind deja făcută, ANPA era obligată să emită permisele către APS Banatul. Asociaţia a aşteptat curgerea termenului legal de răspuns de 30 de zile, după care, în absenţa acestui răpuns şi în absenţa emiterii permiselor, a chemat în judecată ANPA în temeiul unei legi care obligă autorităţile publice să facă ceea ce legea le obligă să facă, iar ele refuză să facă. În cazul nostru, Curtea de Apel Timişoara a obligat ANPA să elibereze cele peste 5000 de permise. Lucru care s-a şi întâmplat.

6. Va lua APS Banatul ape în administare, în temeiul Ordinului ministerial nou?

Da.

7. Are vreo relevanţă că asociaţia x are 500 km de ape, asociaţia y are 100 km de ape, iar asociaţia z are 50 km?

Din punctul de vedere al dreptului de pescuit al pescarilor, nu. Membrii asociaţiei z pot pescui pe apele arondate asociaţiei x, şi viceversa, în temeiul legal arătat mai sus, la pct. 1, FĂRĂ NICIO TAXĂ SUPLIMENTARĂ.

Relevanţa unei asemenea situaţii este numai pentru puterea de administrare a asociaţiei respective. Mi-e teamă că multe asociaţii au făcut presiuni pentru a obţine cât mai multe ape, în ciuda faptului că nu dispun de capacităţile logistice pentru a-şi putea respecta obligaţiile stabilite de lege. A fost un fel de cursă ridicolă "cine ia cât mai mult", cu speranţa că cine "ia mai mult" va atrage mai mulţi cotizanţi. Această cursă este continuată la momentul de faţă cu legende rurale de tipul "pe apele noastre o să pescuie numa' cine-ş face permisu' la noi", în ignorarea deplină a legii şi în dispreţul pescarilor********


Mi-am permis sa copiez textul de mai sus si sa-l pun aici gandindu-ma ca poate se vor lamuri unele lucruri si la noi ! Nu comentez legalitatea sau ilegalitatea textului, cat adevar este in el, dar observ ca tot ce s-a precizat a fost pe baza unor paragrafe din lege....Cred ca merita citit...fiecare va proceda cum crede, dar consider ca o opinie in plus, din care putem invata, nu strica ! Nu-mi cereti explicatii, nu cunosc in amanunt legea, cei care vor, pot intra pe forum cu autorul articolului .

ps: sper sa nu fie problema nici aici , nici acolo ca am postat treaba asta.....Cred ca-i mai utila decat palavrageala cu mihaiul !


Si comunicatul ANPA in legatura cu ceea ce declara domnul Nicolae Popovici

In atentia pescarilor sortivi din Judetul TIMIS

Permisele de pescuit eliberate de ASOCIATIA PESCARILOR "BANATUL"

sunt valabile dupa cum urmeaza:

1. Dunare ,M.Neagra, Lac de acumulare si zone neautorizate.

2. Pe zonele de pescuit atribuite altor asociatii cu respectarea

regulamentului de practicare a pescuitului recreativ/sportiv

emis de asociatia titulara de autorizatie .

ASOCIATIA PESCARILOR "BANATUL" NU ARE AUTORIZATE ZONE DE PESCUIT.


Aici se poate citi pe sit-ul ANPA
Mi-am permis sa-l copiez deoarece se tot schimba anunturile respective
http://www.anpa.ro/index.php?v=stire&id=71

Ionut Erdeli

Numarul mesajelor : 1487
Localizare : SECRET
Ocupatia : T.F.L.
Data de inscriere : 30/04/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  B Vasile la data de Joi Mar 17, 2011 7:03 pm

Incepe sa semene tot mai mult cu situatia din tarile arabe. Nici acolo nu mai stie nimeni cine conduce si ce se intampla...Asa si cu pescuitul nostru ! Sfanta ANPA face si desface dupa reguli numai de ea stiute si respectate ! Cred ca nici dracu' nu o scoate la capat cu ai nostri diriguitori intr-ale pescuitului . Din pacate, tragem doar noi, pe ei nu-i intereseaza decat banii....si noi mergem sa platim...Ma cam indoiesc sa aiba finalizare pasnica potlogariile astea daca se continua tot asa . Are si nesimtirea o limita a ei, care-i periculos s-o treci !
avatar
B Vasile

Numarul mesajelor : 252
Localizare : Oradea
Ocupatia : Pescar
Data de inscriere : 22/10/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  mihai la data de Joi Mar 17, 2011 9:00 pm

Numai sa ai grija Vasile ca tu ai trecut de multe ori peste limita asta Mad

mihai

Numarul mesajelor : 367
Localizare : oradea
Ocupatia : comerciant
Data de inscriere : 21/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  B Vasile la data de Joi Mar 17, 2011 9:13 pm

mihai a scris:Numai sa ai grija Vasile ca tu ai trecut de multe ori peste limita asta Mad

Acum urmeaza sa merg intr-o incapere mititica, cu un scaunel aparte, din ceramica....daca vrei sa ma insotesti si acolo, e treaba ta....i-ti recomand pozitia "lotus " pana termin .
avatar
B Vasile

Numarul mesajelor : 252
Localizare : Oradea
Ocupatia : Pescar
Data de inscriere : 22/10/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  pescarbihor la data de Joi Mar 17, 2011 10:12 pm

Pfoaiiii !Ce miroooos! O fi de la fasole sau de la "tarifele lu togor" ? Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Very Happy Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing Laughing

pescarbihor

Numarul mesajelor : 70
Localizare : beius
Ocupatia : pescar mintit de ajvps
Data de inscriere : 07/03/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  yulyan33 la data de Dum Mar 20, 2011 12:20 pm

avatar
yulyan33

Numarul mesajelor : 146
Varsta : 43
Localizare : oradea
Ocupatia : vanzari
Data de inscriere : 05/10/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  raul la data de Dum Mar 20, 2011 1:47 pm

Deci nu mai este voie sa pescuim cu pestisor viu numai mort? De aia zicea sa omoram carasul si soretele?
avatar
raul

Numarul mesajelor : 113
Localizare : paleu
Ocupatia : DESIGNER-sculptor-pictor
Data de inscriere : 12/01/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  loci70 la data de Dum Mar 20, 2011 3:32 pm

sint tare curios cum o sa aplice legea la pustanii sateni care fac baie in cris,toata vara sar de pe pod la giris. prea a sarit gardul aquacrisius cu malul crisului.de cind e lumea,oradenii au iesit la cris la scaldat,la un disc,la o prajeala.si persoanelor insotitoare trebuie sa cumperi permisul de acces dupa noul comunicat.deci daca vrei sa pescuiesti si mai duci si familia sau niste prieteni care pur si simplu vrea sa iasa la aer mergi la aqua si scos invoiala la ei.am ajuns de rahat
avatar
loci70

Numarul mesajelor : 53
Localizare : oradea
Ocupatia : mecanic
Data de inscriere : 23/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  andreiii la data de Dum Mar 20, 2011 5:47 pm

dak toate acele reguli vor fi aplicate eu ma fac popa!!! si cred ca vom avea peste 2-3 ani peste de nu vom sti ce sa facem cu el c&r pffff (dak legea va fi aplicata)
avatar
andreiii

Numarul mesajelor : 22
Varsta : 31
Localizare : marghita
Ocupatia : (pescar sportiv spinning)
Data de inscriere : 14/01/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  crisulnegru la data de Lun Mar 21, 2011 12:59 pm

andreiii a scris:dak toate acele reguli vor fi aplicate eu ma fac popa!!! si cred ca vom avea peste 2-3 ani peste de nu vom sti ce sa facem cu el c&r pffff (dak legea va fi aplicata)

Se implinesre un an de cand au primit ariile protejate ! Nu au facut nimic un afara de faptul ca s-au legat o data de cativa din Sintandrei ca au taiat niste salcii ! Nu au pus panouri avertizoare cum specifica legea in 90 de zile,nu au prins braconierii pe care inca ii vedem "la treaba" pe ape,nu au facut curatenie asa cum scrie in obiectul lor de activitate ,etc.
Este clar acum ca toata chestia cu ariile a fost doar o smecherie ieftina cu care sa puna laba pe ape !Scrie clar in lege ca nu au dreptul sa puna taxe suplimentare si pentru asta pot fi contestati numai ca asta nu ne scapa pe noi de certuri si contradictii inutile pe malul apei cu rangeri si custozi de tot felu .Mai lipsea sa ne oblige cu regulamentul ala sa facem curatenie, ca scrie ca nu ai voie sa pescuiesti daca este mizerie .Peste tot sunt flacoane si pungi de tot felul pe jos pe pamant,in copaci sau in apa asa ca acolo nu avem voie sa pescuim dupa regulamentul lor .Sa nu mai vorbim de aia cu baia,campatul,accesul cu masina sau facutu focului ! Acuma ei vor sa scoata castanele din foc cu mana noastra sau cu banii nostri de parca toata mizeria aia noi am fi facut-o.Ei nu vad ca satenii arunca gunoaiele pe malul sau direct in ape si nu fac nimic in acest sens. Vor sa ne ia noua bani ca sa curete mizeria facuta de turisti sau localnici ??!!Se aplica si aici aia cu "Sa traiti bine"-DIN BANII SI PE SPINAREA ALTORA !

crisulnegru

Numarul mesajelor : 30
Localizare : cele trei crisuri
Ocupatia : "nas" de pesti
Data de inscriere : 10/01/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

RE:Aquacrisius

Mesaj  pescarus la data de Lun Mar 21, 2011 5:40 pm

Pescarii au fost mintiti de Aqua din cauza foamei disperate dupa bani. Pe seama pescarilor creduli si lasi, si ei isi vor cladi monopolul, asemenea Ajvpsului. Dar nu va tine asta mult, sint curios sa-i vad, cum populeaza Crisurile si din ce bani, totusi din care bani?
Undeva se maninca gratar si se bea whisky pe banii nostri! Nu inteleg cum se poate, sa nu existe un grup de oameni sa-i dea pe astia in judecata pentru inselaciune? Vinovate sint cele doua asociatii! Chiar nu ne putem aduna sa facem ordine pe banii nostri!?
Ei,ei Tibi cpo si Togor las ca ma intalnesc eu cu voi! Las' ca tot va arat eu voua! O luati voi peste coaja, stati linistiti ca nu merge mult cu hotia asta!
Mincinosilor! Hotilor! Banditi in drumul mare!

pescarus

Numarul mesajelor : 132
Localizare : bihor
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 22/01/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  ssebi la data de Lun Mar 21, 2011 8:34 pm

pescarus a scris:Pescarii au fost mintiti de Aqua din cauza foamei disperate dupa bani. Pe seama pescarilor creduli si lasi, si ei isi vor cladi monopolul, asemenea Ajvpsului. Dar nu va tine asta mult, sint curios sa-i vad, cum populeaza Crisurile si din ce bani, totusi din care bani?
Undeva se maninca gratar si se bea whisky pe banii nostri! Nu inteleg cum se poate, sa nu existe un grup de oameni sa-i dea pe astia in judecata pentru inselaciune? Vinovate sint cele doua asociatii! Chiar nu ne putem aduna sa facem ordine pe banii nostri!?
Ei,ei Tibi cpo si Togor las ca ma intalnesc eu cu voi! Las' ca tot va arat eu voua! O luati voi peste coaja, stati linistiti ca nu merge mult cu hotia asta!
Mincinosilor! Hotilor! Banditi in drumul mare!
pescarus presedinte!!!!! pescarus presedinte!!!!! pescarus presedinte!!!!
avatar
ssebi

Numarul mesajelor : 116
Localizare : oradea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 17/10/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  nimrod la data de Mar Mar 22, 2011 10:44 pm

ssebi a scris:
pescarus a scris:Pescarii au fost mintiti de Aqua din cauza foamei disperate dupa bani. Pe seama pescarilor creduli si lasi, si ei isi vor cladi monopolul, asemenea Ajvpsului. Dar nu va tine asta mult, sint curios sa-i vad, cum populeaza Crisurile si din ce bani, totusi din care bani?
Undeva se maninca gratar si se bea whisky pe banii nostri! Nu inteleg cum se poate, sa nu existe un grup de oameni sa-i dea pe astia in judecata pentru inselaciune? Vinovate sint cele doua asociatii! Chiar nu ne putem aduna sa facem ordine pe banii nostri!?
Ei,ei Tibi cpo si Togor las ca ma intalnesc eu cu voi! Las' ca tot va arat eu voua! O luati voi peste coaja, stati linistiti ca nu merge mult cu hotia asta!
Mincinosilor! Hotilor! Banditi in drumul mare!
pescarus presedinte!!!!! pescarus presedinte!!!!! pescarus presedinte!!!!

Comunicat membri APS AQUA CRISIUS
Marţi, 22 Martie 2011 18:28
În urma Protocolului de colaborare încheiat cu AVPS LIVADA azi 22.03.2011, membrii APS AQUA CRISIUS beneficiază de:
- acces cu 25 de lei pe zi (de dimineata pana seara) pe Lacul Livada in conditii egale membrilor AVPS LIVADA
- acces gratuit- pe bază de carnet de membru vizat la zi- pe Lacul TAUŢ (jud. Arad) în condiţii egale membrilor AVPS LIVADA
- acces gratuit pe canalul din amonte de Lacul Livada în limita permisa de AVPS LIVADA
PE TOATE ACESTE APE ESTE PERMIS PESCUITUL ŞI ÎN PERIOADA DE PROHIBIŢIE FIIND APE CU LICENŢĂ DE ACVACULTURĂ

http://www.aquacrisius.ro/index.php/evenimente/124-comunicat-membri-aps-aqua-crisius

nimrod

Numarul mesajelor : 13
Localizare : Oradea
Ocupatia : Pescar
Data de inscriere : 24/02/2009

Vezi profilul utilizatorului http://[URL=https://redcdn.net/ihimizer/i/nimrod.jpg/][IMG]http:

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  pescarbihor la data de Mar Mar 22, 2011 11:08 pm

nimrod a scris:
ssebi a scris:
pescarus a scris:Pescarii au fost mintiti de Aqua din cauza foamei disperate dupa bani. Pe seama pescarilor creduli si lasi, si ei isi vor cladi monopolul, asemenea Ajvpsului. Dar nu va tine asta mult, sint curios sa-i vad, cum populeaza Crisurile si din ce bani, totusi din care bani?
Undeva se maninca gratar si se bea whisky pe banii nostri! Nu inteleg cum se poate, sa nu existe un grup de oameni sa-i dea pe astia in judecata pentru inselaciune? Vinovate sint cele doua asociatii! Chiar nu ne putem aduna sa facem ordine pe banii nostri!?
Ei,ei Tibi cpo si Togor las ca ma intalnesc eu cu voi! Las' ca tot va arat eu voua! O luati voi peste coaja, stati linistiti ca nu merge mult cu hotia asta!
Mincinosilor! Hotilor! Banditi in drumul mare!
pescarus presedinte!!!!! pescarus presedinte!!!!! pescarus presedinte!!!!

Comunicat membri APS AQUA CRISIUS
Marţi, 22 Martie 2011 18:28
În urma Protocolului de colaborare încheiat cu AVPS LIVADA azi 22.03.2011, membrii APS AQUA CRISIUS beneficiază de:
- acces cu 25 de lei pe zi (de dimineata pana seara) pe Lacul Livada in conditii egale membrilor AVPS LIVADA
- acces gratuit- pe bază de carnet de membru vizat la zi- pe Lacul TAUŢ (jud. Arad) în condiţii egale membrilor AVPS LIVADA
- acces gratuit pe canalul din amonte de Lacul Livada în limita permisa de AVPS LIVADA
PE TOATE ACESTE APE ESTE PERMIS PESCUITUL ŞI ÎN PERIOADA DE PROHIBIŢIE FIIND APE CU LICENŢĂ DE ACVACULTURĂ

http://www.aquacrisius.ro/index.php/evenimente/124-comunicat-membri-aps-aqua-crisius

HA!HA!HA! Urmeaza un protocol cu o pescarie dim Madagascar si una cu o pescarie din Cipru unde membrii pot pescui cu jumate de taxa intre orele 18-23 !!! De asemenea se va putea pescui liber ,cand va fi apa ,pe torentele din amonte de aceste baraje cu conditia achitarii taxei pe prostie si a taxei de ecofraier cat si cu conditia respectarii regulamentului asociatiilor "madagascan" si "ciprihoti" !!! Se lucreaza in continuare la reciprocitatea cu laponii,chinezii,japonezii din zona centralei atomice,australienii,etc. ,UNDE S-AR PUTEA SA NU FITI TRATATI CA TURISTI PRECUM IN BIHOR !!! Cu ajvps se preconizeaza o "reciprocitate" in aproximativ 15 ani lumina cand este preconizata o intalnire "la nivel de conduceri" !Ne apropiem totusi... Laughing
MARLANIE SI LIPSA DE BUN SIMT INFINITA !

pescarbihor

Numarul mesajelor : 70
Localizare : beius
Ocupatia : pescar mintit de ajvps
Data de inscriere : 07/03/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  orion la data de Joi Mar 24, 2011 9:06 am

Bravo pentru Togor si Stan!

Bravo pentru AquaCrissius si Livada!

http://www.laclivada.ro/forum/cluburi-si-asociatii/avps-livada/page-3

http://www.aquacrisius.ro/index.php/evenimente/124-comunicat-membri-aps-aqua-crisius

Si avand in vedere tariful de ZERO LEI publicat de AJVPS Bihor trebuie spus clar ca orice posesor de permis de pescuit ANPA, poate sa pescuiasca fara taxe pe apele arondate AJVPS Bihor! Ce-o fi fost in capul celor de la AJVPS cand au pus aceste tarife habar nu am. Probabil ca a venit momentul sa plateasca pentru toate ilegalitatile facute! Oricum ... bravo si pentru AJVPS!

http://www.anpa.ro/index.php?v=subcat&id=1&id_submeniu=33


Ultima editare efectuata de catre orion in Joi Mar 24, 2011 9:28 pm, editata de 1 ori
avatar
orion

Numarul mesajelor : 28
Localizare : Oradea
Ocupatia : freelancer
Data de inscriere : 22/02/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  zsolty la data de Joi Mar 24, 2011 10:03 am

vad ca si la aqua e trecut zero
inseamana ca putem pescui pe cris????gratis???
avatar
zsolty

Numarul mesajelor : 825
Localizare : oradea
Ocupatia : mai multe
Data de inscriere : 17/01/2009

Vezi profilul utilizatorului http://www.energofish.ro

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  ancutz la data de Joi Mar 24, 2011 1:54 pm

se poate zsolty sigur, totul e sa ai tichet anpa atasat carnetului de membru

ancutz

Numarul mesajelor : 19
Localizare : oradea
Ocupatia : pescar amator
Data de inscriere : 24/03/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  orion la data de Joi Mar 24, 2011 9:31 pm

zsolty a scris:vad ca si la aqua e trecut zero
inseamana ca putem pescui pe cris????gratis???

In principiu ai dreptate!!!

Dar din pacate cei de la Aqua au fost mai smecheri si mai bine informati decat ceilalti si au luat Crisurile in custodie ca si arie de protectie naturala. Si conform legii pentru acest lucru pot sa ceara bani de la cei care intra in aceasta zona. Nu pentru pescuit ci pentru vizitare!! No
avatar
orion

Numarul mesajelor : 28
Localizare : Oradea
Ocupatia : freelancer
Data de inscriere : 22/02/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  Adriann la data de Vin Mar 25, 2011 1:07 pm

orion a scris:
zsolty a scris:vad ca si la aqua e trecut zero
inseamana ca putem pescui pe cris????gratis???

In principiu ai dreptate!!!

Dar din pacate cei de la Aqua au fost mai smecheri si mai bine informati decat ceilalti si au luat Crisurile in custodie ca si arie de protectie naturala. Si conform legii pentru acest lucru pot sa ceara bani de la cei care intra in aceasta zona. Nu pentru pescuit ci pentru vizitare!! No
Orion
Pentru a cere niste bani de la cineva trebuie sa ii argumentezi si sa ii demonstrezi ca de ce ii ceri banii aia.Arie protejata inseamna :


O arie care contine predominant sisteme naturale nemodificate, gestionate pentru asigurarea pe termen lung a protectiei si mentinerii diversitatii biologice, asigurand in acelasi timp in mod durabil bunuri si servicii pentru satisfacerea nevoilor comunitatilor.
Obiective de Management: -protectia si mentinerea pe termen lung a diversitatii biologice si a altor valori naturale ale ariei; - promovarea practicilor de management pentru o productie durabila; - protectia bazei de resurse naturale impotriva instrainarii acesteia prin utilizarea pamantului in detrimentul diversitatii biologice a ariei; - contributia la dezvoltarea regionala si nationala.
Linii Directoare pentru desemnarea acesteia ca arie protejata: trebuie sa fie cel putin doua treimi in stare naturala, desi poate de asemenea sa contina suprafete limitate cu ecosisteme modificate; plantatiile mari nu sunt corespunzatoare pentru a fi incluse. Aria trebuie sa aiba o suprafata destul de mare pentru a absorbi utilizarile durabile ale resurselor fara ca aceasta sa fie in detrimentul valorilor naturale pe termen lung.
Responsabilitati Organizatorice: responsabilitatea de management trebuie sa apartina organismelor publice cu scopuri clare de conservare si realizate in parteneriat cu populatia locala sau managementul poate sa fie asigurat pe baza traditiilor locale, dar cu suportul agentiilor guvernamentale sau non-guvernamentale. Proprietatea poate fi nationala sau sa apartina unui alt nivel guvernamental, comunitatii, sau unor persoane fizice sau unei combinatii a acestora .


Cand o sa vad ca Aqua respecta aceste prevederi si vine cu acea celebra casa de marcat dupa ei sa imi rupa bonul fiscal mai stau si discut cu ei,pana atunci sa-mi dea pace!
avatar
Adriann

Numarul mesajelor : 736
Varsta : 34
Localizare : oradea
Ocupatia : f ocupat
Data de inscriere : 28/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  B Vasile la data de Vin Mar 25, 2011 2:48 pm

Ni , tu, si la aista !! Ii trebe bon fiscal...sa-l pastreze pana la iesirea din magazin...tulaiiii mama, da' unde-o fi usa de iesire din magazin ????
avatar
B Vasile

Numarul mesajelor : 252
Localizare : Oradea
Ocupatia : Pescar
Data de inscriere : 22/10/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  Adriann la data de Vin Mar 25, 2011 3:03 pm

B Vasile a scris:Ni , tu, si la aista !! Ii trebe bon fiscal...sa-l pastreze pana la iesirea din magazin...tulaiiii mama, da' unde-o fi usa de iesire din magazin ????
Nicaieri...
avatar
Adriann

Numarul mesajelor : 736
Varsta : 34
Localizare : oradea
Ocupatia : f ocupat
Data de inscriere : 28/08/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  orion la data de Vin Mar 25, 2011 4:04 pm

Adriann a scris:Cand o sa vad ca Aqua respecta aceste prevederi si vine cu acea celebra casa de marcat dupa ei sa imi rupa bonul fiscal mai stau si discut cu ei,pana atunci sa-mi dea pace!

In mod evident vei primi bon sau chitanta sau orice alt document fiscalizat!

Cat despre ce credem sau nu ca inseamna zona naturala protejata, in sens larg sau restrans putem discuta oricat.

Eu am vazut legislatia, am vazut pe net contractele de custodie a celor 4 arii protejate precum si autorizatiile ANPA a celor de la Aqua. Recunosc ca nu imi convin deloc aceste taxe, dar ele sunt legale. Pentru a numai fi legale trebuie ca prin instanta ele sa fie anulate. Atata vreme cat nu sunt anulate raman valabile.

avatar
orion

Numarul mesajelor : 28
Localizare : Oradea
Ocupatia : freelancer
Data de inscriere : 22/02/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  White Shark la data de Vin Mar 25, 2011 9:12 pm

Voi ati vazut ce protejaza astia ,prin denumiri pompoase in latina :Salix alba(salcie),Populus aba(plop),lacusta de munte,porcusorul,scoica de rau...Ce ne-am face noi pescarii fara astea (ca vezi Doamne sunt pe cale de disparitie)?Curios este cum poate o firma cu un administrator si vre-o contabila sa obtina ariile astea, pe asa suprafata ,si sa taxeze ,asa dupa bunul plac,mii sau zeci de mii de oameni.Numai la gripa aviara mai faceau unii bani asa pe nimic cand stropeau masinile cu apa chioara si te obligau sa platesti "dezinfectia" in vama.Nu ma deranjaza deloc ,ca a castigat, Aqua, Crisurile, dar cred ca taxele astea vor creste ,dupa bunul lor plac in fiecare an.

White Shark

Numarul mesajelor : 69
Localizare : Oradea
Ocupatia : Pescar de placere
Data de inscriere : 21/12/2010

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Aquacrisius

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Pagina 5 din 7 Înapoi  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Urmatorul

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum