Pescuitbihor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Crap la cuptor

In jos

Crap la cuptor Empty Crap la cuptor

Mesaj  Chelu Lun Mar 23, 2009 5:17 pm

Ingrediente:
Un crap de 1,5 kg.
3 linguri de ulei, un pahar de vin alb, 3 cepe, doi
catei de usturoi, doua foi de dafin, 5 boabe de piper,
o lingura de bulion de rosii, sare.

Mod de preparare:
Se curata crapul, se sareaza pe afara si pe dinauntru si se lasa sa stea cel putin un sfert de ora. Se aseaza intr-o cratita lunga si se pune ceapa taiata felii subtiri, usturoiul, vinul alb, uleiul, foile de dafin, piperul, bulionul de rosii si sarea.

Se unge bine crapul cu ulei, se da la cuptor si se tine cam o ora si jumatate. Se unge din cind in cind cu sosul din cratita. Daca scade prea mult inainte de a fi pestele gata, se mai pune putina apa. Inainte de a se servi se scoate usturoiul.


Ultima editare efectuata de catre Chelu in Lun Mar 23, 2009 5:22 pm, editata de 1 ori
Chelu
Chelu

Numarul mesajelor : 102
Varsta : 43
Localizare : Oradea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 31/01/2009

Sus In jos

Crap la cuptor Empty Supa pescareasca de crap a la Szeged - Szegedi pontyhalaszle

Mesaj  Chelu Lun Mar 23, 2009 5:21 pm

Ingrediente pentru 5 portii:
2 kg crap
30 g boia dulce
300 g ceapa
sare
250 g ardei gras
ardei iute

Pregatire:
Crapul se curata, se taie fileuri, se cresteaza, se sareaza si se pastreaza. Ceapa se taie rondele, iar ardeiul si rosiile in bucati potrivite.

Preparare:
Capul, oasele de peste si ceapa tocata se pune intr-un vas cu apa, cu putina sare si se fierbe 40-50 minute, se adauga rosiile, ardeii, boiaua dulce si se continua fierberea. Apoi supa se strecoara si se paseaza. Feliile de peste se fierb in supa condimentata si se asezoneaza cu ardei iute.
Chelu
Chelu

Numarul mesajelor : 102
Varsta : 43
Localizare : Oradea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 31/01/2009

Sus In jos

Crap la cuptor Empty Crap la protap

Mesaj  Chelu Lun Mar 23, 2009 5:24 pm

Ingrediente: 1 crap
Mod de preparare: Crapul la protap se poate pregati numai in aer liber, ca si carnea la frigare. In marginea gropii se infige un par inclinat inspre jaratic in virful caruia se agata un cirlig (protap) care sa atirne chiar in mijlocul jaraticului. Un crap mai mare, de circa 3-4 kg, curatat de solzi si intestine, se despica pe burta pina jos. Un bat ascutit la ambele capete se infige in mijlocul burtii, ca sa tina partile distantate (circa 30 cm). Crapul se unge bine cu untdelemn si pe dinauntru si pe dinafara si se infige cu capul in cirlig astfel ca partea de jos a lui sa fie la o distanta de 30-40 cm deasupra jaraticului, sa nu se arda. Se frige incet pina cind se rumeneste peste tot, circa 30-40 minute, apoi se serveste cald, cu mujdei de usturoi sau cu bucatele de unt si felii de lamiie.
Chelu
Chelu

Numarul mesajelor : 102
Varsta : 43
Localizare : Oradea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 31/01/2009

Sus In jos

Crap la cuptor Empty Re: Crap la cuptor

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum