Pescuitbihor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Cupa Sacalaia 2010 !

In jos

Cupa Sacalaia 2010 ! Empty Cupa Sacalaia 2010 !

Mesaj  Nagy Victor Sam Oct 16, 2010 9:23 pm

Detalii ;

PETER a scris:AJPS-CLUJ organizeaza (in special pt Clujeni) in perioada 6-7 Noiembrie un concurs de pescuit la stiuca pe lacul de la Sacalaia.
Concursul se face numai la naluci artificiale si cu eliberarea capturilor. Numarul de locuri este limitat la 45 de concurenti.
Se acorda premii in valoare de 6000 ron, ceai si cafea duminica dimineata si un gulyas la ceaun, duminica dupa incheierea concursului.
Taxa de participare este de 200 ron.
Inscrieri se pot face la ,
Sediul AJPS-CLUJ - telef. 0264 598976
Magazin AVAT- CLUJ- telef. 0264 439439
Cabana SACALAIA- telef . 0264 241865
Clubul Pescarilor – Gherla –telef. 0749812292
Informatii suplimentare se pot obtine la telef. 0745515208 Andrei Pop


PROGRAM COMPETITIE

Sambata 6 Noiembrie

8.00 – sosirea participantilor
8.30 – sedinta tehnica si extragerea standurilor
10.00 – prima mansa
15.00 – sfarsitul primei manse
16.00 –afisarea rezultatelor dupa prima mansa

Duminica 7 Noiembrie

6.30 – servirea cafelei si a ceaiului
8.00 – intrarea pe sectoare
9.00 – inceputul mansei 2
14.00 – sfarsitul mansei 2
14.30 – masa festiva si festivitatea de premiere

Reguli generale

Art 1. Este permisă doar folosirea momelilor artificiale - voblere, năluci suple, momeli metalice etc. Nu sunt permise momelile de tip "muscă artificială" libere, pe săltătoare sau în montaj buldo.

Art 2. Concursul se va desfăşura din barcă cu rame. Toate bărcile vor fi dotate obligatoriu cu ancoră. Bărcile și ancorele vor fi asigurate de organizatori. Nu sunt admise în concurs bărci pneumatice. Singurele barci pneumatice premise pe apa vor apartine arbitrilor.

Art 3. Barca NU poate fi echipată cu motor electric. Folosirea motorului electric este permisă numai pentru brigada de arbitri.

Art 4. În timpul manşei, concurenţii nu pot pescui la mai puţin de 40 de metri distanta unul de celalalt. Distanta de deplasare pe langa un concurent nu este limitata - pentru cazurile in care nu este suficient loc -, dar se efectueaza numai cu acceptul concurentului pe langa care se trece si numai prin locul indicat de acesta. In cazul in care pista o permite, distanta minima de deplasare este de 30 de metri. Este interzisa apropierea la mai putin de 20 de metri de limita de sector.

Art 5. Ieşirea unui concurent pe mal în timpul manşei se poate face doar în caz de forţă majoră (pierderea ancorei, deteriorarea bărcii sau a mijloacelor de propulsie, nevoi fiziologice) şi numai în prezenţa arbitrului, cu excepţia cazurilor extreme.

Art 6. Nu este permis sub nicio formă pescuitul de pe mal.

Art 7. Nu este permis accesul sau pescuitul în afara sectorului de concurs. În cazul în care un concurent este surprins pescuind în afara sectorului său, acesta va primi avertisment, iar peştii aflaţi în acel moment în posesia concurentului vor fi eliberaţi imediat de către arbitrii, fără a fi punctaţi.

Art 8. Un concurent nu poate pescui decât cu o singură lansetă, în orice moment al concursului, dar poate avea un număr nelimitat de echipamente de rezervă (lansete, mulinete, năluci etc.). Lansetele de rezervă pot fi ţinute montate la îndemână, dar cu năluca fixată de lansetă.

Art 9. Nu este permis pescuitul la trenă.

Art 10. Nu este permisă folosirea simultană pe acelaşi forfac a două sau a mai multor năluci.

Art 11. Este permisă folosirea sonarului şi a dispozitivelor de măsurare a adâncimii apei.

Art 12. Folosirea minciogului sau a gripului este permisă doar concurenţilor.

Art 13.
a- O captură este considerată validă chiar dacă înţeparea a fost în exteriorul gurii.
b- Înţeparea intenţionată (japcă) din exterior a peştelui este strict interzisă.

Art 14. Peştii morţi nu punctează.

Art 15. Sarcina păstrării capturilor în stare vie, înainte de măsurare, revine în întregime concurentului.

Art 16. Nu este permisă nădirea, cu excepţia substanţelor ce se pot aplica pe suprafaţa nălucilor.

Art 17. Concurenţii nu pot primi sau schimba între ei nici un fel de echipament de pescuit în timpul desfăşurării manşei, cu excepţia bărcii, ancorei sau a vâslelor, în caz de forţă majoră şi numai prin intermediul unui arbitru sau organizator, cu excepţia cazurilor extreme.

Art 18. Concurenţii vor aştepta semnalul de start al manşei într-o zonă neutră, într-un perimetru stabilit de organizatori. Deplasare catre locul de start se va face numai din zonele destinate barcilor, numai prin locurile indicate de organizator si numai cu acceptul si in prezenta arbitrilor. Pentru concurentii intarziati, deplasarea catre locul de start sau sectorul de concurs se va face numai cu acceptul arbitrilor.

Art 19.
a- La semnalul de încheiere a manşei, concurenţii trebuie să înceteze pescuitul.
b- Dacă există peşti în drill, aceştia vor puncta numai în cazul în care sunt scoşi din apă în maximum 10 minute de la semnalul de încheiere a manşei.

Art 20. Deplasarea de la un loc de pescuit la altul , in timpul concursului , se va face obligatoriu cu ancora in barca sau in mana deasupra luciului de apa
Art 21. Scaldatul pe sectoarele de concurs este interzis pe întreaga durată a competiţiei.
Art.22 Accesul pe sectoarele de concurs, în afara manşelor, este permis numai cu un motiv întemeiat şi numai cu acordul şi sub supravegherea unui arbitru
Art.23 Este interzisa retinerea si aducerea la masurare a capturilor mai mici cu 10 cm decat limita de masurare
Art 24. Pentru a putea participa, concurenţii care nu au împlinit vârsta de 18 ani, au nevoie de acordul scris al părinţilor
Art 25. În cazul în care un concurent înscris în concurs nu se prezintă la concurs şi nu anunţă acest lucru, acestuia i se va opri taxa de înscriere (de către organizator). În cazul în care concurentul anunţă că va lipsi, până înainte de sedinţa tehnică, acestuia i se va returna taxa de înscriere şi nu va fi sancţionat

Grupele/pista de concurs

Art 26. Pista de concurs se împarte într-un număr de sectoare egal cu numărul de manşe (doua) iar concurenţii se împart în doua grupe de cate 23 de participanti
Punctaj si clasament
Art 27.
a- Specia care punctează este știuca, iar dimensiunea minimă este de 40 de centimetri.
b- Pentru fiecare peşte punctabil prins, concurentul va primi 1 punct pentru fiecare centimetru, peştii măsurându-se între extremităţi, fără a se rotunji în plus rezultatul măsurării (de exemplu, un peşte de 46,1 cm are 46 puncte, la fel ca unul de 46,9 cm).

Art 30. Dacă un arbitru scapă un peşte prins de un competitor înainte de a-l măsura, va nota aceasta în foaia de arbitraj, iar concurentul va primi un punctaj egal cu media capturilor din aceeaşi specie ale tuturor concurenţilor din sector, în manşa respectivă.

Art 31. Punctele totale acordate unui concurent într-o manşă se obţin prin cumularea punctelor fiecărei capturi.
Clasamentul
Art 32. Pentru fiecare manşă, se face un clasament pe ambele sectoare. Castigatorii vor fi desemnati dupa cm de pesti capturati.

Art 33. Daca doi sau mai multi concurenti au acelasi numar de centimetri, acestia vor fi diferentiati dupa captura cea mai mare din prima mansa.
Art 34. . Dacă un concurent se retrage în timpul manşei, capturile avute până în acel moment sunt valabile.


Declinarea răspunderii în caz de accident
Art 35. Orice ieşire pe apă implică riscuri inerente (pericol de înec etc.), pe care, este de la sine înţeles, că orice participant la concurs şi le asumă. Se recomandă tuturor concurenţilor să poarte vesta de salvare în permanenţă. Organizatorii nu pot fi traşi la răspundere în caz de accident.


Nagy Victor
Nagy Victor
moderator

Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 61
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum