Un sfat si atat
+2
alex_24ARN
Ionut Erdeli
6 participanți
Pagina 1 din 1
Un sfat si atat
Domnilor, de cateva luni am inceput s apescuiesc la flyfishing! Momentan imi mai completez echipamentul cu una alta, iar acum am ajuns la capitolul minciog!
Pana aici totul bine si frumos, dar marea mea problema este ca pescuiesc destul de mult si la spinning, si as dori daca se poate sa folosesc acelasi minciog pentru ambele stiluri. La spinning marea problema este cu ancorele care se incalcesc in plasa minciogului de stau mai mult la descalcit decat la pescuit! Exista vre-un minciog pentru fly care sa aiba plasa de asa natura incat sa nu se incalceasca nici in triplele de la voblere?
Pana aici totul bine si frumos, dar marea mea problema este ca pescuiesc destul de mult si la spinning, si as dori daca se poate sa folosesc acelasi minciog pentru ambele stiluri. La spinning marea problema este cu ancorele care se incalcesc in plasa minciogului de stau mai mult la descalcit decat la pescuit! Exista vre-un minciog pentru fly care sa aiba plasa de asa natura incat sa nu se incalceasca nici in triplele de la voblere?
Ionut Erdeli- Numarul mesajelor : 1487
Localizare : SECRET
Ocupatia : T.F.L.
Data de inscriere : 30/04/2009
Re: Un sfat si atat
nu cred!!!nu am vaz inca!!!!
alex_24ARN- Numarul mesajelor : 958
Varsta : 41
Localizare : Oradea/Bihor/România/Europa
Ocupatia : pescar hoinar............................(mai mult hoinar decat pescar)
Data de inscriere : 25/08/2009
Orice mincioc ai avea, cu triplele sun probleme. Nu stiu daca ai vazut minciocul meu. Il folosesc la ambele stiluri, chiar daca se mai intampla sa mai si intre cate o ancora. Asta e...
Poate daca plasa ar fi fost facuta din nylon monofilament, ar impiedica agatarea ancorelor. Dar, in schimb ar "jupui" pestele. Prefer sa descalcesc ancore.
Solutia e sa faci ca mine: il folosesti din ce in ce mai des la musca, si acolo pui carlige fara spin. E o placere... Nu se agata deloc, iar pestele pleaca si fara sa ajunga in mincioc. Prinzi de musca agatata in buza si, cu o rasucire scurta, ai lasat pestele sa plece fara efort si fara rani.
Alta varianta e lip-grip-ul. Noa, nu merge la clenuti, dar se preteaza si la avat si la stiuca.
Poate daca plasa ar fi fost facuta din nylon monofilament, ar impiedica agatarea ancorelor. Dar, in schimb ar "jupui" pestele. Prefer sa descalcesc ancore.
Solutia e sa faci ca mine: il folosesti din ce in ce mai des la musca, si acolo pui carlige fara spin. E o placere... Nu se agata deloc, iar pestele pleaca si fara sa ajunga in mincioc. Prinzi de musca agatata in buza si, cu o rasucire scurta, ai lasat pestele sa plece fara efort si fara rani.
Alta varianta e lip-grip-ul. Noa, nu merge la clenuti, dar se preteaza si la avat si la stiuca.
Musti- Numarul mesajelor : 279
Localizare : Oradea
Ocupatia : inginer
Data de inscriere : 28/08/2009
In U.S.A. poti cumpara minciog ce are plasa acoperita cu ceva plastic ,astfel ca nu se mai incurca triplele nalucilor intrand in ata plasei.Din pacate sunt insa mai grele si majoritatea folosite pt. pescuitul in apa sarata,deci mai incomod de purtat cu tine exceptand faptul daca pescuiesti din barca.
Cele ce au plasa din nylon monofilament au dezavantajul aratat de "Musti".Am un asemenea minciog cu nylon monofilament cu coada de grafit telescopica (4m. lungime) cumparat din Japonia cu $70,dar prefer sa folosec un minciog tot telescopic facut de mine folosind un bat telescopic din fibra de sticla cu o plasa subtire din ceva fir sintetic impletit ce retine putina apa.
Pt. mine e comod sa-l folosesc deoarece pescuiesc la rapitori numai cu artificiale ,dar practic stand pe lada frigorifica sau pe un scaun(ce sa-i fac batraneatea cu ale ei...placeri) si am nevoie de asa lungime deoarece pe canalul artificial Rollover Pass ce uneste Golful Mexic cu Rollover Bay(in Peninsula Bolivar) loc in care pescuiesc 99% este o portiune unde este un gard din tevi (ca sa nu cazi in apa ce e la cca.3,5m . sub nivelul malului).Pierd ceva timp sa scot carligele nalucilor din plasa minciogului,mai ales cand pescuiesc cu voblere(cand pescuiesc la jig mai rar se intampla)dar nu are importanta ca nu sunt in concurs.
Jean Scurtu
Cele ce au plasa din nylon monofilament au dezavantajul aratat de "Musti".Am un asemenea minciog cu nylon monofilament cu coada de grafit telescopica (4m. lungime) cumparat din Japonia cu $70,dar prefer sa folosec un minciog tot telescopic facut de mine folosind un bat telescopic din fibra de sticla cu o plasa subtire din ceva fir sintetic impletit ce retine putina apa.
Pt. mine e comod sa-l folosesc deoarece pescuiesc la rapitori numai cu artificiale ,dar practic stand pe lada frigorifica sau pe un scaun(ce sa-i fac batraneatea cu ale ei...placeri) si am nevoie de asa lungime deoarece pe canalul artificial Rollover Pass ce uneste Golful Mexic cu Rollover Bay(in Peninsula Bolivar) loc in care pescuiesc 99% este o portiune unde este un gard din tevi (ca sa nu cazi in apa ce e la cca.3,5m . sub nivelul malului).Pierd ceva timp sa scot carligele nalucilor din plasa minciogului,mai ales cand pescuiesc cu voblere(cand pescuiesc la jig mai rar se intampla)dar nu are importanta ca nu sunt in concurs.
Jean Scurtu
Jean Scurtu- Numarul mesajelor : 75
Varsta : 79
Localizare : Houston,Texas
Ocupatia : pensionar
Data de inscriere : 12/06/2009
@Musti, @Jean Scurtu, va multumesc de sfaturi, sa inteleg din postarile dumneavoastra ca minciogul care s-ar preta acestui lucru ar fi in principiu cel cu plasa de nylon! Ok, am sa folosesc atunci un minciog de pescuit la musca iar la rapitori, am sa merg ca si pana acuma fara minciog! Speram sa existe ceva material de plasa care sa nici nu se agate, dar sa nici nu raneasca pestele! Asta este, ma voi multumi cu unul clasic!
Eu am un mincioc de aluminiu (ala pt. pestii mari , de care vorbeste _sanya), luat de la acel magazin de pe Dacia. La Syrene ii zice magazinului. Plasa e dintr-un material textil impletit (fara noduri). Firul e destul de rigid astfel incat sa nu fie usor strapuns de ancora, dar nici nu e "carlig-proof". Totusi e cam cea mai buna varianta pe care am gasit-o. Minciocul de lemn e oleaca mai usor, dar are o plasa mai usor de intepat. In plus, varianta de mincioc de lemn pe care o gasesti acolo e destul de prost finisata. Mai de incredere mi s-a parut asta din aluminiu.
Il vezi intr-o poza aici:
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=6406
Il vezi intr-o poza aici:
http://www.rapitori.ro/forum/album_page.php?pic_id=6406
Musti- Numarul mesajelor : 279
Localizare : Oradea
Ocupatia : inginer
Data de inscriere : 28/08/2009
Dupa informatiile primite de la dumneavoastra, am cautat ceva prin magazine, dar m-am hotarat totusi sa imi confectionez minciogul singur din lemn de trandafir! O sa postez poze cu confectionarea acestuia, dar m-am blocat la faza cu manerul! Poate imi poate oferi cineva ceva solutii, cu privire la materialul din care sa il confectionez in asa fel incat sa fie usor si cat decat estetic!
...ulm...frasin...plop...salcim....gorun...fag...soc...salcie...salcie plingatoare....mesteacan....artar...pescardeclean a scris:Dupa informatiile primite de la dumneavoastra, am cautat ceva prin magazine, dar m-am hotarat totusi sa imi confectionez minciogul singur din lemn de trandafir! O sa postez poze cu confectionarea acestuia, dar m-am blocat la faza cu manerul! Poate imi poate oferi cineva ceva solutii, cu privire la materialul din care sa il confectionez in asa fel incat sa fie usor si cat decat estetic!
Ssebastian- Numarul mesajelor : 1516
Varsta : 49
Localizare : ORADEA
Ocupatia : transport marfa...cu liftul!!!
Data de inscriere : 17/05/2009
Asta este unul dintre mincioagele pe care mi le-am confectionat! Stiti pe cineva care stie sa tricoteze o plasa la el? Sau daca stie cineva ceva plasa prin comert?
@pescardeclean
te duci la piata si cumperi un sac de cartofi de 10 kg,vii la mine,lasi cartofii sa nu te enerveze pe drum,si te-ai scos! ai o plasa dupa care nu-ti pare rau daca o pierzi cu rama cu tot!
te duci la piata si cumperi un sac de cartofi de 10 kg,vii la mine,lasi cartofii sa nu te enerveze pe drum,si te-ai scos! ai o plasa dupa care nu-ti pare rau daca o pierzi cu rama cu tot!
Harangus Marius- Numarul mesajelor : 831
Varsta : 52
Ocupatia : pescar de ocazie
Data de inscriere : 31/01/2009
re:un sfat...
...mah...ai cam intirziat...bunica-mea stia tricota...voi lua legatura cu un medium...si il rog sa vb cu buna-mea , poate te viziteza si iti spune sau te invata cum sa tricotezi...pescardeclean a scris:Asta este unul dintre mincioagele pe care mi le-am confectionat! Stiti pe cineva care stie sa tricoteze o plasa la el? Sau daca stie cineva ceva plasa prin comert?
p.s trebuie tesuta plasa nu tricotata...
un sfat...
ok merg miine la tine la o croampa la jar...Harangus Marius a scris:@pescardeclean
@pescardeclean
mai,acuma imi aduc aminte!...la voi in sat fac tot la a 3-a casa plase,ii drept ca mai mari,dar tot convingi tu pe careva sa-ti faca una mai mica!
daca nu te descurci spune-mi ca vorbesc eu cu careva de-acolo
@ sebi
aduci vinul! ca am inteles cu tu ai fi ceva nepot de-al lui Bachus!
mai,acuma imi aduc aminte!...la voi in sat fac tot la a 3-a casa plase,ii drept ca mai mari,dar tot convingi tu pe careva sa-ti faca una mai mica!
daca nu te descurci spune-mi ca vorbesc eu cu careva de-acolo
@ sebi
aduci vinul! ca am inteles cu tu ai fi ceva nepot de-al lui Bachus!
Harangus Marius- Numarul mesajelor : 831
Varsta : 52
Ocupatia : pescar de ocazie
Data de inscriere : 31/01/2009
Marius, am incercat, dar treaba asta cu lasa mica e mai grea decat am crezut eu! Unu singur zicea ca se baga, dar nu acuma ca are de lucru! Eu as vrea o plasa cu ochi mai mici decat la aia mare, plus ca trebuie sa fie nu stiu cum si pe dincolo asa si altfel si bla bla bla! de-aia am zis ca poate stie cineva ceva plasa prin Oradea.
in caz ca nu gasesc ceva o sa trec la cartofi dar Marius, stai linistit ca ii pot arunca si la mine in camara!
Ssebi, oricat de draga ti-ar fi fost bunica-ta, as prefera sa nu o cunosc! Daca ai luat legatura cu ea deja spune-i ca am rezolvat!
in caz ca nu gasesc ceva o sa trec la cartofi dar Marius, stai linistit ca ii pot arunca si la mine in camara!
Ssebi, oricat de draga ti-ar fi fost bunica-ta, as prefera sa nu o cunosc! Daca ai luat legatura cu ea deja spune-i ca am rezolvat!
daca megi la OCICO (sper ca am scris bine ,desi nu cred) o sa gasesti acolo la mese un domn batran care are de vanzare plase de tot felu!!!tot timpu e ultima ..... duci aia cu tine si zici sa te ajute!!deci e un profesor in asa ceva!!!!daca nu te descurci sunama!!!si azi era acolo desi afara ningea de dimineata !!!Alex
alex_24ARN- Numarul mesajelor : 958
Varsta : 41
Localizare : Oradea/Bihor/România/Europa
Ocupatia : pescar hoinar............................(mai mult hoinar decat pescar)
Data de inscriere : 25/08/2009
Pagina 1 din 1
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum