club-asociatie

In jos

club-asociatie

Mesaj  dady la data de Vin Dec 16, 2011 6:50 pm

Va salut,
deoarece nu pot posta pe un topic deja format, mi-am permis sa deschi acest topic nou.
Vreau sa fac o distinctie cat se poate de normala avand in vedere notiunea de club si asociatie.
Asadar, asociatie este o reuniune a tuturor pescarilor care vor sa se afle intr-o organizatie cu temei mai mult sindical.
Cu alte cuvinte pescarii se reunsec in asociatia X si vor sa revendice prepturile tuturor pescarilor in sensul legislativ al sensului de a accesa drepturile de acces atat al apelor, cat si al rezervei piscicola din apele domeniului public respectiv.
Asociatia este o forma organizatorica permanent deschisa tuturor care vor sa se asocieze functie de acceptul statutului asociatiei respective.
CLUBUL este o forma organizatorica de domeniul PRIVAT.
Aceasta forma organizatorica poate admite ca in interiorul ei sa se afle numai pesroane legate printr-un sistem contractual prin care se obliga sa apere interesele private ale clubului respectiv.
Clubul are un numar de persoane limitat, numar stabilit de sponsorul sau sponsorii sau patronul clubului respectiv.
Asadar, nu cred ca e bine sa punem egal intre cele 2 denumiri.
Desi legislativul actual inca nu a invatat sa faca distinctie intre cele 2 forme, sper ca cei ce vor intelege si care doresc ca acest lucru sa devina lege in sensul adevarat, sa o sustina si sa o realizeze in cel mai scurt timp.

dady

Numarul mesajelor : 59
Localizare : rm.valcea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 20/10/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: club-asociatie

Mesaj  Hanumanfish la data de Dum Dec 18, 2011 1:04 am

Nu este greu de realizat ...Italienii,Nemtii,Englezii,Ungurii au reusit si au pescari si pesti .Ideea lor a fost asta ' impartim zonele la cluburi si acel putin de la fiecare se aduna ,si uite ca functioneaza .Si asa nu se poate fenta ,de ce ? Daca nu populezi pesti in zona ta membri pleaca la alt Club .

Se poate prostii un om si sute dar oare pina cind ? Impertinenta de a crede ca pescarii sint prosti asa cum se crede despre ei , este o iluzie ,pescarul nu este prost ,eventual face un compromis ca sa fie lasat in pace .Daca il pacalesti iti taie craca cind ti-e lumea cea mai draga ' si bien face .

@Dady... de fapt aici e vorba de infiintarea unui sindicat puternic ,se va intimpla si asta ,dar ,daca va exista o federatie in Bucuresti la care trimiti bani anual ( taxa aia de smecher/membru ),de unde sa stim daca acea federatie nu va fi un alt V.G.A.S.P ? sau M.I.S.E.R.U.P.S ? Very Happy
avatar
Hanumanfish
moderator

Numarul mesajelor : 1317
Data de inscriere : 27/02/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: club-asociatie

Mesaj  dady la data de Dum Dec 18, 2011 7:29 am

ceea ce este inexplicabil, sau din pacate foarte explicabil, este faptul ca nu suntem o tara care sa avem ceva lipsuri in sensul bunurilor de domeniu public.
Se pare ca totul se gaseste in sanul populatiei acestui tinut numit Romania.
Au trecut peste 20 de ani si nu suntem in stare sa ne punem la punct o problema care se discuta pe toate siteurile de specialitate.
Ape, avem, pescari, slava Domnului... nu avem determinarea de care e nevoie.
Este nevoie din ce in ce mai acut de o schimbare, reorganizare corecta si echitabila.
Consider ca activitatea de pescuit cu undita trebuie sa se gaseasca in gospodarirea, administrarea, ministerului mediului.
Simplu, min. mediului este semnatarul unor intelegeri la nivel european. Conditie pusa f strict pt a ne putea considera europeni.
Astfel, legislativul facut in sensul intelegerilor europene la care suntem parte nu poate incalca aceste prevederi.
Cu alte cuvinte, o data ce pescuitul nostru se afla in buzunarul min. agriculturii, nu are rost sa ne mai punem problema de ce se autorizeaza pescuit comercial pe apele domeniului public, de ce braconajul e in cea mai avansata prosperitate, si multe alte de ce-uri...
Da, este corect, avem nevoie de o federatie, dar una facuta si intretinuta de oameni care respecta bunul public.
Fedratia nu poate exista in Bucuresti. Simplu, apele din zona capitalei nu mai fac parte de mult din domeniu public. Asadar problemele noastre, celor dim tara sunt altele si mai greu de observat din capitala.
Referitor la cluburi...
Trebuie prima data modificata sau schimbata legea care sa faca diferenta dintre club si asociatie.
Nu cred ca trebuie luat un model orbeste dintr-o tara oarecare si transpus la noi, nu ne potrivim in multe.
Afacar cluburile in unele tari nu au primit nimic din apele domeniului public, sponsorii cluburilor, patronii acestora, au investit pt creerea de balti, lacuri destinate pescuitului.
Apoi s-a trecut la organizarea activitatii.
Pescarii sportivi din cluburi se inpart in 2 mari grupe. Pescarii de brtend si scuze ca nu gasesc o denumire mai finuta, mercenari.
Ei nu vin la club pt ca acesta are o baza mai bine garnisita cu peste. Ei, mercenarii, vin la clun daca sponsorul respectiv ofera sume banesti mai consistente in sponsorizarea cu scule specifice activitatii.
Pescarii de brend, sunt cei pe care ii vedeti si poate ii cunoasteti de ani de zile find credinciosi clubului oferindu-si numele ca si definitie a clubului respectiv.
De obicei se trateaza cu primariile care poseda terenuri lipsite de importanta, terenuri care de obicei se afla fie in zone limitrofe unor rauri fie sunt mlastinoase etc, se excaveaza terenul se exploateaza balastrul, se organizeaza incinta cu sediu, si cele necesare si asa ia nastere o locatie privata a unui club.
Normal ca organizarea clubului se face din interior, este supusa unui statut privat si are un numar limitat de membrii care au un contract bine stabilit.
Pt asta trebuie sa apara in principal producatorii de specialitate. Acsetia pot avea sumele banesti pt a putea investii in acest mijloc prin care se face reclama produselor de specialitate. Se stie clar intr-o economie de piata ca produsul ca sa se vanda trebuie sa fie foarte bine promovat.
Asociatiile au interese mai mult sindicale, sunt organizatii de masa, ele pot avea sponsori, competitii, si vin in sprijinul producatorilor prin a organiza comercializarea produselor prin retele de magazine ale asociatiilor.
Producatorii prevad in statut procente anume din valoarea comercializata, destinate sustinerii clasei elitiste in competitii.
Totul este contabilizat si bine gestionat.
Este clar ca aparitia cluburilor este o necesitate care pleaca de la producatorii consacrati.
Din acest motiv este voarte necesar sa apara producatori autohtoni care apoi sa faca posibila aparitia cluburilor.
Simplii comercianti, fie ei depozite, magazine, au putere financiara limitata.
Oriocare depozit, fie el trabucco, maver, energo... etc... au patronatul dincolo de Romania. Interesele lor se gasesc in alta parte, aici vor avea numai interese comerciale. Si e normal sa fie asa.
Dar, pana la aparitia producatorilor autohtoni, trebuie netezit sistemul legislativ....
Cam asa stau treburile in linii mari.
Discutia poate devenii foarte punctuala, dar numai atunci cand apare si interesul necesar.
Se pare ca la noi exista automultumirea, interesul fata de bunul public, inca nu il avem, se prea poate inca sa nu fi inteles ce este acesta.

dady

Numarul mesajelor : 59
Localizare : rm.valcea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 20/10/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: club-asociatie

Mesaj  Hanumanfish la data de Dum Dec 18, 2011 12:00 pm

Am citit cu atentie cele scrise ,este un adevar pe care unii il vad iar altii sint prea preocupati de problemele lor personale sa se oboseaca ,si pentru asta nu e corect sa-i criticam.Ai scris despre mentalitatea tuturor care in ultimii 20 ani nu a ajuns la un nivel care sa fie spre binele tuturor si spre binele faunei.Avem legi avem proiecte avem oameni ,pescarii cu brend care reprezinta diferite stiluri ,sint sigur ca stii ca acesti oameni de fapt sint o elita din toate punctele de vedere ,pomenesti de "mercenari " care isi au conceptia zic ei mai sanatoasa decit idealistilor cu brend .Doua sau trei mari tabere care vor exista .Magazine de pescuit ,da ,aici cumpara si cei cu Brend si Mercenarii din asta traiesc cei cu magazine si nu trebuie criticati.

Federatia nu poate exista in Bucuresti ? Sa presupunem ca va fi in Cluj sau Arad ...Crezi sigur ca cei din Buc ,vor fi de acord cu asta ,toata aceasta poveste cu federatia rasuna subtil cu un ecou "Banii" La cine sa fie banu tuturor .Eu personal cind dau pilda cu alte tari din Europa am intentie nonviolenta ,nu detest sau desconsider capacitatea romanului sau insuficienta profesionala ,fiind vorba despre acest domeniu prin care avem legatura strinsa "natura si vietatile din ea " revenind la subiect ,nu desconsider acest popor si ca el ar fi incapabil ,dar spunem te rog ce a facut in ultimii 20 ani ? De ce nu a dezvoltat o legislatie unica sa nu fie copiata dupa Polonia ,etc ,care in decurs de 12 ani au regenerat toata fauna piscicola din apele naturale.Stiu ca avem oameni capabili care stiu ce trebuie facut ...Dar unde sunt ca nu-i vad ...Decit cind e vorba despre bani ,despre cotizatia care trebuie achitata si cind e vorba sa dea niste cupe si premii pentru concurentii diferitelor stiluri cu merite deosebite se fac ca ploua ...De fapt asa cum i-am denumit MADE IN M.I.S.E.R.U.P.S.

avatar
Hanumanfish
moderator

Numarul mesajelor : 1317
Data de inscriere : 27/02/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: club-asociatie

Mesaj  dady la data de Dum Dec 18, 2011 1:45 pm

Se pare ca exista si oameni care dau importanta acestei discutii.
Personal nu am si nu ridic pretentii de nici un fel. Nu-mi ajunge timpul sa fac cat as dorii sa fac.
Asadar pot spune ca avem o discutie pur principiala . As fi foarte bucuros sa vad pe cei din zona tanara ca se implica in aceasta chestiune.
Ai pus o avalansa de intrebari.
Prefer daca se poate, pt a lamurii problema multor cititori ai acestui site, sa faci o enumerare a intrebarilor la nivelul la care absolut tot cetateanul sa fie capabil sa nu scape absolut nimic din informatie.
Doresc sa raspund foarte punctual si precis fiecarei intrebari.
Nu exista discutii ascunse, ci transparente in totalitate.
Nu iau legatura pe privat de cat in sesnul de a explica unele amanunte celor care le-am creat anumite suspicuni. Promit ca toate discutiile private, dupa clarificarea lor sa le postez pe acest forum.
Normal ca voi face acest lucru numai cu accaeptul celui care a avut interventia respectiva.
Cred ca nu pot fi banuit de rea credinta. Vremea de a ma bate pt ceva in acest sens pt. mine a trecut.
Vreau sa las in urma mea ceva benefic copiilor nostrii.
In speranta de a fi inteles la modul corect.
Si a nu lasa loc de interpretare ca romanii se gasesc in incopativiatate cu restul lumii civilizate, doresc o discutie la nivelul pretins de toti cei care doresc acelasi lucru ca si mine.

dady

Numarul mesajelor : 59
Localizare : rm.valcea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 20/10/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: club-asociatie

Mesaj  Nagy Victor la data de Dum Dec 18, 2011 2:11 pm

interesante discutii si puncte de vedere , merita sa fie dezbatute
dar din pacate nu prea se incumeta lumea sa participe la ele
oare din ce cauza ? , indiferenta ? , nepasare , ? '' las' ca merge s-asa '' , oamenii (pescarii) considera ca nu mai pot schimba nimic ? , oare tinerii si pescarii de competitie de ce nu se implica mai mult in aceste discutii si in conducerea cluburilor (cel putin la noi cam asa stau lucrurile) ?

stiti ca in Romania pescuitul nici macar nu este recunoscut ca sport de catre ministerul (agentia) sportului !?

_________________
PESCUITUL INAINTE DE TOATE !!!

cine nu respecta natura , nu se respecta pe SINE !
avatar
Nagy Victor
moderator

Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 56
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: club-asociatie

Mesaj  dady la data de Dum Dec 18, 2011 3:17 pm

tastati: legea 400/2005, apoi mergeti la anexa 4 paragraful 8, veti constata un lucru pe care poate nu l-ati cunoscut inca.... e bine de vazut unde de fapt avem contributii...
Sa nu uitam ca Borbeli a trecut padurile si ce cuprind ele in ministerul mediului.
Apele le are, pe cand si pestele din apele naturale ale domeniului public.
Marturisesc ca am cca 2 ani, de cand e Borbeli la min med, cateva memorii aduse spre cunostiinta. Am multe drumuri facute pe la min med. Dar...
mereu am fost trimis pe la diversi consilieri, secretari de stat etc... cam 1- 2 ani am tot umblat pacolo.... oare de ce?
Memoriul facut de mine a fost postat si pe siteurile de specialitate...
Aceiasi nedumerire... nu stiu de ce pescarul romanesc nu maseaza pe ceva ce e trainic si de viitor, o chestiune pe termen lung...
Sincer, m-am cam trezit singur pacolo... oare chiar asa de mare e indiferenta???

Energie mai am, si vreau sa o consum in sens pozitiv. Nu am nevoie de absolut nici o forma de recunostiinta, dar am fost si sunt si voi fi un inpatimit al pescuitului cu undita, un pescar cu carligul, si vreu ca si noi ca natiune, in sensul ca ne consideram a fi o natiune, sa ne impunem punctul de vedere...
Intotdeauna am considerat ca pescraii din vestul tarii, si nu numai ei, reprezinta avangarda dezghetarii gandirilor retrograde.
Oare chiar noi nu meritam mai multr?
Imi expun aceasta gandire tocmai pt a trezii in sufletul fiecarui pescar adevarat sportiv, o gandire ceva mai profunda.

dady

Numarul mesajelor : 59
Localizare : rm.valcea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 20/10/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: club-asociatie

Mesaj  Hanumanfish la data de Dum Dec 18, 2011 10:06 pm

@ Dady

Am citit postarea dincolo ,da, dar ...

Sa propunem un viitor,sa proiectam un viitor care inca nu este experimentat ,inca nu s-au adunat la un loc acesti oameni ,mai trebuie informati oamenii ,cluburile din judete trebuie sa fie unite printr-o "Uniune Generala a pescarilor " de exemplu : Clubul Crapistilor-Clubul Stationar -Clubul Muscarilor -Clubul Spinning ,etc cu numele ales fiecare in parte ,dupa care ,in decurs de 1-2-3 ani se fac turnee ,concursuri ,etc ( asa cum ai facut Wink ) Dupa care se invita o comisie din cadrul ministerului care ( prin lege se poate obtine ,exista asemenea optiune! ) va decide daca acest hobby national este sau nu Sport National ,si de aici se vor face primele uniri adevarate ,atunci lumea va stii ......

de fapt revin cu ideea "in alte tari au reusit " Iar oamenii vor avea incredere deplina in aceste Cluburi locale care sint unite sau afiliate si sper ca vor avea buget propiu ( cu timpul ) bani care vor fi cheltuiti pentru regenerarea faunei . Ca despre cine vorbesti ,"astia M.I.S.R.U.P.S " vor disparea oricum ,nu cu ei avem treaba(inca un pic da ) ,trebuie instiintati oamenii trebuie crescuti elegant si civilizat sa-si dea si ei seama ,aici e vorba de zeci de mii ,care trebuie activati ,asa cum sugerezi trebuie sa dea nastere in fiecare judet unirea acestor cluburi sub o singura forma "Uniunea Pescarilor Sportivi ( Crisana,Banat,Dobrogea,Muntenia,Oltenia,Moldova,etc) Asta e o munca imensa si trebuie impartita intre judete / cluburi .Detaliile organizatorice se dezvolta in timp ,asemenea experienta in a coordona asemenea uniuni inca nimeni nu are . Si intrebarea de baraj din nou " De unde sa stim noi ca nu va fi o alta M.I.S.E.R.U.P.E.S.E ?

avatar
Hanumanfish
moderator

Numarul mesajelor : 1317
Data de inscriere : 27/02/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: club-asociatie

Mesaj  Nagy Victor la data de Lun Dec 19, 2011 9:02 am

M.I.S.E.R.U.P.E.S.E = TEAPA (TEPARI) ?

BINE AM INTELES ? Shocked scratch

_________________
PESCUITUL INAINTE DE TOATE !!!

cine nu respecta natura , nu se respecta pe SINE !
avatar
Nagy Victor
moderator

Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 56
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: club-asociatie

Mesaj  dady la data de Lun Dec 19, 2011 10:33 am

Trebuie prima data decis de unde trebuie plecat.
Poate ca sunt mai multe capete de pornire.
Poate ca un simultan ar fi de mare folos.
Timpul oricum trece, si nu in favoarea noastra.
Oare nu a trecut destul?
Ar trebuii gandit sistemul pt a nu fi posibila o alta cacialma. Impostori sunt destui.
Poate ca ar trebuii selectati in sistem numai profesionisti.
Poate ca ar trebuii ca cei tineri ca iasa in fata, sa preia initiativa, de fapt pt ei si urmasii lor este constructia.
Intotdeauna se porneste intr-o constructie de la zero.
Ar trebuii determinat momentul zero de la care sa se porneasca.
Trebuie un colectiv de juristi, oameni cunoscatori ai legilor ai sistemului legislativ si totodata cu sufletul sa iubeasca aceasta nobila pasiune.
Consider ca pt inceput se pot reunii cateva gandiri care apoi sa fie puse sub o forma a prioritatilor, materializate. Apoi fiecare prioritate prelucrata pana la cele mai mici amanunte.
Nu cred ca ne putem impiedica de un esec.
Consider ca suntem capabili sa facem un statut, o constitutie care sa stea la capatiul acestei constructii.
Pana una alta nu cred ca discutia se poate axa numai pe cluburi.
De f mare acord cu specialitatile separate pe cluburi.
Marea majoritate a pescarilor se va gasii in asociatii.
Daca se intrezareaste o speranta cat de cat, in anul care va sa vina intentionez sa fac un club. Unul f mic, dar in care sa se regaseasca mari valori.
Intentionez sa fac un club pe principii corecte, unul intradevar privat in care sa se promoveze competitia la valoare maxima.
Pt inceput va fi greu, va trebuii sa ofer posibilitatea membrilor activi de a accesa macar o parte din tehnica de varf pe specialitatea lor.
Asta costa mult si nu stiu cat voi putea face in acest sens, dar sper sa ma descurc macar pt 3 membrii activi.

dady

Numarul mesajelor : 59
Localizare : rm.valcea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 20/10/2011

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: club-asociatie

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum