Pescuitbihor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

stiuca

In jos

stiuca Empty stiuca

Mesaj  Chelu Lun Mar 23, 2009 5:32 pm

1 stiuca potrivita (1,5 - 2 kg)
1 lingurita zahar
400 g bacon
1 foaie de dafin
1 leg. tarhon
15g miez de nuci zdrobite
1leg. marar
5 linguri ulei
1 leg. patrunjel
1 ardei iute
1 ceapa
250 ml vin alb
1 rosie
100 g masline negre fara samburi
4 lamai
sare
piper.
Pregatesti asa:

Curatati stiuca de solzi si intestine, spalati-o si stergetj-o.
Taiati marunt plantele aromate si amestecati-le cu ardeiul iute, taiat in rondele, ceapa si rosia, taiate in cubulete, zaharul, maslinele macinate fin sau taiate marunt, sare si piper.
Zdrobiti cat mai fin foaia de dafin si adaugati-o in compozitie.
Puneti si nucile zdrobite, nu macinate, si omogenizati compozitia.
Umpleti stiuca.
Infasurati-o apoi in felii de bacon, taiate subtiri si suprapuse.
Lasati libere capul si coada stiucii.
Asezati stiuca intr-o tava cu uleiul si vinul.
Puneti tava la cuptor la foc potrivit, pentru 30 - 35 de minute.
In timpul coacerii, stropiti din cand in cand stiuca cu lichidul din tava pentru a se rumeni frumos.
Serviti stiuca pe un "pat" din felii de lamaie.
Portii: 4 portii
Chelu
Chelu

Numarul mesajelor : 102
Varsta : 44
Localizare : Oradea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 31/01/2009

Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum