Pescuitbihor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

SARAMURA DE PESTE

4 participanți

In jos

SARAMURA DE PESTE Empty SARAMURA DE PESTE

Mesaj  razvan10 Vin Aug 07, 2009 2:37 pm

Pestele ( de marime medie ) se curata si se sareaza putin , apoi se prajeste pe gratar cu carbuni . Pe masura ce se prajeste se aseaza intr-un vas acoperit .
Separat se pregateste saramura : Apa 3/4
Ulei 1/4

La 1/2 litru amestec apa cu ulei se pune :1 foaie de dafin
15 boabe de piper negru
10 boabe enibahar
2 linguri pasta de bulion
1 rosie mare decojita si taiata felii
sare ( dupa gust )
Toate de mai sus se fierb pana rosia se distruge putin .

Se curata 1 capatana de usturoi si se piseaza impreuna cu 1 ardei iute , apoi se adauga in amestecul luat de pe foc .

Intr-un platou se aseaza frumos pestii peste care se toarna sosul de mai sus . Se serveste rece .

POFTA URIASA !!! Razz Razz Razz


Ultima editare efectuata de catre razvan10 in Mar Iul 27, 2010 3:15 pm, editata de 1 ori
razvan10
razvan10

Numarul mesajelor : 466
Localizare : Oradea
Ocupatia : elev
Data de inscriere : 08/07/2009

Sus In jos

SARAMURA DE PESTE Empty SARAMURA DE PESTE 2

Mesaj  GICA_69 Vin Feb 12, 2010 7:13 pm

In primul rand trebuie un peste mediu ca si marime,cele mai bune retete se fac cu crap daca se poate de rau sau somn.
1)pestele dupa cum am precizat mai sus,se taie rondele nu file se lasa la marinat cu ceva sare piper un pic de ulei de masline si un pic de otet.
2)2 ardei iuti,2 ardei gras,4rosii medii ca si marime,2cepe,1capatana de usturoi,ulei,sare,piper.

-se incinge gratarul pe care urmeaza sa se friga pestele nu foarte tare,atentie pestele trebuie bine scurs pentru a nu se lipi,intre timp se pune ulei la incins intro cratita se toaca cele doua cepe marunt si se calesc pana incep sa se inmoaie bine si prinde o culoare galbuie se adauga ardei gras tocat marunt ardei iute taiat felii.
-pe masura ce se prajeste pestele se ia de pe gratar se pune intrun vas de preferabil yena si se acopera sa nu se raceasca,se pun si rosiile putin pe gratar sa se coaca pana se pot coji,dupa ce tocana sa inmuiat ccat de cat se opreste focul la aragaz si se aprinde cuptorul.
-intro tava se pune tocanita cu 250ml de apa si sare peste care se aseaza pestele prajit pe gratar peste peste se aseaza rosiile taiate felii si usturoiul la fel felii subtiri
se sareaza ceva mai mult decat o mancare obisnuita.
-se da tava la cuptorul incins nu mai mult de 15 min.Se serveste cu mamaliguta si un vin alb sec.Pofta buna[img][/img] aplauze
GICA_69
GICA_69

Numarul mesajelor : 34
Varsta : 55
Localizare : ARAD
Ocupatia : ADMINISTRATOR SC,
Data de inscriere : 11/02/2010

Sus In jos

SARAMURA DE PESTE Empty Re: SARAMURA DE PESTE

Mesaj  waggling carp Mar Apr 13, 2010 11:12 pm

Laughing Very Happy Laughing șefu, ai greșit rețeta... aia-i plachie ce zisăși mata...

waggling carp

Numarul mesajelor : 74
Localizare : oradea
Ocupatia : pescar:)
Data de inscriere : 12/06/2009

Sus In jos

SARAMURA DE PESTE Empty Re: SARAMURA DE PESTE

Mesaj  Nitu V Mier Apr 14, 2010 7:54 pm

eu saramura o prepar asa...
in primul rand ar trebui un peste mediu-mare si gras gen crap -somn -scrumbie de dunare. argumente ...saramura este SARATA frate , si sa piste la limba , adica putin iute. si pestele alb este bun dar cam fad in saramura. pe locul doi merge carasul pt ca are carnea dulce si imprumuta gustul mirodeniilor , platica , morunasul si mreana mare. deci... gratar pe carbuni stinsi pana se deslipeste singur pestele. daca gratarul este iute grasimea se topeste rapid si se face fum . in plus in momentul fierberii , grasimea trebuie eliberata din carne pt ca ea da gust de peste.
zeama se face din apa si sare cat sa o simti la limba plus inca putin . de ce ? pt ca acel inca putin va fi asimilat de peste . cimbrul este f important , dafinul , putin piper, putin busuioc,marar si cam atat. pestele se da in cateva clocote in functie de grosimea carnii . o saramura preparata corect la frigider se gelatinizeaza. daca nu reusiti sa o mancati toata mai bine chemati si pe altii pt ca nu are acelasi gust dupa o reincalzire. se serveste numai calda . cateodata folosesc si condimente la plic pentru saramura dar nu iese la fel.
...daca vi se apleaca sa nu ma injurati ...imediat cum simtiti primele simptome procedati astfel...putina drojdie dizolvata in 2 degete de apa intr-o cana ...putina adica la volum cam cat jumatate dintr-un cubulet knor. se amesteca bine si se bea compozitia . efectul este instantaneu.
Nitu V
Nitu V

Numarul mesajelor : 128
Localizare : braila
Ocupatia : bugetar
Data de inscriere : 13/07/2009

Sus In jos

SARAMURA DE PESTE Empty Re: SARAMURA DE PESTE

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus

- Subiecte similare

 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum