Discutii despre C & R !
+19
Vali
MeHigh
colaps
Sziszi
tIbI_iosIA
pesccar
ESOX LUCIUS
razvan10
Adriann
Nitu V
mariusw
alex_24ARN
Musti
davidco_m
Hanumanfish
Ssebastian
Harangus Marius
Ionut Erdeli
Nagy Victor
23 participanți
Pescuitbihor :: Generale :: Generalitati
Pagina 5 din 7
Pagina 5 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Re: Discutii despre C & R !
Am sa-ti spun si cat de sportiv consider eu pescuitul cu pestisor la stiuca .La fel de sportiv ca si cel cu ratusca sau sobolan la somn , la fel ca si cel cu lipitoare sau broscuta la clean , la fel ca si cel cu rama si viermisori la o gramada de alte specii .
Sau gresesc cumva ?Vrei sa spui ca viermisorii sau ramele nu sunt tot animale ?Sau tu dai si la stiuca si la clean doar cu artificiale si la restul cu arpacas si miez de paine ?
Hai sa fim seriosi , e clar ca pescuiesc si cu pestisori la rapitor , dar poate intr-un an cu 20-30 de bucati si eliberez poate peste 1000-1500 de pestisori .
Aaaa sau vroiai sa ma critici ca nu am eliberat pestisorii prinsi sub dimensiune ?
Pai de obicei ii cumpar cu 50 de bani din magazinele cu articole de pescuit .
Sau daca puneam pe carlig bucati de macrou era mai ok ?Ala nu e tot peste ?
Intradevar m-am gandit si eu la treaba asta ca bietul pestisor nu are nici o vina si de ce sa ajunga el momeala pentru alti pesti ?Dar nu cred ca am facut o crima sau ravagii in randul pestilor ca am pescuit intr-un an cu 20 de pestisori .Am inceput sa pescuiesc si eu tot mai mult la artificiale si poate ca incet-incet o sa ma dezobisnuiesc si de pescuitul cu momeli vii
Nu ma supar ca mi-ai atras atentia despre pescuitul cu pestisori la stiuca dar poate ca acest subiect s-ar incadra mai bine in alta parte si nu aici
Sau gresesc cumva ?Vrei sa spui ca viermisorii sau ramele nu sunt tot animale ?Sau tu dai si la stiuca si la clean doar cu artificiale si la restul cu arpacas si miez de paine ?
Hai sa fim seriosi , e clar ca pescuiesc si cu pestisori la rapitor , dar poate intr-un an cu 20-30 de bucati si eliberez poate peste 1000-1500 de pestisori .
Aaaa sau vroiai sa ma critici ca nu am eliberat pestisorii prinsi sub dimensiune ?
Pai de obicei ii cumpar cu 50 de bani din magazinele cu articole de pescuit .
Sau daca puneam pe carlig bucati de macrou era mai ok ?Ala nu e tot peste ?
Intradevar m-am gandit si eu la treaba asta ca bietul pestisor nu are nici o vina si de ce sa ajunga el momeala pentru alti pesti ?Dar nu cred ca am facut o crima sau ravagii in randul pestilor ca am pescuit intr-un an cu 20 de pestisori .Am inceput sa pescuiesc si eu tot mai mult la artificiale si poate ca incet-incet o sa ma dezobisnuiesc si de pescuitul cu momeli vii
Nu ma supar ca mi-ai atras atentia despre pescuitul cu pestisori la stiuca dar poate ca acest subiect s-ar incadra mai bine in alta parte si nu aici
ESOX LUCIUS- Numarul mesajelor : 16
Localizare : Marghita
Ocupatia : pescar sportiv
Data de inscriere : 22/02/2010
Eu pescuiesc doar la spinning 99% din cazuri. Nu pestisorul care-l pui in tripla este problema ci stiuca care o prinzi in acest mod, stiuca care este lasata sa inghita bine pestisorul inainte sa fie intepata, tripla fiind inghitita mai adinc o raneste mai tare, stiuca pe care degeaba o eliberezi dupa aia deoarece in majoritatea cazurilor s-ar putea sa moara, C&R degeaba.De aceea am scris la acest topic.Ce ti se pare sportiv sa supraveghezi de pe un scaun pliant 4, 5, 10 lansete sa vezi ca misca pluta sa te ridici linistit sa-i dai timp sa inghita bine sa iei lanseta care arunca 200-300g sa intepi din fundu gradini si sa incepi sa mulinezi firul de 0.40-0.50 si s-o scoti pe mal numai din puterea lansetei si a firului, stiuca respectiva nu are nici o sansa deci nu este o intrecere sportiva.Poate ca exagerez putin dar daca ar fi dupa mine as da voie sa se pescuiasca la rapitori doar cu artificiale, imi place foarte mult spinningul . Nu vreau sa supar pe nimeni dar aceasta este parerea mea. Multa stima.ESOX LUCIUS a scris:Sau tu dai si la stiuca si la clean doar cu artificiale si la restul cu arpacas si miez de paine ?
pesccar- Numarul mesajelor : 13
Localizare : oradea
Ocupatia : una alta
Data de inscriere : 25/02/2010
domnule@pesccar ....tot aici pe forum am citit undeva o postare in care se specifica o lege prin care interzice de la inceputul anului pescuitul stiucii cu tripla!!!!!doar dubla sau un singur ac!!!ma refer la pescuitul stiuci cu momeala vie!!!lse accepta triple doar la voblere si lingurite!!!si eu pescuiesc 99% la spinn dar nu inteleg ce treaba ai u cu captura lui esox?sper ca nu cauti cearta pe forum ca nu vei mai gasi!!!!
alex_24ARN- Numarul mesajelor : 958
Varsta : 41
Localizare : Oradea/Bihor/România/Europa
Ocupatia : pescar hoinar............................(mai mult hoinar decat pescar)
Data de inscriere : 25/08/2009
alex_24ARN a scris:domnule@pescar ....tot aici pe forum am citit undeva o postare in care se specifica o lege prin care interzice de la inceputul anului pescuitul stiucii cu tripla!!!!!doar dubla sau un singur ac!!!ma refer la pescuitul stiuci cu momeala vie!!!lse accepta triple doar la voblere si lingurite!!!
Da Alex , dar oare cine o sa-i verifice pe toti care pescuiesc la rapitor cu momeala vie ?
Parerea mea e ca tripla sau dubla , tot una-i si eu dau cu pestisor la rapitor , promit aici fata de toti , ca incepind de anul acesta o sa folosesc numai cirlige simple (NU glumesc)
Chiar si la artificiale s-ar putea folosi cirlige fara spin (mustata), tot pt. protejarea pestilor
Nagy Victor- moderator
- Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 61
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009
daca carligul nu ar avea mustata ar avea un avantaj foarte mare sa scape ...iar undeva am vazut ca la stiuca e bine sa dai cu un singur carlig ... bine destul de mare ,,,si in cazul intepari carligul se agata la marginea gurii
tIbI_iosIA- Numarul mesajelor : 146
Varsta : 33
Localizare : Oradea
Ocupatia : Elev
Data de inscriere : 09/02/2009
atentie
urmatiti cu atentie
cred ca se intelege mesajul , chiar daca nu intelegeti ce scrie
cred ca se potriveste , ''prinde , selecteaza , elibereaza (C & S & R)'' !
cred ca se intelege mesajul , chiar daca nu intelegeti ce scrie
cred ca se potriveste , ''prinde , selecteaza , elibereaza (C & S & R)'' !
Nagy Victor- moderator
Hanumanfish a scris:Catalin a scris:Imi cer scuze ptr aia mici ...dar a fost prima mea captura asa mai mare de cand pescuiesc pe cris h..promit ca data viitoare ii eliberez...si apropo care sunt dimensiunile legale la pesti pe cris inafara de stiuca care ii 40cm.. la restu nu stiu
Inca odata mii de scuze .... pormit ca data viitoare ii voi elibera C&R
Catalin faptul ca ti-ai cerut scuze denota ca esti baiat serios si un pescar pe cinste .
...In poza vad un wobler imi spui te rog citi cm are ? Daca woblerul are 5 cm e usor sa vezi marimea ...Dupa fata de masa cleanul mai mare are in jur de 33-36 cm ,iar clenii mai mici au in jur de 26-29 cm .Eu zic ca nu e cazul sa-ti cer scuze . Dimensiunea minima la clean este de 25 cm .
Nu e sarcina mea sa decid daca pestii respectivi sunt sau nu de marimea legala. Nu sunt de acord insa cu faptul ca daca isi cere scuze cineva in fata unei comunitati de pescari pentru ca a luat acasa pesti sub marimea legala dovedeste faptul ca e baiat serios si pescar pe cinste. E o chestie de atitudine. Sa-ti ceri scuze e usor. Sa dai drumul la pestii sub marimea legala e mai greu ....
As adauga inca ceva. Nu inteleg de ce se lauda unii cu asemenea capturi pe forum. Ma apuca nervii cand vad pesti asa frumos intinsi si practic 70-80% sunt mici. Macar faceti poze la alea mari si mandritiva cu alea iar restul care sunt acolo numai pentru ca e scumpa carnea de peste sa nu le faceti poze. Cand mananca fain umplem frigiderul pentru zilele mai proaste....Am mai vazut la careva aici pe forum opt bucati de stiuci capturati pe colector din care mie mi se parea ca cel putin 3 nu erau de marime sa le tii. Dar chiar daca erau. Nu ne ajung 3-4 bucati mari de peste sa luam acasa cand avem norocul sa prindem multe? E vorba de apele noastre naturale. Ape in care nu se prea populeaza. Totul se rezuma la reproductia naturala a pestilor. Probabil nu se va schimba asta niciodata in Romania.
Sziszi- Numarul mesajelor : 4
Ocupatia : Programator
Data de inscriere : 15/10/2011
amin ! sunt total deacord cu sziszi . trebuie sa ne reeducam . daca noi nu schimbam porcaria asta de atitudine nimeni nu o sa o schimbe .
C&R .
C&R .
colaps- Numarul mesajelor : 123
Ocupatia : muscar
Data de inscriere : 14/06/2011
Re: Captura
Ma bag si eu in seama acuma, dar vreau sa spun ca va descarcati frustrarile pe niste amarati care or prins si ei 2 pesti mici. Poate sa prinda in fiecare zi si sa-i omoare ca asta nu afecteaza cu nimica populatia de peste. Am mai scris eu pe forumu asta, problema e cand omori pestii aia mari si frumosi care depun foarte multe icre, astia fac diferenta nu ciurucurile astea mici si din pacate aia care omoara pesti mari sunt tocmai marii pescari care se bat in piept toata ziua. Alta problema mai is si nesimtitii aia care toata ziua stau la miciuit, ii agata de burta de unde apuca, mergeti sa vedeti ce e la santandrei, unu langa altu stau si nu vor pleca pana nu golesc locu de peste(din pacate mai avem si cormoranii care sunt mai periculosi decat credeti). Asa ca mai bine va canalizati energia sa rezolvati eventual marile probleme nu sa demoralizati oameni care invata sa pescuiasca.
MeHigh- Numarul mesajelor : 89
Varsta : 38
Localizare : TIMISOARA
Ocupatia : INGINER
Data de inscriere : 30/01/2010
Mda , C&R
Noi eliberam peste vin alti , poate chiar si de pe forumul nostru zic : Am cumparat momeala,am cumparat bete , am permis duc acasa ce vreau
Si le dau intr-un fel dreptate deoarece : Ori toti pescari sa aplice sistem C&R ori nici 1 ,pentru ca daca noi 100 cati pescuim pe crisul repede eliberam pestele , vin alti 200 de pescari sau mai multi si duc acasa tot ce prinde.
Apoi n-ai ce face ,ai permis si poti duce 5 kg acasa , iar in ziua de azi mai greu prinzi 5kg pe crisul repede
O idee ar fi , am auzit si eu de undeva : Sa se scumpeasca putin acestea in care poti duce 5kg acasa si sa se creeze altele undeva la pret mic , maxim 20,30 lei in care sa poti pescuit pe orice rau dar sa nu duci nimic acasa :p doar sa pescuiesti linistit.
Noi eliberam peste vin alti , poate chiar si de pe forumul nostru zic : Am cumparat momeala,am cumparat bete , am permis duc acasa ce vreau
Si le dau intr-un fel dreptate deoarece : Ori toti pescari sa aplice sistem C&R ori nici 1 ,pentru ca daca noi 100 cati pescuim pe crisul repede eliberam pestele , vin alti 200 de pescari sau mai multi si duc acasa tot ce prinde.
Apoi n-ai ce face ,ai permis si poti duce 5 kg acasa , iar in ziua de azi mai greu prinzi 5kg pe crisul repede
O idee ar fi , am auzit si eu de undeva : Sa se scumpeasca putin acestea in care poti duce 5kg acasa si sa se creeze altele undeva la pret mic , maxim 20,30 lei in care sa poti pescuit pe orice rau dar sa nu duci nimic acasa :p doar sa pescuiesti linistit.
Vali- Numarul mesajelor : 109
Varsta : 26
Ocupatia : Scoala
Data de inscriere : 22/07/2011
Re: Captura
Acuma ca ai zis de permis, faza ii ca poate sa fie 500 de feluri de permise ca nu va fi nici o diferenta. Toate asociatiile astea nu stiu decat sa incaseze, controlul este inexistent. In aproape 20 de ani de cand pescuiesc jur ca nu am intalnit niciodata control pe cris si l-am batut in lung si-n lat, de la granita pana sus unde am prins pastrav.
MeHigh- Numarul mesajelor : 89
Localizare : TIMISOARA
Ocupatia : INGINER
Data de inscriere : 30/01/2010
Permis
Despre ce vorbiti domnilor? Pai pretul permisului este pretul acelui permis care primesti de la ANPA. Costa 30 ron. Atata este tot ce ai nevoie sa pescuiesti pe cris. Legat de pestii capitali..da...ar cam trebui eliberate si ele. Cel putin in apele noastre. In alte locuri unde ne putem asigura ca se fac populari anual si se urmareste populatia pestilor la fiecare specie acolo e alta treaba. Densitatea de peste din apele noastre depinde doar de noi si de nimeni altul. Braconierii sunt o alta problema. Nu are rost sa discutam despre ei. Nu putem face nimic in privinta lor. Doar autoritatile. Eu personal as plati un pret la permis de 3 ori mai mare daca as avea surpriza sa am control de fiecare data cand ies la pescuit si sa stiu ca braconierii nu au sanse iar din banii mei se populeaza apele si au grija de ele. Cei care cred ca suma de 140 ron ce platesc la ajvps de exemplu ar rezolva problema se insala. Ei au grija cat de cat doar de carasii aia amarati ce au in baltile lor la fegernic les etc...acolo mai patesti si sa ai controale. In rest cam nimic. Imi pare rau ca a venit discutia asta chiar pe apropoul acestor clenuti din topicul de fata. Intr-adevar nu cazurile astea ne golesc apele. Dar sunt cazuri mai grave. Multi pescari fomisti rau = cantitate mare de peste ce dispare. Repopulare zero.
Sziszi a scris:Despre ce vorbiti domnilor? . Repopulare zero.
Sziszi
Cine are aici in Bihor calitati profesionale ,morale si nu in ultimul rind surse financiare pentru a popula apele naturale cu specii autohtone ?
Daca te referi la banii pescarilor adunati ani de zile de catre asociatiile din Romania sa uiti rapid si nu are rost nici macar pomeniti,totusi au ajuns acesti bani in apa " pe apa simbetei " .
Daca te intrebi cum de reusesc alte popoare aceaste performante .Aici si in alte locuri din Romania toata lumea e lupul moralist ,el,ei,vor face multe ,planuri si proiecte .Si de fapt totul e o poveste care pute precum miciurile iesite din termenul de garantie care se vind in tarabe...Pescarul grabit, neatent si neinformat, care da bani pe asa ceva ? .Alegerea este a fiecaruia ,prostia si lenea costa de 2 ori . Stii si tu ca multi au platit la 2 chiar 3 asociatii ,asociatiile vechi si noi promit acelasi lucru,cu mottoul " Veniti la noi nu la ei " Alegerea este libera ....
Hanumanfish- moderator
- Numarul mesajelor : 1317
Data de inscriere : 27/02/2009
ma intrreb ptr ce ii facuta categoria Galeria foto-video ..in fine
duc si eu 2 -3 pesti acasa ma laud si eu ca un pescar incepator...ceeea ce nu o voi mai face ca vad ca ii ca multa invidee si apropo de cativa ,,pecscari,, care se lauda in fata calacualtorului... poate am mai multi bani ca voi ca sa zic asa si asta nu inseamna ca nu am voie sa pescuies si sa duc si eu 2 -3 pesti acasa....nu sa imi umplu frigideru cu peste....ca mie chair deloc nu imi place pestele... asa ca vedetiva de trb vosatra...nu faceti tragedie din 2-3 pesti iam dus si eu acasa ptr ca sunt alti care duc cu n KG si chiar din aia mici 5 10 cm si care ziceauca ,,ii dau la pisicile din fata blocului daca tot nam prins nimik,, interesant aia nu au nici o problema numa io ca am dus 2-3 pesti acasa asa ca vedetiva de treaba voastra nu faceti tragedie din 2 -3 pesti...care iam dus si eu acasa ...pescuiesc si eu de 7 luni si vai doamne ce am facut ... de parca am dus acasa tone de peste poate in astea 7 luni am fost si eu de 20ori la pescuit si atunci ii problema....
duc si eu 2 -3 pesti acasa ma laud si eu ca un pescar incepator...ceeea ce nu o voi mai face ca vad ca ii ca multa invidee si apropo de cativa ,,pecscari,, care se lauda in fata calacualtorului... poate am mai multi bani ca voi ca sa zic asa si asta nu inseamna ca nu am voie sa pescuies si sa duc si eu 2 -3 pesti acasa....nu sa imi umplu frigideru cu peste....ca mie chair deloc nu imi place pestele... asa ca vedetiva de trb vosatra...nu faceti tragedie din 2-3 pesti iam dus si eu acasa ptr ca sunt alti care duc cu n KG si chiar din aia mici 5 10 cm si care ziceauca ,,ii dau la pisicile din fata blocului daca tot nam prins nimik,, interesant aia nu au nici o problema numa io ca am dus 2-3 pesti acasa asa ca vedetiva de treaba voastra nu faceti tragedie din 2 -3 pesti...care iam dus si eu acasa ...pescuiesc si eu de 7 luni si vai doamne ce am facut ... de parca am dus acasa tone de peste poate in astea 7 luni am fost si eu de 20ori la pescuit si atunci ii problema....
Catalin- Numarul mesajelor : 61
Ocupatia : Incepator in ale Spinning-ului
Data de inscriere : 29/08/2011
Catalin, mi se pare ca ai pierdut esenta mesajelor din acest topic. Ca ai dus acasa 2 sau 3 pesti mici nu este corect, dar nici o crima impotriva umanitatii. Problema era ca ai pus pozele pe forum, ba mai mult, ai fost laudat pentru asta.
Ionut Erdeli- Numarul mesajelor : 1487
Localizare : SECRET
Ocupatia : T.F.L.
Data de inscriere : 30/04/2009
Nasol de tot
Catalin a scris:ma intrreb ptr ce ii facuta categoria Galeria foto-video ..in fine
Deci Catalin. Inseamna ca e mai rau decat m-am gandit. Mai bine nu mai zici nimic. Tu insusi faci sa fie tot mai grava treaba. Adica nu iti place sa mananci peste deloc? Esti plin de bani??? Eu sunt foarte prost probabil ca nu inteleg atunci...oare de ce mai iei acasa peste? Le duci acasa si astepti sa putezeasca probabil dupa care arunci. Sau ai o pisica mare de tot care le mananca. Mai exista sansa ca vroiai sa pui capul pestilor ca si trofeu dar iarta-ma ca luand in considerare marimea lor nu am luat varianta asta in calcul...deci pur si simplu vrei sa demonstrezi ca desi nu iti place sa le mananci si esti si plin de bani , dar AI DREPTUL sa le iei acasa. Bun. Ai dreptul. Ia-le numa. Nu asta e problema noastra ca tu pescuiesti pe apele noastre ci ca pescuiesc multi ca si tine.
Daca vre-un moderator considera ca ar fi jignitor ce am scris sa stearga. Poate mai bine ma sterg si eu de pe forumul asta si ma duc la pescuit
sziszi@
Buna ziua
motivul a fost altul:daca nu ii duce el ii duce altii
catalin@
sunt niste discutii care nu se termina niciodata(le gasesti si pe acest forum pe undeva).Aproape toti am dus pesti acasa la inceputurile pescuitului dar cu timpul am constatat ca unul sau 2 pesti (la cateva luni) este suficient mai ales daca nu-i mananci,desigur la aceasta concluzie vei ajunge si tu in scurt timp sau poate niciodata.Ideea este sa faci tu primul pas (valabil pt.toti) nu sa te gandesti ca vine altul si-l prinde poate vei fi chiar tu urmatorul care prinde pestele eliberat de tine.Data viitoare cand mergi la peste pe aia sigur nu-imai prinzi.Cand am inceput eu sa pescuiesc prindeam minim 3 kg de clean pe zi si aveam pana in 10 ani
@pt restul nedumeriti
Apele (pestii si in special cei care ataca artificiale) au fost distruse de pescari!DA de noi cei care pescuim legal si ducem acasa cat ne permite legea,de bine de rau scobari mai sunt in apa dar clean,avat,stiuca....este tot mai rar.Sunt curios cate stiuci si avati ,cleni etc prind aia care dau la tripla iarna ? sau aia cu prostovoale? braconieri au fost intotdeauna si au fost si pesti.Acum suntem foarte multi pescari comparativ cu pestele din apa,o vad la fiecare iesire pe apa .In urma cu doar 3 ani prindeam cleni mari si multi(min. 5kg in cateva ore) de fiecare data.Pestii nu apar de nicaieri in apa si ca sa intelegeti mai bine va dau un scurt exemplu:
La Tarian erau mai multe locuri preferate de cleni dar intr-unul se adunau chiar si iarna.Puteam pescui tot anul si stiam ca este un loc unde pot sa ma simt bine prinzand pesti tot anul(chiar si iarna).Toate bune si frumoase pana a dat peste ei un nene cu visina.Venea la pescuit zilnic si ducea o plasa de ata plina cu cleni(sa zicem in limita legala) pana ia scos pe toti.De atunci nu l-am mai vazut dar nici peste nu am mai prins in zona decat ce a ramas (20 cm).Anul acesta am prins deja cativa de 28 in zona si foarte rar cate unul mai mare .Acest lucru este valabil in majoritatea cazurilor.
Concluziile le trageti singuri
Buna ziua
catalin@
sunt niste discutii care nu se termina niciodata(le gasesti si pe acest forum pe undeva).Aproape toti am dus pesti acasa la inceputurile pescuitului dar cu timpul am constatat ca unul sau 2 pesti (la cateva luni) este suficient mai ales daca nu-i mananci,desigur la aceasta concluzie vei ajunge si tu in scurt timp sau poate niciodata.Ideea este sa faci tu primul pas (valabil pt.toti) nu sa te gandesti ca vine altul si-l prinde poate vei fi chiar tu urmatorul care prinde pestele eliberat de tine.Data viitoare cand mergi la peste pe aia sigur nu-imai prinzi.Cand am inceput eu sa pescuiesc prindeam minim 3 kg de clean pe zi si aveam pana in 10 ani
@pt restul nedumeriti
Apele (pestii si in special cei care ataca artificiale) au fost distruse de pescari!DA de noi cei care pescuim legal si ducem acasa cat ne permite legea,de bine de rau scobari mai sunt in apa dar clean,avat,stiuca....este tot mai rar.Sunt curios cate stiuci si avati ,cleni etc prind aia care dau la tripla iarna ? sau aia cu prostovoale? braconieri au fost intotdeauna si au fost si pesti.Acum suntem foarte multi pescari comparativ cu pestele din apa,o vad la fiecare iesire pe apa .In urma cu doar 3 ani prindeam cleni mari si multi(min. 5kg in cateva ore) de fiecare data.Pestii nu apar de nicaieri in apa si ca sa intelegeti mai bine va dau un scurt exemplu:
La Tarian erau mai multe locuri preferate de cleni dar intr-unul se adunau chiar si iarna.Puteam pescui tot anul si stiam ca este un loc unde pot sa ma simt bine prinzand pesti tot anul(chiar si iarna).Toate bune si frumoase pana a dat peste ei un nene cu visina.Venea la pescuit zilnic si ducea o plasa de ata plina cu cleni(sa zicem in limita legala) pana ia scos pe toti.De atunci nu l-am mai vazut dar nici peste nu am mai prins in zona decat ce a ramas (20 cm).Anul acesta am prins deja cativa de 28 in zona si foarte rar cate unul mai mare .Acest lucru este valabil in majoritatea cazurilor.
Deci , Catalin da-mi voie sa te felicit pentru capturi si vreau sa-ti spun ca acesti perfecti de pe forum care te acuza de ce ai dus acasa 2 pesti sunt muult mai rau decat tine . Mai era o poza cu un pescar care a tinut o stiuca de ochi si au sarit toti pe el ca vai ce mare crima , dar cei care omoara pestii cu tonele nu e nici o problema . Pai nu inteleg de ce deranjeaza ca duce pestele acasa sa-l manance daca are dimensiunea legala permisa , parca asa peste noapte am devenit toti pescari C&R ... eu recunosc ca duc peste acasa si imi place foarte mult sa-l mananc mai ales ca e captura proprie (e mai delicios) , dar numai cei cu dimensiune legala permisa (e totusi o regula ce trebuie respectata de toti) Inca ceva Catalin , faza cu banii nu a sunat foarte bine ,suna a lauda de fomist
mihai- Numarul mesajelor : 367
Ocupatia : comerciant
Data de inscriere : 21/01/2009
Pentru toti care condamna vehement C&R-su vreau sa va explic dece unii dintre noi nu agreaza incurajarea ducerii pestilor in farfurie...acel motiv este simplul PUTEREA EXEMPLULUI ! daca 100 de dobitoci braconeaza , eu dece sa nu o fac ? o gandire defecta ca si tot sistemul nostru de valori ! cand spun dobitoci nu ma refer la nimeni in discutie evident ! va rog reflectati la cele spuse de mine mai sus si ganditi-va si la copii vostrii, ei oare nu au dreptul sa prinda peste ? discutia a ajuns prea departe , pina la urma fiecare are dreptul la o poinie . eu si altii ca mine si-au exprimat-o , daca nu cade bine la matz ... schimbati felul domnilor si treceti pe pui, vita etc fara suparari ca suntem toti stresati ca nu putem merge la pescuit .
@Catalin nu o lua personal , toti suntem prieteni pe forum si cine stie poate o sa ne intalnim si pe apa , deci eu te felicit pentru pesti intradevar sunt frumosi , dar mai da-le drumu la aia mai micutei ca au si ei dreptu sa creasca mari si sa ne rupa firele , corect ?
@Catalin nu o lua personal , toti suntem prieteni pe forum si cine stie poate o sa ne intalnim si pe apa , deci eu te felicit pentru pesti intradevar sunt frumosi , dar mai da-le drumu la aia mai micutei ca au si ei dreptu sa creasca mari si sa ne rupa firele , corect ?
Buna remarca Colaps , eu sunt de acord cu tine doar ca mai trebuie cate unul si la matz ca e mai frumos pescuitul asa , dar as vrea sa stiu cati pescari din Romania pescuiesc exclusiv C&R ? asa daca poti sa-mi spui procentual ... dar sa tii cont ca si aceia care pescuiesc pe balti private si se lauda ca elibereaza pestii sunt jumatate hoti care ii transeaza si ii ascunde prin haine si pe la roti de rezerva . Totusi eu zic sa fim mai seriosi, in Romania doar in vise C&R
mihai- Numarul mesajelor : 367
Ocupatia : comerciant
Data de inscriere : 21/01/2009
Eu zic sa nu fim colturosi. De la pescuitul exclusiv catch and release pana la "duc acasa tot ce prind" este un drum lung. Cer si pamant. Mie personal pescuitul exclusiv catch and release mi se pare un moft un pic. Exceptand cazurile cand chiar nu-ti place sa mananci peste. Eu iau pesti acasa si le mananc. Asa o sa fac totdeauna. Exista totusi anumite limite. Nici nu ar fi nevoie de reglementari tine de mintea fiecaruia. Nu tre sa fii foarte destept ca sa-ti dai seama ca daca duci acasa pestisorii mici si nu le dai sanse sa creasca atunci in viitor nu prinzi nimic. Defapt. Cred ca nici nu mai conteaza. De zece ani incoace nu prea mai avem pesti in apele naturale si ar cam fi nevoie de inca 10 ani fara oameni in preajma apelor sa se refaca cat de cat. Parere personala.
Va rog sa mai cititi o data postarea (in caz ca nu a-ti inteles) este raspuns la toate nedumeririle cum ar fi:davidco_m a scris:sziszi@
Buna ziua
catalin@
@pt restul nedumeriti
-daca altul duce eu de ce sa nu o fac?
-braconierii sunt de vina
-nu am pomenit de exclusiv C&R .
-cum este cu limita legala
-multe altele
trebuie doar sa citesti si sa intelegi esenta,daca nu intelegi
C&R se poate, noi putem deci si voi puteti , macar incercati . din pacate pestii pe care ii pescuieste un muscar sunt pe cale de disparatie, deci npoi ne-am adaptat si in consecinta aplicam C&R exceptand cazurile in care pestele este ranit sau il scapm din mina cand ii scoatem carligul ( fara spin ) , oricuk cazurile cu tinutu de ochi sau carlige inghitite pina in stomac sunt excluse ... nu prindem asa pesti mari ca sa putem sa le bagam dejtele in ochi sau in branhii... si stiti dece ? ca sunt altii care dau la stationar si ii prind de ii rup ( si putini le si dau drumu inapoi macar partial ). cel mai bun exemplu de staionaristi sunt cei care dau cu momeala vie la salmonide si evident mai ales in prohibitie si mai ales in zonele unde este interzis pescuitul !!! fiecare pescuieste cum vrea dar insist la C&R, pentru ca avem obligatia sa lasam si urmasilor nostrii placerea de a pescui . si inca ceva ... daca fiumeu ma vede ca dau drumu la peste sigur si el o sa faca lafel .... deci aplicati si voi chestia asta ca e chiar gratis .
colaps a scris: ... daca fiumeu ma vede ca dau drumu la peste sigur si el o sa faca lafel .... deci aplicati si voi chestia asta ca e chiar gratis .
ai perfecta dreptate , totul porneste de la educatie !
Nagy Victor- moderator
gratis ?
majoritatea pescarilor zic : eu dau bani pe momeala,alea alea ... si sa nu duc nimic acasa , nu's fraier
Rar totusi asa scrie in perimsul AJVPS , poti duce 5kg acasa , n-ai ce face
majoritatea pescarilor zic : eu dau bani pe momeala,alea alea ... si sa nu duc nimic acasa , nu's fraier
Rar totusi asa scrie in perimsul AJVPS , poti duce 5kg acasa , n-ai ce face
Vali- Numarul mesajelor : 109
Varsta : 26
Ocupatia : Scoala
Data de inscriere : 22/07/2011
Pagina 5 din 7 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7
Subiecte similare
» AJVPS BIHOR
» Discutii despre Circuitul "Cupa Bihorului" 2012
» COMENTARII DE TOT FELUL
» Despre un nod