Regulamentul de pescuit + Statutul A.J.V.P.S.BIHOR (integral)

In jos

Regulamentul de pescuit + Statutul A.J.V.P.S.BIHOR (integral)

Mesaj  Nagy Victor la data de Mier Mar 31, 2010 10:14 pm

- ASOCIATIA JUDETEANA a VINATORILOR si PESCARILOR SPORTIVI BIHOR

P-ta. Independentei
bl. A 10
tel. - 0359401375
fax. - 0259437656
WWW.ROHUNTING.RO

REGULLAMENT de PRACTICARE a PESCUITULUI RECREATIV / SPORTOV pe ACUMULARILE cu LICENTA de ACVACULTURA din cadrul A.J.V.P.S. BIHOR in anul 2010 !


- Conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului Romaniei privind pescuitul si acvacultura (Nr. 23/2008 si 317/2009) practicarea pescuitului recreativ/sportiv in acumularile cu licenta de acvacultura se face pe baza unui regulament stabilit de administratorul acestora , respectiv A.J.V.P.S. Bihor.
- Pe acumularile cu licenta de acvacultura din A.J.V.P.S. Bihor (CRESTUR - FEGERNIC - DIOSIG - LES - CRESTUR/BOLGAS) pot pescui numai pescarii care au achitat cotizatia de baza si si-au vizat carnetul de membru al A.J.V.P.S. Bihor pe anul in curs , in urmatoarele conditii :
- cotizatia pe anul privind pescuitul recreativ/sportiv in toate apele naturale curgatoare din zona colinara si de ses din jud. Bihor a fost stabilita de consiliul A.J.V.P.S. Bihor , in sedinta din 17.11.2009 , la suma de 140 lei/anul in curs (2010) si se poate achita la cluburile apartinind A.J.V.P.S. Bihor .
- Pescarii care doresc sa pescuiasca in perioada de prohibitie pe acumulari vor plati 60 de lei/cele 60 de zile ale prohibitiei din anul 2010 , inainte de declararea prohibitiei .
- In tot cursul anului pescuitul recreativ/sportivpe aceste acumulari se va practica numai cu 3 bete cu cite 2 cirlige fiecare !
- Pescarul are dreptul sa retina intr-o zi de pescuit un singur crap la dimensiunile admise de lege iar diferenta pina la 5 kg. peste/zi cu pesti din alte specii admise , sau poate retine UN ( 1 ) singur exemplar de peste/zi de pescuit in cazul in care depaseste 5 kg.
- Conform statutului A.J.V.P.S. Bihor Art. 8/lit. g. , pescarii nu au dreptul sa comercializeze pestele dobindit prin pescuitul recreativ/sportiv
- Este interzisa ocuparea , in lipsa a locurilor pt. pescuit , un membru pescar cotizant poate ocupa circa5 m. interval pe mal !
- Este interzisa lasarea resturilor menajere sau a altor obiecte pe malul apei , pescarii fiind obligati sa intretina curatenia generala la locul de pescuit !
- In perioada de prohibitie stabilita prin lege pentru apele naturale colinare si de ses , pt. acumularile susmentionate se mai adauga urmatoarele restrictii :
1. - in coada lacurilor CRESTUR , FEGERNIC , DIOSIG , LES , se vor delimita zone marcate cu tablite inscriptionate (avertizoare) , pt. protejarea zonei de reproducere naturala a materialului piscicol , in zona respectiva este interzis pescuitul !!!
2. - se interzice practicarea pescuitului recreativ/sportiv pe timp de noapte !
3.- interzis intratul cu barca in timpul prohibitiei !

- Pescarii au obligatia sa respecte instructiunile paznicilor si a controlorilor , sa nu deteriorizeze constructiile hidrosustemice existente , malurile si arborii plantati , cosurile pt. gunoiul menajer

NERESPECTAREA PREZENTULUI REGULAMENT va fi SANCTIONATA conform STATUTULUI a.j.v.p.s. BIHOR !!!


Semnat de catre :

Presedinte A.J.V.P.S.Bihor............................................................Vicepresedinte A.J.V.P.S.Bihor

Ing. Hirca Florian..........................................................................Soltinschi Mihai


..........................DIRECTOR A.J.V.P.S. BIHOR - Ing. - IOAN SILAGHI


Ultima editare efectuata de catre Nagy Victor in Joi Dec 22, 2011 7:46 pm, editata de 5 ori

_________________
PESCUITUL INAINTE DE TOATE !!!

cine nu respecta natura , nu se respecta pe SINE !
avatar
Nagy Victor
moderator

Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 56
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Regulamentul de pescuit + Statutul A.J.V.P.S.BIHOR (integral)

Mesaj  Nagy Victor la data de Joi Apr 08, 2010 12:55 pm

IN TIMPUL PROHIBITIEI pe lacurile cu regim de ACVACULTURA al A.J.V.P.S.Bihor pot pescui doar cei care pe linga cotizatia anului in curs au achitat si taxa de prohibitie , indiferent la ce specie de pesti pescuiesc , chiar si STIUCA!!!
Este INTERZIS folosirea momelilor vii in perioada respectiva !!!

Daca nu v-am lamurit sau nu ma credeti , va puteti informa la adresa sau la nr. de tel mai jos mentionate

- ASOCIATIA JUDETEANA a VINATORILOR si PESCARILOR SPORTIVI BIHOR

P-ta. Independentei
bl. A 10
tel. - 0359401375
fax. - 0259437656
WWW.ROHUNTING.RO

Fir intins ! , si nu uitati , daca ducem acasa tot ce am prins AZI , MIINE nu mai avem ce duce !
gentleman

_________________
PESCUITUL INAINTE DE TOATE !!!

cine nu respecta natura , nu se respecta pe SINE !
avatar
Nagy Victor
moderator

Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 56
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

statutul A.J.V.P.S.BIHOR (integral)

Mesaj  Nagy Victor la data de Mier Dec 14, 2011 10:58 am

CAPITOLUL I

Dispozitii generale

Art. 1(1) Asociatia Judeteana a Vinatorilor si Pescarilor Bihor , denumita in continuare A.J.V.P.S.BIHOR , este persoana juridica neguvernamentala , de drept privat , aplicata , fara scop lucrativ , cu patrimoniu propriu , distinct si indivizibil .
(2) A.J.V.P.S.BIHOR este constituita pe principiul literei asocieri , din totalitatea vinatorilor si pescarilor sportivi , inscrisi in evidentele sale , care adera la prezentul statut si se obliga sa-l respecte .
(3) A.J.V.P.S.BIHOR are sediul in municipiul Oradea P-ta. Independentei nr. 53 bl. A10 .
(4) A.J.V.P.S.BIHOR , are denumire , sediu , sigla si drapel propriu ; modelul siglei este prezentat in anexa la prezentul statut .
(5) A.J.V.P.S.BIHOR este inscrisa lin Registrul persoanelor juridice fara scop patrimonial la Ministerul Justitiei sub nr. 159/A/1998 si in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor tinut de Tribunalul Bihor sub nr. 48/N/1998 .

Art. 2(1) A.J.V.P.S.BIHOR este afiliat la A.G.V.P.S. din ROMANIA potrivit legii si statutului acesteia pe care se obliga sa le respecte .
(2) A.J.V.P.S.BIHOR isi desfasoara activitatea potrivit prezentului statut , avind deplina autonomie organizatorica , functionala si financiara .
(3) Durata functionarii A.J.V.P.S.BIHOR este nedeterminata .

Art. 3 Scopul A.J.V.P.S.BIHOR il constituie conservarea biodiversitatii si protectia faunei de interes vinatoresc si piscicol , precum si mediilor naturale de dezvoltare a acestora , prin vinatoare si pescuit sportic , practicate in mod durabil , ca forma de odihna activa si petrecere a timpului liber de catre membrii sai .

Art. 4 A.J.V.P.S.BIHOR are urmatoarele obiective si atributii:
a) desfasoara activitati de conservare a biodiversitatii si de protectie a faunei de interes cinegetic si piscicol , precum si de protejare a mediilor naturale de dezvoltare a acestora ;
b) reprezinta si apara drepturile si interesele membrilor asociatiei ;

c) incheie contracte de atribuire in gestiune cu autoritatile administrative competente si gestioneaza durabil fondurile de vinatoare si pescuit sportiv ;
d) dezvolta si exploateaza eficient baza materiala proprie , destinata practicarii pescuitului sportiv ;
e) pregateste candidatii pentru dobindirea calitatii de membru vinator sau pescar sportiv si instruieste membrii sai si personalul angajat in domeniul cinegetic si respectiv halieutic ;
f) gestioneaza si elibereaza , in conditiile Legii si a Statutului , permise de vinatoare , permise de pescuit recreativ - sportiv , carnete de membru , autorizatiile de vinatoare si orice alte documente necesare desfasurarii activitatii in conditiile legii si a prezentului statut ;
g) organizeaza si dezvolta activitati competitionale de pescuit sportiv , de tir vinatoresc si de chinologie vinatoreasca ;
h) stimuleaza cresterea , dresarea si folosirea ciinilor de vinatoare ;
i) organizeaza activitati de vinatoare si pescuit sportiv cu membrii altor organizatii vinatoresti si de pescuit afiliate , precum si cu vinatori si pescari straini , pe baza de reciprocitate sau in scopul realizarii de mijloace financiare necesare gestionarii durabile a vinatului si pestelui din fondurile preluate in gestiune ;
j) infiinteaza in conditiile legii , unitati economice in vederea realizarii scopului sau ;
k) desfasoara cu caracter accesoriu , activitati economice si activitati agricole cuprinse in codurile CAEN :0111;0149;0170;0312;0322;3331;4619;4690;4723;4761;4778;4779;5210;5510;5629;5814;6820;9319si9499 ;
l) organizeaza , desfasoara si stimuleaza activitati de prevenire si de combatere a braconajului sau a exportului ilegal de trofee de vinatoare ;
m) organizeaza conferinte , simpozioane , expozitii sau alte manifestari cinegetice si de pescuit sportiv la nivel local si participa la asemenea evenimente in tara si strainatate ;
n) promoveaza si apara imaginea sa si a A.G.V.P.S. din ROMANIA ;
o) alte obiective si atributii ce decurg din lege si din reglementarile in domeniu .


Ultima editare efectuata de catre Nagy Victor in Dum Dec 18, 2011 6:12 pm, editata de 1 ori

_________________
PESCUITUL INAINTE DE TOATE !!!

cine nu respecta natura , nu se respecta pe SINE !
avatar
Nagy Victor
moderator

Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 56
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Regulamentul de pescuit + Statutul A.J.V.P.S.BIHOR (integral)

Mesaj  Nagy Victor la data de Mier Dec 14, 2011 1:48 pm

CAPITOLUL II

Membrii A.J.V.P.S.BIHOR , Calitate , Drepturi , Recompense si Sanctiuni

Art 5(1) Calitatea de membru vinator si/sau pescar al A.J.V.P.S.BIHOR se poate obtine prin examen sau inscrierea , doar in limita locurilor vacante , calculate conform prevederilor legii .
(2) Dovada calitatii de membru A.J.V.P.S.BIHOR se face cu carnetul de membru vinator sau pescar sportiv , vizat anual .
(3) Calitatea de membru vinator se dobindeste de orice persoana cu domiciliul sau rezidenta in Romania , care a implinit virsta de 18 ani si solicita sa faca parte din A.J.V.P.S.BIHOR , recunoaste prezentul statut , se obliga sa-l respecte , indeplineste conditiile legale pentru sustinerea examenului de membru vinator , si promoveaza examenul/concursul de obtinere a permisului de vinatoare permanent , organizat in acest scop .
(4) Calitatea de membru pescar sportiv se dobindeste de orice persoana cu domiciliul sau rezidenta in Romania , care solicita sa faca parte din A.J.V.P.S.BIHOR , recunoaste statutul acesteia , se obliga sa-l respecte si face dovada cunostintelor in domeniul halieutic , in urma unor testari de specialitate .
(5) Carnetul de membru vinator nu poate fi obtinut sau , dupa caz , detinut de persoanele care potrivit legii , nu au dreptul la permis de arma si de persoanele care au fost excluse in ultimii 5 ani pentru savirsirea unor fapte de braconaj , fara permis de vinatoare , asupra animalelor interzise la vinatoare , noaptea prin folosirea farurilor si altor dispozitive de iluminat ori de ochit pe intuneric , in grup de mai multi vinatori sau de catre persoane cu atributii de paza a vinatului , si in ultimii 3 ani pentru savirsirea altor fapte de braconaj ori pentru incalcarea altor prevederi legale si/sau statutare .
(6) Persoanele titulare de permis de vinatoare care s-au retras la cerere din A.J.V.P.S.BIHOR , se pt reinscrie in asociatie , cu indeplinirea prevederilor statutare si achitarea cotizatiilor de inscriere si a altor datorii fata de asociatie , in termen de 5 ani de la retragere , in limita locurilor disponibile .

Art. 6(1) Calitatea de membru vinator sau pescar sportiv al A.J.V.P.S.BIHOR se pierde prin renuntare , radiere sau excludere .
(2) Renuntarea la calitatea de membru al A.J.V.P.S.BIHOR are loc in baza cererii depuse , ca expresie a vointei liber exprimate , cu depunerea carnetului de membru ori , dupa caz , cu depunerea dovezii ca este membru , cu cotizatia achitata la termen la alta organizatie afiliata .
(3) Radierea se face in cazurile de deces , pierdere a cetateniei romane , de expirare a perioadei de rezidenta , de retragere a permisului de arma tip B , de anulare a permisului de vinatoare sau de stabilire a domiciliului in stainatate .
(4) Excluderea se pronunta impotriva membrilor A.J.V.P.S.BIHOR care :
a) au comis fapte prevazute ca infractiuni de Legea vinatorii si a protectiei fondului cinegetic nr. 407/2006 cu modificarile si completarile ulterioare , confirmate de organele de urmarire penala sau instantele de judecata ;
b) nu si-au achitat cotizatia de membru in termen , dupa instiintarea scrisa ;
c) au fost sanctionati cu excluderea din alta asociatie afiliata ;
d) fac parte din grupe desfiintate , cu exceptia celor nevinovati , care sunt repartizati la alte grupe din cadrul A.J.V.P.S.BIHOR ;
e) au fost gasiti practicind vinatoarea in fondurile cinegetice cu arma de calibru 5,6 long rifle (cu percutia pe rama) , sau cu alte arme neomologate pentru practicarea vinatorii , altele decit cele detinute de persoane autorizate ;
f) nu mai au dreptul de port si folosire a armelor de vinatoare ca urmare a revocarii sau anularii acestui drept de catre organele de politie ;
g) aduc daune materiale si/sau morale A.J.V.P.S.BIHOR sau structurilor la care acesta este afiliata , prejudicii constatate si dovedite ca atare ;
h) refuza sa se legitimeze la cererea personalului cu atributii legale sa constate contraventii sau infractiuni in domeniul cinegetic ori se sustrag , in fondul de vinatoare controlului acestuia ;
i) se inscriu sau fac parte din organizatii neafiliate la A.J.V.P.S.BIHOR din Romania ;
(5) Cotizatiile achitate pe anul in curs nu se restituie , indiferent de motivul pierderii calitatii de membru ;
(6) Pierderea calitatii de membru vinator se aduce la cunostinta A.G.V.P.S.din ROMANIA si organelor de politie , implicind retragerea si anularea carnetului de membru ; anularea se face prin inscrierea cuvintului <<ANULAT>> pe fiecare pagina a carnetului , semnarea si stampilarea , ori in caz de neprezentare , prin publicarea nulitatii acestuia intr-un ziar local sau central , inscriindu-se numele titularului si seria carnetului .
Masurile prevazute la alin. (3) si (4) se hotarasc de Consiliul A.J.V.P.S.BIHOR si se pot contesta la Adunarea Generala a A.J.V.P.S.BIHOR in termen de 15 zile de la data luarii la cunostinta .

Art. 7(1) Membrii A.J.V.P.S.BIHOR au urmatoarele drepturi :
a) sa aleaga si sa fie alesi in organele de conducere ale A.J.V.P.S.BIHOR si ale A.G.V.P.S.din ROMANIA ;
b) prin exceptie de la Art, 7 , alin. (1) , lit (a) , salariatii A.J.V.P.S.BIHOR , nu pot fi alesi ca organizatori de grupa sau gospodari si nici in comitetele cluburilor sau consiliul asociatiilor , cu exceptia directorului care este membru de drept in consiliul asociatiei si a secretarilor care sunt membri de drept in comitetele cluburilor . De asemenea nu pot fi alesi in organele de conducere ale A.J.V.P.S.BIHOR membrii care fac parte si din alte asociatii de vinatoare si/sau pescari ;

c) sa practice vinatoarea si/sau pescuitul sportiv pe fondul repartizat grupei din care fac parte sau , ca invitati , pe fondurile gospodarite de alte grupe sau cluburi , conditionat de achitarea tarifelor de practicare a vinatorii sau pescuitului sportiv , stabilite de A.J.V.P.S.BIHOR ;
d) sa beneficieze de baza materiala a asociatiei pentru desfasurarea activitatilor specifice ;
e) sa beneficieze in cazul vinatorilor , in contul cotizatiei anuale , de asigurarea pentru accidente de vinatoare ;
f) sa primeasca gratuit un statut al A.J.V.P.S.BIHOR ;
g) sa beneficieze , potrivit legii , traditiei si normelor stabilite de Adunarea Generala a A.J.V.P.S.BIHOR de vinatul sau de o parte din vinatul dobindit ori de pestele prins ;
h) sa asiste la adunarile generale ale A.J.V.P.S.BIHOR , fara drept de vot daca nu au fost desemnati delegati ai grupei sau clubului , cu acordul Adunarii Generale ;
i) sa-si exprime punctul de vedere si sa faca propuneri pentru imbunatatirea activitatii A.J.V.P.S.BIHOR si a A.G.V.P.S. din ROMANIA ;

j) sa participe la competitiile sportive si la alte activitati in tara si in strainatate ;
k) sa fie recompensati pentru merite deosebite.
(2) Membrii A.J.V.P.S.BIHOR pot beneficia de urmatoarele facilitati :
a) reducerea cotizatiei anuale cu 50% pentru ;
- barbati cu virsta de peste 62 ani si femei cu virsta de peste 57 ani impliniti in anul respectiv , membrii asociatiilor persoanelor cu dizabilitati de ordin locomotor si persoanelor cu handicap grad I nerevizuibil , organizatorii grupelor de vinatori si pescari , membrii Consiliului Asociatiei , membrii comisiei de cenzori , membrii comitetelor cluburilor , personalul angajat din cadrul A.J.V.P.S.BIHOR si al A.G.V.P.S. din ROMANIA , cu conditia achitarii cotizatiei la termenele prevazute de prezentul statut .
- membrii pescari sportivi care au si calitatea de membri vinatori in cadrul A.J.V.P.S.BIHOR .
- femei membre pescari indiferent de virsta .
- elevi cu virsta de peste 14 ani impliniti in anul respectiv , cu carnet de elev vizat pe anul in curs , precum si studenti de pina la 25 ani , inscrisi la curs de zi (se asimileaza categoriei de student persoanele la cursuri de zi la colegii , scoli postloceale si masterate) .
- membrii de onoare al A.J.V.P.S.BIHOR si A.G.V.P.S. din ROMANIA .
b) reducerea cotizatiei cu 75% pentru copii de la 7 ani la 14 ani .
c) scutirea de plata cotizatiei anuale pentru :
- copii pina la 7 ani ;
- membrii care implinesc 75 de ani in anul respectiv ;
- veteranii de razboi ;
- membrii AFDP si ADVOC .
d) reducerea cu 10% a cotizatiei anuale in cazul achitarii integrale a acesteia pina la data de 31 ianuarie pentru anul in curs sau o luna dupa aprobarea bugetului A.J.V.P.S.BIHOR .
e) reducerea cu 25% a cotizatiei anuale pentru gospodarii grupelor de vinatoare si pescuit sportiv .
f) scutirea de a presta cele 5 zile de gospodarire si 5 zile de combatere , pentru membrii cu virsta peste 62 ani barbati , 57 de ani femei si membrii Consiliului Asociatiei si comitetelor cluburilor .
(3) Acordarea facilitatilor este facultativa si poate avea loc numai cu acordulsi hotarirea comitetului fiecarui club in parte , raportat la bugetul anual de venituri si cheltuieli .
(4) De aceste facilitati nu se poate beneficia cumulativ .
(5) Cazurile care nu se incadreaza la prevaderile Art. 7 , alin. (2) pot fi solutionate la cererea celor interesati , de comitetul clubului in cauza .


Ultima editare efectuata de catre Nagy Victor in Dum Dec 18, 2011 4:32 pm, editata de 2 ori

_________________
PESCUITUL INAINTE DE TOATE !!!

cine nu respecta natura , nu se respecta pe SINE !
avatar
Nagy Victor
moderator

Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 56
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Regulamentul de pescuit + Statutul A.J.V.P.S.BIHOR (integral)

Mesaj  Nagy Victor la data de Mier Dec 14, 2011 6:30 pm

Art. 8 Membrii A.J.V.P.S.BIHOR au urmatoarele obligatii :
a) sa cunoasca si sa respecte prevederile legii , statutului si ale altor reglementari referitoare la vinatoare si pescuit sportiv ;
b) sa participe la realizarea obiectivelor A.J.V.P.S.BIHOR , ale cluburilor si ale grupei din care fac parte , sa respecte hotaririle organelor de conducere ale asociatiei , sa indeplineasca atributiile in cadrul organelor in care au fost alesi si , dupa caz , comisiile in care activeaza .
c) sa plateasca si/sau sa-si vizeze in cazul vinatorilor pina la data de 31 martie , 50% , pina la data de 30 iunie ; in cazul pescarilor sportivi plata cotizatiei anuale se face integral pina la data de 31 martie ; neplata cotizatiei pina la termenul scadentei atrage majorarea coantumului cotizatiei si anularea dreptului de a participa la vinatoare conform hotaririi adunarii generale a A.J.V.P.S.BIHOR . Aceleasi majorari se aplica si celor care potrivit statutului beneficiaza de scutire la plata cotizatiei dar care nu si-au vizat permisul de vinatoare la termenele prevazute la Art. 8 , lit. c
d) plata cotizatiei permite practicarea vinatorii si pescuitului sportiv pentru anul calendaristic (01 ianuarie - 31 decembrie) , atit la vinatori cit si la pescari ;
e) in cazul vinatorilor sa presteze minimum 5 zile de munca pentru gospodarirea fondului repartizat grupei din care face parte si 5 zile de combatere a daunatorilor ;
In cazul pescarilor sportivi , sa presteze minimum 2 zile munca pentru gospodarirea fondului piscicol .
Neparticiparea la aceste actiuni conduce la achitarea in bani a contravalorii acestora , la nivelul stabilit de adunarea generala a clubului .

f) sa isi perfectioneze cunostintele teoretice si practice in domeniul cinegetic si al pescuitului sportiv ;
g) sa nu comercializeze vinatul si pestele dobindit prin practicarea vinatorii si al pescuitului sprtiv ;
h) sa respecte si sa promoveze principiile eticii la vinatoare si la pescuit si sa practice vinatoarea si pescuitul sportiv cu echipamente corespunzatoare ;

i) sa nu desfasoare activitati contrare intereselor legitime ale A.J.V.P.S.BIHOR si ale A.G.V.P.S. din ROMANIA ;
j) sa comunice A.J.V.P.S.BIHOR noul domiciliu , in termen de 10 zile de la schimbarea acestuia ;
[b]k) sa semnaleze organizatiei din care face parte cazurile de braconaj de care au luat cunostinta , deficientele constatate , si eventualele prejudicii produse , bolile observate la vinat si pesti , cazurile de poluare a mediului inconjurator , etc .

Art. 9 Membrii A.J.V.P.S.BIHOR care s-au remarcat printr-o activitate deosebita in domeniul cinegetic si al pescuitului sportiv pot beneficia de urmatoarele recompense :
a) diplome , plachete si cupe ;
b) premii in bani si obiecte ;
c) abrogat ;
d) autorizatii gratuite de vinatoare si/sau pescuit sportiv .

Art.10 Titlul de <<Membru de onoare al A.J.V.P.S.BIHOR>> se poate acorda de catre Adunarea Generala a asociatiei , ca recompensa , unor membri care s-au remarcat printr-o activitate de exceptie in domeniul cinegetic sau al pescuitului sportiv , la propunerea comitetelor cluburilor .

Art. 11(1) Membrii A.J.V.P.S.BIHOR care incalca prevederile acestor normarive in domeniul cinegetic sau al pescuitului sportiv , ale prezentului statut , ale normelor de comportament si etica , ori care aduc daune materiale ori morale A.J.V.P.S.BIHOR ori A.G.V.P.S. din ROMANIA , li se aplica una din urmatoarele sanctiunt disciplinare :
a) avertisment scris ;
b) suspendarea dreptului de exercitare a vinatorii sau pescuitului recreativ sportiv pe timp limitat , de pina la 1 an sau , dupa caz , pina la finalizarea cercetarii penale ori solutionarea definitiva de catre instantele judecatoresti competente ;
c) excluderea din asociatie .
(2) Sanctiunile prevazute la alin. (1) lit. (a) si (b) partial (suspendareapina la 1 an) , se hotarasc de comitetul clubului din care face parte cel in cauza si pot fi contestate ; in termen de 15 zile de la data luarii la cunostinta , la Consiliul A.J.V.P.S.BIHOR , a carui hotarire ramine definitiva .
(3) Sanctiunile prevazute la alin. (1) lit. (b) partial (suspendarea pina la data confirmarii de catre organele de urmarire penala sau instantele de judecata) si lit. (c) , excluderea , se hotarasc de catre Consiliul A.J.V.P.S.BIHOR , la savirsirea faptei sau in interiorul termenului de prescriptie in cazul infractiunilor . Hotaririle Consiliului A.J.V.P.S.BIHOR pot fi contestate in termen de 15 zile de la data luarii la cunistinta , Adunarea Generala a A.J.V.P.S.BIHOR , cu exceptia situatiei de excludere in cazul infractiunilor de braconaj confirmate de organele de urmarire penala sau instantele de judecata , cind hotarirea Consiliului ramine definitiva si executorie .
(4) Sanctiunile se aplica de la data raminerii lor definitive si se inscriu intr-un registru special de evidenta a sanctiunilor si in carnetul de membru .
(5) In cazul excluderilor contestate , dreptul de a vina sau de a pescui se suspenda pina la solutionarea contestatiei , cei in cauza avind obligatia sa depuna carnetul de membru si permisul de vinatoare odata cu contestatia .
(6) Pe perioada suspendarii , carnetul de membru vinator sau pescar precum si permisul de vinatoare se depun si se pastreaza la asociatie ; in situatia refuzului de a depune aceste documente , cel in cauza este exclus fara indeplinirea altor formalitati .
(7) Sanctiunile se aplica independent de raspunderea penala , administrativa , civila sau contraventionala si nu il exonereaza in cazul suspendarii , pe cel in cauza de plata cotizatiei si de indeplinirea altor formalitati .
(8.) Inainte de adoptarea hotaririi de sanctionare cel in cauza va fi audiat in legatura cu fapta savirsita ; daca in urma convocarii scrise si luarii la cunostinta , acesta refuza sa se prezinte sau sa dea relatii privind fapta sa , sanctiunea se aplica fara indeplinirea acestei formalitati .


Ultima editare efectuata de catre Nagy Victor in Dum Dec 18, 2011 4:44 pm, editata de 1 ori

_________________
PESCUITUL INAINTE DE TOATE !!!

cine nu respecta natura , nu se respecta pe SINE !
avatar
Nagy Victor
moderator

Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 56
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Regulamentul de pescuit + Statutul A.J.V.P.S.BIHOR (integral)

Mesaj  Nagy Victor la data de Mier Dec 14, 2011 6:35 pm

CAPITOLUL III

Structura organizatorica a A.J.V.P.S.BIHOR

Art. 12 A.J.V.P.S.BIHOR are in structura sa :
a) cluburi fara personalitate juridica ale vinatorilor si/sau pescarilor sportivi , constituite ca structuri teritoriale ;
b) grupe ale vinatorilor , organizate la nivelul fiecarui fond cinegetic si grupe ale pescarilor sportivi , organizate conform hotaririi Consiliului A.J.V.P.S.BIHOR .

Art. 13 Organele A.J.V.P.S.BIHOR sunt :
a) Adunarea generala
b) Consiliul asociatiei
c) Comisia de cenziri

Art. 14 (1) Adunarea Generala este organul suprem de conducere al A.J.V.P.S.BIHOR , constituita din reprezentanti ai cluburilor , mandatati in acest sens de adunarile generale de alegeri ale cluburilor , pe baza normelor de reprezentare potrivit hotaririi Congresului A.G.V.P.S. din ROMANIA .
(2) Adunarea generala se convoaca obligatoriu odata pe an , in sesiune ordinara , pina cel mai tirziu la 30 aprilie si ori de cite ori este nevoie , in sesiune extraordinara , de catre consiliul organizatiei , presedintele sau directorul acesteia , ori la cererea a cel putin unei treimi din numarul grupelor organizatiei adresate Consiliului A.J.V.P.S.BIHOR ; o data la 5 ani , Adunarea Generala a A.J.V.P.S.BIHOR organizaza alegerea organelor proprii , premergatoare Congresului A.G.V.P.S. din ROMANIA
(3) Adunarea generala a A.J.V.P.S.BIHOR se convoaca cu cel putin 15 zile inainte de data stabilita , comunicinduse ordinea de zi , prin convocatoare scrise si anunt intr-un ziar local .
(4) In adunarile generale extraordinare se cvor dezbate si aproba numai problemele inscrise pe ordinea de zi .

Art. 15 Adunarea generala a A.J.V.P.S.BIHOR are urmatoarele atributii :
a) aproba sau modifica , dupa caz , statutul A.J.V.P.S.BIHOR in concordanta cu statutul cadru , regulamentul comisiei de cenzori si hotaraste cu privire la schimbarea sediului ;
b) dezbate si aproba rapoartele de activitate ale Consiliului A.J.V.P.S.BIHOR , bilantul contabil al A.J.V.P.S.BIHOR , raportul comisiei de cenzori si se pronunta asupra gestiunii A.J.V.P.S.BIHOR ;
c) dezbate si aproba strategia A.J.V.P.S.BIHOR , programul de activitate a acesteia si bugetul de venituri si cheltuieli care include cotizatia anuala , cotizatiile suplimentare , cuantumul prestatiilor neefectuate si nivelul majorarilor aplicate pentru plata cu intirziere a cotizatiei anuale ;
d) stabileste in functie de numarul de membri , componenta organelor de conducere si alege pentru o perioada de 5 ani , sau revoca , dupa caz , presedintele , vicepresedintii , membrii consiliului organizatiei si cenzorii acesteia , a caror candidatura a fost validata de Consiliul A.J.V.P.S.BIHOR ;
e) valideaza delegatii pentru functia de membru in Consiliul A.J.V.P.S.BIHOR , propusi de adunarile generale ale cluburilor ;
f) alege pentru o perioada de 5 ani delegatii la congresul A.G.V.P.S. din ROMANIA , desemneaza dintre acestia candidatii pentru organele de conducere ale A.G.V.P.S. din ROMANIA . In situatia de exceptie , Adunarea Generala poate prelungi mandatul membrilor Consiliului si delegatilor la Congres , cu pina la un an ;
g) decide asupra contestatiilor formulate de membrii A.J.V.P.S.BIHOR impotriva sanctiunilor de excludere prevazute la art. 11(3)si hotarite de Consiliul A.J.V.P.S.BIHOR ;
h) ratifica sau anuleaza dupa caz hotaririle Consiliului A.J.V.P.S.BIHOR ;
i) hotaraste cu privire la dizolvarea A.J.V.P.S.BIHOR si destinatia patrimoniului , cu votul a cel putin doua treimi din numarul delegatilor ;
j) hotaraste comasarea cu alte asociatii si cu privire la infiintarea ori desprinderea unor filiale potrivit O.G. nr. 26/2000 cu modificarile si completarile ulterioare ;
k) ia orice alte hotariri cu privire la activitatea A.J.V.P.S.BIHOR , in limitele prevederilor legale si a celor statutare ;
l) propune Congresului A.G.V.P.S. din ROMANIA acordarea titlului de << Membru de onoare >> al A.G.V.P.S. din ROMANIA pentru membrii de onoare ai A.J.V.P.S.BIHOR care indeplinesc criteriile stabilite in acest sens ;

Art. 16(1) Consiliul conduce activitatea A.J.V.P.S.BIHOR in intervalul dintre doua adunari generale .
(2) Consiliul A.J.V.P.S.BIHOR este compus din 21 de membri , cu o vechime de minim 5 ani , din Consiliu fac parte de drept presedintele , vicepresedintii si directorul asociatiei , Nu pot fi alesi ca membri in Consiliu personalul angajat al A.J.V.P.S.BIHOR .

Art. 17(1) Consiliul A.J.V.P.S.BIHOR se intruneste o data la 3 luni sua ori de cite ori este necesar , la convocarea presedintelui , directorului sau membrilor acestuia .
(2) In mod exceptional si numai convingator motivat , presedintele sau directorul pot solicita votul prin corespondenta . Prezenta secretarilor de cluburi , cenzorilor si contabilului asociatiei la sedinte de Consiliu este obligatorie .


Ultima editare efectuata de catre Nagy Victor in Lun Dec 19, 2011 12:21 pm, editata de 1 ori

_________________
PESCUITUL INAINTE DE TOATE !!!

cine nu respecta natura , nu se respecta pe SINE !
avatar
Nagy Victor
moderator

Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 56
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Regulamentul de pescuit + Statutul A.J.V.P.S.BIHOR (integral)

Mesaj  Nagy Victor la data de Vin Dec 16, 2011 10:29 am

Art. 18 Consiliul A.J.V.P.S. BIHOR are urmatoarele atributii :
a) convoaca Adunarea Generala a A.J.V.P.S. BIHOR si urmareste indeplinirea hotaririlor Adunarui Generale ;
b) confirma organele alese la nivelul cluburilor ;
c) valideaza candidaturile depuse pentru functiile de presedinte si vicepresedinti ai A.J.V.P.S. BIHOR ;
d) analizeaza si aproba informarile presedintelui sau ale directorului , ia act de constatarile cenzorilor si stabileste masurile ce se impun ;
e) analizeaza si avizeaza proiectul programului anual de activitate si proiectul bugetului de venituri si cheltuieli ;
f) aproba nivelul cotizatiilor anuale de vinatoare si pescuit sportiv , nivelul prestatiilor in munca ale vinatorilor si pescarilor sportivi si nivelul cotizatiei suplimentare ;
g) hotaraste angajarea directorului asociatiei , cind postul a devenit vacant , potrivit criteriilor adoptate in acest sens de Congresul A.G.V.P.S. din ROMANIA , nivelul salarizarii acestuia , precum si premierea ori sanctionarea , dupa caz , cu exceptia contractului de munca al acestuia ;
h) coordoneaza activitatea cluburilor si a grupelor , hotaraste cu privire la infiintarea si dizolvarea acestora , valideaza propunerile comitetelor cluburilor privind repartizarea pe grupe a fondurilor cinegetice , a fondurilor piscicole si repartizarea vinatorilor in grupe , tinind seama , in masura posibilului de optiunea acestora ;
i) aproba propunerile de infiintare a unor unitati economice cu caracter accesoriu in vederea realizarii scopului organizatiei ;
j) organizeaza pregatirea si promovarea candidatilor pentru dobindirea calitatii de membru vinator si pescar sportiv si hotaraste cu privire la sanctionarea membrilor ;
k) aproba organigrama , statul de functii , grila de salarizare , regulamentul propriu de organizare si functionare , regulamentul de ordine interioara , contractul colectiv de munca si regulamentele de organizare si functionare ale comisiilor de sprijin ;
l) aproba programul activitatilor competitionale si stabileste corpul propriu de arbitri ;
m) hotaraste cu privire la eventualele schimburi de experienta cu organizatii similare din tara si , cu avizul Consiliului A.G.V.P.S. din ROMANIA , cu cele din strainatate ;

n) aproba casarea mijloacelor fixe si scoaterea din uz a obiectelor de inventar care apartin A.J.V.P.S. BIHOR precum si vinzarea prin licitatie a mijloacelor fixe casate sau devenite disponibile ca urmare a uzuriilor morale ;
o) acorda recompense in bani si/sau obiecte ; lit.(o) alin. 2 abrogat ;
p) propune Adunarii Generale a A.J.V.P.S. BIHOR acordarea titlului de membru de onoare pentru membrii A.J.V.P.S. BIHOR ;
q) in mod exceptional si numai convingator motivat , poate lua hotariri ce tin de competenta Adunarii Generale a A.J.V.P.S. BIHOR ;
r) indeplineste orice alte atributii potrivit legii si prezentului statut .

Art. 19(1) Pe linga Consiliul A.J.V.P.S. BIHOR pot functiona , dupa necesitati , comisii cu caracter consultativ si de sprijin printre care :
a) comisia de pregatire a candidatilor pentru dobindirea calitatii de membru A.J.V.P.S. BIHOR , precum si de perfectionare a cunostintelor membrilor ;
b) comisia de vinatoare , tir vinatoare si chinologie vinatoreasca ;
c) comisia de pescuit sportiv si competitii ;
d) comisia juridica ;
e) comisia economica ;
f) comisia pentru promovareaimaginii A.J.V.P.S. BIHOR ;
g) comisia de coordonare a activitatii de respectare a factorilor de mediu , la practicarea vinatorii si pescuitului sportiv .

(2) Comisiile vor fi organizate si conduse de un presedinte de comisie , nominalizat de Consiliul A.J.V.P.S. BIHOR .


Ultima editare efectuata de catre Nagy Victor in Lun Dec 19, 2011 12:30 pm, editata de 1 ori

_________________
PESCUITUL INAINTE DE TOATE !!!

cine nu respecta natura , nu se respecta pe SINE !
avatar
Nagy Victor
moderator

Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 56
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Regulamentul de pescuit + Statutul A.J.V.P.S.BIHOR (integral)

Mesaj  Nagy Victor la data de Vin Dec 16, 2011 11:58 am

Art. 20(1) Presedintele A.J.V.P.S. BIHOR poate fi ales dintre membrii cu o vechime mai mare de 5 ani si are urmatoarele atributii :
a) conduce sedintele de Adunare Generala si de Cinsiliu al A.J.V.P.S. BIHOR ;
b) reprezinta A.J.V.P.S. BIHOR in relatiile cu membrii acesteia si cu alte persoane fizice si juridice din tara si din strainatate ;
c) incheie , modifica si desface contractul de munca al directorului , la propunerea Consiliului A.J.V.P.S. BIHOR , cu avizul prealabil al Consiliului A.G.V.P.S. din ROMANIA ;
d) aproba componenta si programul delegatiilor de reprezentare , altele decit cele stabilite de Consiliul sau Adunarea Generala a A.J.V.P.S. BIHOR ;
e) da delegare de competenta vicepresedintilor si directorului A.J.V.P.S. BIHOR .
(2) Presedintele asociatiei nu poate indeplini atributiile directorului A.J.V.P.S. BIHOR , decit atunci cind postul devine vacant , pe perioada limitata de pina la 3 luni , cu retributia corespunzatoare postului , conform hotaririi Consiliului .

Art. 21 Directorul A.J.V.P.S. BIHOR are urmatoarele competente :

a) asigura ducerea la indeplinire a hotaririlor Adunarii Generale si ale Consiliului A.J.V.P.S. BIHOR ;
b) administreaza patrimoniul A.J.V.P.S. BIHOR si angajeaza prin semnatura sa operatiunile patrimoniale ;
c) incheie contracte de gestionare a fondurilor de vinatoare si de pescuit si raspunde de respectarea prevederilor contractuale ;
d) elaboreaza proiectul programului de activitate si proiectul bugetului de venituri si cheltuieli , iar dupa aprobare raspunde de realizarea acestora ;
e) reprezinta A.J.V.P.S. BIHOR in adunarile generale ale agentilor economici in care acesta are calitatea de asociat sau actionar ;
f) intocmeste organigrama , statul de functii , grila de salarizare , regulamentul de organizare si functionare si regulamentul de ordine interioara ;
g) incheie , modifica si desface contractele individuale de munca , acorda premii si sanctioneaza personalul A.J.V.P.S. BIHOR ;
h) organizeaza impreuna cu comisiile de sprijin , concursurile de pescuit sportiv , tir vinatoresc si de chinologie vinatoreasca ;
i) organizeaza pregatirea candidatilor pentru dobindirea calitatiide membru , elibereaza acestora legitimatia de candidat , raspunde de intocmirea dosarului in acest scop si de eliberarea carnetului de membru ; semneaza personal carnetele de membru la eliberarea acestora , la inscrierea sau aplicarea de sanctiuni ;
j) raspunde de eliberarea autorizatiilor de vinatoare si de recuperarea acestora ;
k) raspunde de tinerea evidentei tehnico-operative ;
l) organizeaza activitatea de paza a fondurilor de vinatoare si de pescuit , precum si de combaterea braconajului cinegetic si piscicol ;
m) comunica semestrial la A.G.V.P.S. din ROMANIA excluderile si motivele excluderii de membrii vinatori si pescari sportivi , ramase definitive , precum si seriile carnetelor de membru retrase sau anulate ;
n) da delegare de competente personalului din subordine ;
o) ia orice alte masuri necesare pentru asigurarea bunei desfasurari a activitatii , cu respectarea prevederilor legii , statutare si a hotaririlor organelor de conducere ale A.J.V.P.S. BIHOR si ale A.G.V.P.S. din ROMANIA .

Art. 22(1) Activitatea economica a A.J.V.P.S. BIHOR se verifica de 1 - 3 cenzori alesi de Adunarea Generala a acesteia .
(2) Cel putin unul din membrii comisiei de cenzori trebuie sa fie expert contabil .
(3) Functia de membru in comisia de cenzori este incompatibila cu orice alta functie in cadrul Consiliului , precum si cu functiile salarizate in cadrul A.J.V.P.S. BIHOR .
(4) Membrii comisiei de cenzori sunt renumerati cu o indemizatie fixa , stabilita anual de Adunarea Generala a A.J.V.P.S. BIHOR .

Art. 23(1) Membrii comisiei de cenzori verifica , pe baza evidentelor contabile , intreaga activitate a A.J.V.P.S. BIHOR .
(2) Concluziile verificarilor efectuate sunt prezentate ca raport Adunarii Generale a A.J.V.P.S. BIHOR si ca informare Consiliului , presedintelui si directorului .

Art. 24 Atributiile si raspunderile cenzorilor sunt prevazute in actele normative in vigoare si in regulamentul propriu de organizare si functionare .


Ultima editare efectuata de catre Nagy Victor in Lun Dec 19, 2011 12:39 pm, editata de 1 ori

_________________
PESCUITUL INAINTE DE TOATE !!!

cine nu respecta natura , nu se respecta pe SINE !
avatar
Nagy Victor
moderator

Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 56
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Regulamentul de pescuit + Statutul A.J.V.P.S.BIHOR (integral)

Mesaj  Nagy Victor la data de Vin Dec 16, 2011 1:49 pm

Art. 25 A.J.V.P.S. BIHOR are in structura sa urmatoarele cluburi ale vinatorilor si pescarilor :
1) Clubul vinatorilor si pescarilor sportivi Alesd , cu sediul in orasul Alesd , str. Ciocirliei bl. X2 ap. 3 ;
2) -------------------- '' ------------ Beius , -------- '' ------- Beius , str. Traian nr. 35/A ;
3) ------------------- '' ------------ Marghita , ----- '' ------ Marghita , str. Aleea Infratirii nr. 3 , bl. X2 , ap.24 ;
4) Clubul pescarilor sportivi Oradea , cu sediul in orasul Oradea , P-ta Independentei nr. 53 bl. A10 ;
5) Clubul vinatorilor sportivi Oradea , cu sediul in orasul Oradea , P-ta Independentei nr.53 bl. A10 .
6) Clubul vinatorilor si pescarilor Salonta , cu sediul in orasul Salonta str. Emanuil Gojdu nr. 3 - 5 ;
7) ---------------- '' --------- Sacuieni , ------- '' ------- Sacuieni str. Libertatii nr. 37 .

Art. 26 Organele de conducere ale cluburilor din cadrul A.J.V.P.S. BIHOR sunt :
a)Adunarea Generala ;
b) Comitetul Clubului .

Art. 27 Adunareagenerala a clubului este organul de conducere constituit din membrii comitetului clubului si din delegatii desemnati de adunarile generale ale grupelor , se intruneste anual in sedinta ordinara si ori de cite ori este necesar in sedinte extraordinare , la convocarea comitetului , a presedintelui clubului , a directorului a prsedintelui sau a Consiliului A.J.V.P.S. BIHOR .


Art. 28 Atributiile adunarii generale a clubului sunt :
a) analizeaza si aproba programele anuale proprii de activitate ;
b) propune bugetul anual de venituri si cheltuieli al clubului ;
c) dezbate si aproba raportul de activitate al comitetului clubului ;
d) alege pentru o perioada de 5 ani membrii comitetului clubului iar dintre acestia alege presedintele si vicepresedintii comitetului clubului ;
e) desemneaza delegatii din partea clubului pentru functia de membru in Consiliul A.J.V.P.S. BIHOR ;
f) alege pentru o perioada de 5 ani delegatii la Adunarea Generala a A.J.V.P.S. BIHOR ;

Art. 29 In intervalul dintre adunarile generale activitatea clubului este condusa de comitetul clubului care se compune din 7 - 15 membri cu o vechime mai mare de 5 ani , sedintele se tin lunar sau ori de cite ori este necesar , la convocarea presedintelui sau secretarului clubului , precum si a Consiliului , presedintelui si directorului A.J.V.P.S. BIHOR .

Art. 30 Consiliul clubului are urmatoarele atributii :
a) asigura ducerea la indeplinire a hotaririlor adunarii generale a clubului si ale organelor de conducere ale A.J.V.P.S. BIHOR ;
b) elaboreaza programul de activitate si bugetul anual de venituri si cheltuieli a clubului ;
c) coordoneaza activitatea grupelor de vinatori si/sau pescari si confirma organele alese de adunarea generala a grupei ;
d) propune repartizarea fondurilor de vinatoare si/sau pescuit sportiv pe grupe si delimitarea arealului de gospodarire pentru fiecare grupa de vinatori si/sau de pescari sportivi ;
e) organizeaza concursurile de pescuit sportiv , tir vinatoare , de de chinologie la faza pe club ;
f) raspunde de gestionarea durabila a fondurilor cinegetice si de pescuit pe care le gospodaresc grupele in conformitate cu prevederile legale si contractuale ;
g) propune acordarea de catre Consiliul A.J.V.P.S. BIHOR a premiilor si recompenselor ;
h) propune incheierea , modificarea si desfacerea contractului de munca al secretarului , a paznicilor de vinatoare si/sau pescuit precum si a celuilalt personal angajat al clubului , premierea si sanctionarea acestuia ;
i) la propunerea adunarii generale a grupei , sau urmare a constatarilor proprii , hotaraste inlocuirea membrilor din conducerea grupei , pentru nerespectarea obligatiilor statutare ce le revin in aceasta calitate ;
j) in indeplinirea indatoririlor prevazute de Regulamentul de organizare si functionare si al Regulamentului de ordine interioara , secretarul clubului are in subordine directa paznicii de vinatoare si/sau pescuit sportiv si celalalt personal angajat care deserveste clubul si fata de care poate sa faca propuneri de sanctionare sau de recompensare .

Art. 31(1) In intervalul dintre sedintele comitetului conducerea clubului este asigurata de presedinte si de secretarul clubului , la limita competentelor pe care le au prin regulamentul de organizare si functionare .
(2) Presedintele clubului poate mandata pe secretarul acestuia sa-l reprezinte in indeplinirea obligatiilor ce revin comitetului clubului si raspunde de indeplinirea acestora .

Art. 32(1) In cadrul cluburilor sunt constituite grupe de vinatori si grupe de pescari sportivi .
(2) Grupa de vinatoare se organizeaza la nivelul fondurilor cinegetice , corespunzator suptafetelor minime stabilite prin lege pentru fiecare vinator .
(3) Grupa de pescari sportivi se organizeaza pe fonduri de pescuit , pe grupe de fonduri sau la nivel de asociatie .
Art. 34 Adunarea generala a grupei are urmatoarele atributii :
a) analizeaza si propune programul de activitate al grupei , si dupa aprobarea sa , urmareste realizarea acestuia ;
b) alege organizatorul si gospodarul grupei pentru o perioada de 5 ani conform normei de reprezentare , propune delegatii la adunarea generala a clubului , candidatii trebui sa aiba o vechime ca vinatori sau pescari mai mare de 5 ani ;
c) abrogat ;
d) propune recompense pentru membrii sai .

Art. 35 a) Intre adunarile generale ale grupei , conducerea acesteia se asigura prin organizator si gospodar , acestia raspund de gestionarea in conformitate cu prevederile legale si contractuale , de promovarea si educarea membrilor sai , de participarea acestora la activitatile clubului , de combaterea braconajului .
b) Organizatorul de grupa raspunde de organizarea vinatorii si completarea corecta a autorizatiei de vinatoare .


Ultima editare efectuata de catre Nagy Victor in Lun Dec 19, 2011 12:52 pm, editata de 1 ori

_________________
PESCUITUL INAINTE DE TOATE !!!

cine nu respecta natura , nu se respecta pe SINE !
avatar
Nagy Victor
moderator

Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 56
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Regulamentul de pescuit + Statutul A.J.V.P.S.BIHOR (integral)

Mesaj  Nagy Victor la data de Vin Dec 16, 2011 9:17 pm

CAPITOLUL IV

Patrimoniul A.J.V.P.S. BIHOR

Art. 36(1) A.J.V.P.S. BIHOR are patrimoniu propriu privat , format din :
- bunuri imobile
- bunuri mobile constind in mijloace fixe altele decit bunurile imobile
- obiecte de inventar si mijloace circulante
- orice drepturi si obligatii conform legii .
(2) Patrimoniul este element de baza a personalitatii juridice a A.J.V.P.S. BIHOR , iar bunurile acestuia sunt proprietate privata indivizibila .

Art. 37 Bunurile si mijloacele banesti ale A.J.V.P.S. BIHOR se realizeaza din :
a) cotizatia de inscriere , cotizatia anuala si cotizatia suplimentara ;
b) venituri obtinute din activitati economice , desfasurate cu caracter accesoriu ;
c) donatii , subventii , sponsorizari etc;
d) orice alte surse in conditiile legii .

Art. 38 Cotizatiile de inscriere ca membru vinator si/sau pescar , se stabilesc anual de catre Consiliul asociatiei si se ratifica de Adunarea Generala .

Art. 39 Cota anuala de participare a A.J.V.P.S. BIHOR la bugetul de venituru si cheltuieli al A.G.V.P.S. din ROMANIA reprezinta echivalentul 2,2% din valoarea cotizatiilor de membru incasate de asociatie , se achita trimestrial corespunzator cotizatiilor incasate si se regularizeaza anual , conform balantei anexa la bilantul financiar contabil anual .

Art. 40 Bunurile A.J.V.P.S. BIHOR pot fi instrainate catre terti cu plata sau casate , dupa caz , cu aprobarea prealabila si in conditiile stabilite de Adunarea Generala a A.J.V.P.S. BIHOR .

Art 41 Oricare ar fi cauza pierderii calitatii de membru al A.J.V.P.S. BIHOR , fostii membri vinatori sau pescari sportivi nu au dreptul sa pretinda restituirea nici unei parti din patrimoniul asociatiei .

_________________
PESCUITUL INAINTE DE TOATE !!!

cine nu respecta natura , nu se respecta pe SINE !
avatar
Nagy Victor
moderator

Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 56
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Regulamentul de pescuit + Statutul A.J.V.P.S.BIHOR (integral)

Mesaj  Nagy Victor la data de Lun Dec 19, 2011 12:09 pm

CAPITOLUL V

Dispozitii finale

Art. 42(1) Adunarile generale , consiliile si comitetele sunt statutar intrunite in prezenta majoritatii persoanelor delegate , cu exceptia adunarilor generale ale grupelor care sunt statutar intrunite in prezenta majoritatii membrilor acesteia ; daca la prima convocare a adunarilor generale nu se poate realiza majoritatea , a doua reuniune se va tine in prezenta delegatilor interesati , dupa un interval de cel putin 7 zile de la prima reuniune nestatutara ; chiar daca nu este intrunita majoritatea , in acest din urma caz , numarul delegatilor in organele de reprezentare superioara se va stabili in functie de dublul numarului de participanti la aceste reuniuni .
2) Hotaririle se iau cu votul deschis al majoritatii celor prezenti la reuniuni , daca nu se hotaraste altfel .
3) La sedintele organelor de conducere ale A.J.V.P.S. BIHOR pot participa fara drept de vot , doar in limita locurilor libere , presedintii si secretarii de cluburi care nu fac parte din aceste organe , precum si orice alt membru interesat .


Art. 43(1) Toate functiile eligibile de la nivel de grupa pina la nivelul presedintelui A.J.V.P.S. BIHOR , vor fi ocupate de membrii care indeplinesc conditiile statutare , si-au depus candidatura , si nu au fost sanctionati conform statutului A.J.V.P.S. BIHOR in ultimii 3 ani .
(2) Prin exceptie de la prevederile Art. 42 alin. (2) , alegerile pentru presedinte , vicepresedinti , membrii Consiliului asociatiei si comitetelor cluburilor se vor desfasura cu vot secret in cazul existentei mai multor candidati pe aceeasi functie , declarindu-se alesi , in ordine , candidatii cu cel mai mare numar de voturi .

Art. 44(1) Locurile devenite vacante in consiliu si comitete se completeaza dintre delegatii la adunarile generale , cu respectarea principiului reprezentativitatii , la propunerea celor pe care ii reprezinta .
(2) In cazurile in care functia de presedinte al A.J.V.P.S. BIHOR sau presedinte al clubului devine vacanta din orice motive , atributiile presedintelui vor fi preluate temporar de unul dintre vicepresedinti , desemnat in mod operativ de Consiliul A.J.V.P.S. BIHOR , respectiv comitetul clubului , pina la prima Adunare Generala a A.J.V.P.S. BIHOR , respectiv pina la adunarea generala a clubului .

Art. 45(1) Membrii Consiliului si comitetelor cluburilor care lipsesc nemotivat de la mai mult de 2 reuniuni consecutive sau mai mult de 3 in decursul unui an calendaristic , se considera demisionati si vor fi inlocuiti , potrivit Art. 44 .
(2) Pierderea calitatii atrage si inlocuirea neconditionata din toate functiile .


Art. 46 A.J.V.P.S. BIHOR isi pierde personalitatea juridica in urmatoarele cazuri :
a) prin hotarire a Adunarii Generale ;
b) cind scopul organizatiei nu mai poate fi realizat ;
c) din cauza de insolvabilitate ;
d) cind numarul membrilor scade sub limita prevazuta de lege ;
e) cind scopul ori actiunea organizatiei a devenit ilicita sau contrara ordinii publice ;
f) cind scopul se urmareste prin mijloace ilicite contrar ordinii publice ;
g) cind hotaririle adunarilor generale sunt luate cu incalcarea propriului statut .


Art. 47 Oricare ar fi cauza dizolvarii A.J.V.P.S. BIHOR lichidarea patrimoniului acestuia se va face conform legii .

Art. 48 Consiliul A.J.V.P.S. BIHOR va proceda si va hotari in timp util adaptarea corespunzatoare a prevederilor prezentului statut care devin contrare actelor normative in vigoare , prin modificarea corespunzatoare a textelor , solicitind instantei de judecata inscrierea mentiunilor necesare , hotaririle vor fi supuse spre notificare la prima Adunare Generala a A.J.V.P.S. BIHOR .

Art. 49 Prezentul statut a fost adoptat , urmare a modificarii Statutului A.G.V.P.S. din ROMANIA de catre Adunarea Generala a A.J.V.P.S. BIHOR si intra in vigoare odata cu inscrierea modificarilor in Registrul Special aflat la Grefa Judecatoriei Oradea .

Redactat de avocat Rusu Cristian , azi data de 11 iunie 2010 , in 5 exemplare originale , inregistrat in Registrul actelor civile atestate de avocat sub nr. 30 din data de 11 iunie 2010si semnat din partea A.J.V.P.S. BIHOR de reprezentantul legal director ing. Bront Sorin , prezentul act purtind atestarea datei certe si a identitatii partii .
director ing. Bront Sorin
__________________________________________________________________________________

av. RUSU CRISTIAN. sediu profesional in Oradea str. Parcul Traian , nr. 1 , ap. 6 , in baza art. 3 din legea 51/95 ATEST identitatea partilor semnatare , continutul actului data certa a inscrisului , inregistrat sub nr. 30din data de 11 luna iunie 2010 - Av. Cristian Rusu

__________________________________________________________________________________

_________________
PESCUITUL INAINTE DE TOATE !!!

cine nu respecta natura , nu se respecta pe SINE !
avatar
Nagy Victor
moderator

Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 56
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Re: Regulamentul de pescuit + Statutul A.J.V.P.S.BIHOR (integral)

Mesaj  Continut sponsorizat


Continut sponsorizat


Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum