Pescuitbihor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

AJVPS BIHOR

+76
lik
koko
ancutz
cristi
misu
raul
kiske13
Rogojan Nicu
andreiii
pescarbihor
pescarus
crisulnegru
orion
White Shark
nimrod
ssebi
Ilie
B Vasile
Balex67
Cata_lin
vin1
paul_
catalin17
pin70
co2
danutz
ESOX LUCIUS
bastian23
Harangus Marius
Cata Procarp
Ile Marcel
csife
Musti
roberto
sztufi
CosmYn
GICA_69
clenutzu
Tibi-CPO
DMG
nemedi1990
alex_24ARN
davidco_m
MIHNEA FLORIN
Fishmanhocket
yulyan33
Ssebastian
PETER
marcello
Crinel
Adriann
Jean Scurtu
tIbI_iosIA
DAN-DAN
miki
KATSUMOTO
bmjean
szoke szabolcs
Hanumanfish
Kovesdi Zoli
Ionut Erdeli
Cristi Balas (GOGU)
RaduDan
vasile miclea
marius
Chelu
Nagy Victor
nagy cristian
Rapla
loci70
tudor octavian
zsolty
mihai
pumukli
Admin
szabi1
80 participanți

Pagina 12 din 31 Înapoi  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 21 ... 31  Urmatorul

In jos

AJVPS BIHOR - Pagina 12 Empty Re: AJVPS BIHOR

Mesaj  Tibi-CPO Vin Mar 12, 2010 1:18 pm

Musti,mai grav mi se pare faptul că acest fenomen are"vechime",nici CNAFP nu se ocupa de nimic,în afara strânsului de bani.Din păcate,noua lege interzice asociaţiilor de pescari să facă munca ANPA,ape care până mai ieri erau cât de cât controlate,vor rămâne la cheremul braconierilor.Dacă la această stare de fapt adăugăm lupta asta dintre asociaţiile de pescari,care în loc de braconieri,vor să prindă doar membri,nu ne este greu să ne dăm seama ce urmează.Eu totuşi mai cred că putem salva câte ceva,altfel n-aş fi acolo unde sunt,dar am convingerea că rezultate palpabile vom obţine numai atunci când toţi pescarii vor fi de aceeaşi parte a baricadei.

Tibi-CPO

Numarul mesajelor : 351
Localizare : ORADEA
Ocupatia : Pescuit
Data de inscriere : 18/01/2010

Sus In jos

Mesaj  roberto Vin Mar 12, 2010 2:27 pm

Tibi-CPO a scris:Musti,mai grav mi se pare faptul că acest fenomen are"vechime",nici CNAFP nu se ocupa de nimic,în afara strânsului de bani.Din păcate,noua lege interzice asociaţiilor de pescari să facă munca ANPA,ape care până mai ieri erau cât de cât controlate,vor rămâne la cheremul braconierilor.Dacă la această stare de fapt adăugăm lupta asta dintre asociaţiile de pescari,care în loc de braconieri,vor să prindă doar membri,nu ne este greu să ne dăm seama ce urmează.Eu totuşi mai cred că putem salva câte ceva,altfel n-aş fi acolo unde sunt,dar am convingerea că rezultate palpabile vom obţine numai atunci când toţi pescarii vor fi de aceeaşi parte a baricadei.

Felicitari pentru mesaj! Asta doresc si eu! Sa fim impreuna si sa ne aparam apele!

De fapt am si o solutie pentru problema controlului! Trebuie doar ca cei care conduc cele cateva asociatii din judet sa doreasca acest lucru.

Propun infiintarea unui Corp Comun de Control pe baza de voluntariat sau recunoasterea persoanelor desemnate pentru control de catre toate asociatiile indiferent din ce asociatie provine . Apoi mai este necesara modificarea statutelor asociatiilor in sensul in care obliga membrii sa prezinte carnetul de membru si sau permisul de pescuit la orice persoana recunoscuta ca avand drept de control de asociatia din care face parte. Sanctiunea pentru refuz ... excluderea din asociatie concomitent cu neacceptarea in alta asociatie din Bihor. Pentru restul contraventiilor se pot stabili sanctiuni din partea asociatiilor sau chemarea organelor statului. Pentru infractiuni obligatoriu chemarea Politiei. Mai este necesar un grafic de control comun, o acoperire cat mai buna a apelor precum si lobby pe langa Politie, Jandarmerie, Politie comunitara, Garda de Mediu pentru ca posturile de Politie sa fie receptive la apelurile noastre dar si pentru a ajuta macar din cand in cand cu efective de oameni. Si nu trebuie neglijata munca de prevenire a braconajului si cred ca cel mai bine acest lucru poate fi facut prin intermediul presei. Metodele sunt simple ... comunicate de presa si filmari trimise la posturile TV.

Cu stima,
Roberto

roberto

Numarul mesajelor : 59
Localizare : Bihor
Ocupatia : marinar
Data de inscriere : 01/03/2010

Sus In jos

AJVPS BIHOR - Pagina 12 Empty ajvps

Mesaj  sztufi Vin Mar 12, 2010 2:57 pm

@hanumanfish
Perfect bine prezentata situatia de azi - Titlui spectacolului este relatia baronilor locali cu pestii braconati
Cum am mai incercat sa va explic si eu , ptr a reusi sa se pune punctul pe I in ocrotirea vietatilor acvatice este nevoie de o cu totul alta abordare , legi functionale,structuri de aparare a faunei unde oamenii legii coopereaza cu controalele desemnate sau voluntare.
Comandourile de cit de buna intentie or avea , nu au cadru legal . Pe Romaneste daca il superi pe braconier sau doamne feri il mai si traznesti
ca nai incotro , legea pe tine te ia la raspundere!!!!!!!!!!! Daca braconierul are prieten [ vezi in cazul Valea Ierului] invatati te da in judecata si
cistiga asta iti garantez .Cistiga fiindca din privinta legii nu ai dreptul sa ti faci singur dreptate or cit ai avea dreptate. In Ungaria controalele
asociatiilor de pescuit umbla inpreuna cu politia. Controlul prinde ,politia amendeaza sau in caz de nevoie aresteaza ...... ASA AR TREBUI SA FUNCTIONEZE SI LA NOI.......Sa nu imi spune mie nimeni ca oricare pescar dintre noi risca cu drag siguranta sa personala ptr. a prinde braconieri!
Noi si miine si poimiine vrem sa pescuim fara braconieri,fara teama sa se razbune cineva pe noi, in ape controlate si populate din banii pe care o platim in fiecare an . ASTA E , RESTUL IS POVESTI

sztufi

Numarul mesajelor : 126
Varsta : 60
Localizare : Oradea
Ocupatia : administrator firma
Data de inscriere : 08/01/2010

Sus In jos

Mesaj  Tibi-CPO Vin Mar 12, 2010 9:23 pm

Trebuie să vă spun câteva lucruri,legat de pescuitul în Ungaria,poate aşa ne dăm seama,împreună,de ce la noi nu merge treaba.În primul rând în ţara vecină nu există nici o apă administrată de stat,deci conceptul de "public" sau "habitat natural"(în sensul de la noi) nu există.Cu permisul de pescuit emis de stat(la noi ANPA),nu poţi pescui nicăieri în Ungaria,fără să deţii aşa numitele permise teritoriale,emise de administratorul apei pe care vrei să pescuieşti.Permisul emis de stat,îţi certifică doar calitatea de pescar sportiv şi se obţine numai de cei înscrişi într-o asociaţie de pescuit,în urma susţinerii unui examen.Râurile din Ungaria sunt sectorizate(cele mari desigur),într-un judeţ sunt cam 70-80(nu este greşit) de asociaţii,şi un permis pe toate apele unei federaţii judeţene(compusă din asociaţiile amintite), costă undeva la 1000-1200 RON,la care se adaugă taxa de membru şi permisul naţional.Noi primim permise la ei fără examen şi fără taxa de membru,dar şi aşa,permisul pe Crişul Repede,Barcău şi câteva canale(unele fără apă),ne costă cam 250 RON,aceste ape fiind administrate de o cooperativă de pescuit industrial(se dă cu plasa la greu,undeva la limita legii).Cam scump,dincolo(adică dincoace) este mai ieftin.

Tibi-CPO

Sus In jos

Mesaj  Ssebastian Vin Mar 12, 2010 10:40 pm

de ce nu va adunati toate trei asociatiile sa faceti ceva pt pescuitul bihorean?...asa va luptai intre voi care are sau nu drept de acvacultura si pe dracu si pe lacu...cred ca 75%dintre pescari sint satui sa va auda pe fiecare ca face sau nu face(infarct)...mai bine v-ati unii toate trei sa faceti o treaba ca lumea pt Bihor...cred ca a-ti mai respectati...m-am saturat sa va vad ca va improscati cu kkt unii pe altii...sinteti jenanti....TOTI!!!!
Ssebastian
Ssebastian

Numarul mesajelor : 1516
Varsta : 49
Ocupatia : transport marfa...cu liftul!!!
Data de inscriere : 17/05/2009

Sus In jos

Mesaj  alex_24ARN Vin Mar 12, 2010 11:07 pm

E vorba de BANI!
alex_24ARN
alex_24ARN

Numarul mesajelor : 958
Varsta : 41
Localizare : Oradea/Bihor/România/Europa
Ocupatia : pescar hoinar............................(mai mult hoinar decat pescar)
Data de inscriere : 25/08/2009

Sus In jos

Mesaj  Tibi-CPO Vin Mar 12, 2010 11:13 pm

Adunarea de care amintiţi se cheamă comunism şi se poate realiza numai prin forţă.Atunci subiectul polemicii ar fi:"cine-i mai tare" şi cearta ar continua la nesfârşit,cum tot la nesfârşit va continua şi pe subiectul actual,adică "cine-i mai domn cu pescarii".Pescari care vor fi luaţi de fraieri, atâta timp cât singura lor preocupare va fi să-şi umple traistele cu peşte.

Tibi-CPO

Sus In jos

Mesaj  alex_24ARN Vin Mar 12, 2010 11:25 pm

In China tot comunistii conduc!sunt multi(ca si pescarii in Bihor)si poate ati auzit.....China e singura tara pe plus in ciuda crizei mondiale!!!concluzie....e bun comunismul?!
alex_24ARN
alex_24ARN

Ocupatia : pescar hoinar............................(mai mult hoinar decat pescar)

Sus In jos

Mesaj  roberto Vin Mar 12, 2010 11:34 pm

alex_24ARN a scris:In China tot comunistii conduc!sunt multi(ca si pescarii in Bihor)si poate ati auzit.....China e singura tara pe plus in ciuda crizei mondiale!!!concluzie....e bun comunismul?!

visam utopic ...

in esenta comunismul este bun ... singura problema fiind Conducatorii ... care tind sa se identifice cu sistemul

in toate privintele ... si nu-i bine!

roberto

Sus In jos

Mesaj  roberto Vin Mar 12, 2010 11:36 pm

Tibi-CPO a scris:Adunarea de care amintiţi se cheamă comunism şi se poate realiza numai prin forţă.Atunci subiectul polemicii ar fi:"cine-i mai tare" şi cearta ar continua la nesfârşit,cum tot la nesfârşit va continua şi pe subiectul actual,adică "cine-i mai domn cu pescarii".Pescari care vor fi luaţi de fraieri, atâta timp cât singura lor preocupare va fi să-şi umple traistele cu peşte.

Corect ce spui!

Am identificat problema!

Sa gasim solutia!? Sa alocam resursele!

Si sa rezolvam problema!

roberto

Sus In jos

AJVPS BIHOR - Pagina 12 Empty re:

Mesaj  Ssebastian Sam Mar 13, 2010 8:52 am

resursele trtebuiesc alocate ,dar si protocolul cu jandarmeria sau politia sa fie permanent...nu ca anul asta is gardienii...anul urmator politia si in alt an nimeni...de preferast ar fi un protocol cu jandarmeria, unul permanent...ca atunci cind suni la 112 si le prezinti starea de fapt sa intervina si sa faca dosare...si iti spun eu ca in 1/2 de an scad infractiunile pe linie de pescuit
Ssebastian
Ssebastian

Sus In jos

Mesaj  alex_24ARN Sam Mar 13, 2010 10:11 am

anu asta Jandarmeria nu mai e in grafic!!!!!!
alex_24ARN
alex_24ARN

Sus In jos

Mesaj  Ssebastian Sam Mar 13, 2010 1:04 pm

alex_24ARN a scris:anu asta Jandarmeria nu mai e in grafic!!!!!!
...stiu...deja de anul trecut de cam pe la sfirsit...
Ssebastian
Ssebastian

Sus In jos

AJVPS BIHOR - Pagina 12 Empty ajvps

Mesaj  sztufi Dum Mar 14, 2010 7:06 pm

Jandarmeria nu mai e in grafic de loc !... nici cind se fura ...nici cind se braconeaza ....nici cind se ivesc scandaluri undeva. Oare mai are rost sa existe??????????????????????????????

sztufi

Numarul mesajelor : 126
Varsta : 60
Ocupatia : administrator firma
Data de inscriere : 08/01/2010

Sus In jos

Mesaj  Musti Dum Mar 14, 2010 8:18 pm

Tibi-CPO a scris:Adunarea de care amintiţi se cheamă comunism şi se poate realiza numai prin forţă.Atunci subiectul polemicii ar fi:"cine-i mai tare" şi cearta ar continua la nesfârşit,cum tot la nesfârşit va continua şi pe subiectul actual,adică "cine-i mai domn cu pescarii".Pescari care vor fi luaţi de fraieri, atâta timp cât singura lor preocupare va fi să-şi umple traistele cu peşte.
Tibi-CPO,
Ce mai este acum comunismul? Un cuvant. Fluturat ca un bau-bau, sa sperie copii. Atata doar ca, se pare, copii au crescut, s-au maturizat si nu se mai sperie de cuvinte.
Daca interesul pescarilor o dicteaza, unirea sau macar cooperarea intre asociatiile de pescari NU trebuie sa sperie.
Va plangeti ca nu exista suport legal pt. control? Un partener social puternic, pe care Statul sa-l respecte, poate ajunge sa impuna implementarea unor legi adevarate. In care ANPA sa fie pus la lucru, nu ceea ce face acum, o institutie castrata si inutila. O lege in care Politia, Jandarmeria, etc. sa aiba ca atributii, dar si sa fie OBLIGATI sa starpeasca braconajul. Si, de ce nu, ca tot se vorbea despre "potere" (si nu consider deloc rea ideea lui Roberto), o lege care sa ofere suport pt. un astfel de corp de control.
Dar noi in pauzele dintre certurile intestine, suntem mai mult preocupati sa ne acomodam cu pioneza pe care Statul ne-a pus-o sub fund. Daca traba, traba, cum zice ardeleanul...
gentleman

Musti

Numarul mesajelor : 279
Ocupatia : inginer
Data de inscriere : 28/08/2009

Sus In jos

Mesaj  Ssebastian Dum Mar 14, 2010 8:58 pm

Musti a scris:
Tibi-CPO,
Ce mai este acum comunismul? Un cuvant. Fluturat ca un bau-bau, sa sperie copii. Atata doar ca, se pare, copii au crescut, s-au maturizat si nu se mai sperie de cuvinte.
Daca interesul pescarilor o dicteaza, unirea sau macar cooperarea intre asociatiile de pescari NU trebuie sa sperie.
Va plangeti ca nu exista suport legal pt. control? Un partener social puternic, pe care Statul sa-l respecte, poate ajunge sa impuna implementarea unor legi adevarate. In care ANPA sa fie pus la lucru, nu ceea ce face acum, o institutie castrata si inutila. O lege in care Politia, Jandarmeria, etc. sa aiba ca atributii, dar si sa fie OBLIGATI sa starpeasca braconajul. Si, de ce nu, ca tot se vorbea despre "potere" (si nu consider deloc rea ideea lui Roberto), o lege care sa ofere suport pt. un astfel de corp de control.
Dar noi in pauzele dintre certurile intestine, suntem mai mult preocupati sa ne acomodam cu pioneza pe care Statul ne-a pus-o sub fund. Daca traba, traba, cum zice ardeleanul...
gentleman
...bravo... lol! lol! aplauze aplauze aplauze aplauze ...treba cu pioneza ii buna!!!noroc ca sintem dintr-un neam cu pielea curului groasa....dar cred ca deja se cam subtiaza...
Ssebastian
Ssebastian

Sus In jos

Mesaj  alex_24ARN Dum Mar 14, 2010 9:13 pm

sztufi a scris:Jandarmeria nu mai e in grafic de loc !... nici cind se fura ...nici cind se braconeaza ....nici cind se ivesc scandaluri undeva. Oare mai are rost sa existe??????????????????????????????
cred si sper ca vorbesti in nestiinta de cauza despre atributiile Jandarmeriei Romane!!!
alex_24ARN
alex_24ARN

Sus In jos

Mesaj  alex_24ARN Dum Mar 14, 2010 9:27 pm

domnule @sztufi sa nu spuneti ca ati sunat dumneavoastra la Jandarmerie si va fost respins apelul !!!!nu cred pt ca stiu cum se munceste si cum se iau masuri pt solutionarea problemelor!!!!si sa nu imi ziceti mie ca Jandarmeria se da in spate de la scandaluri.......sau dumneavoastra tineti piept huliganilor de pe stadioane??oare cine patruleaza noapte ca sa dormiti dumneavoastra bine si linistit ?nu va zic raspunsul pt ca il stiti ......... gentleman
alex_24ARN
alex_24ARN

Sus In jos

Mesaj  alex_24ARN Dum Mar 14, 2010 9:31 pm

sztufi a scris:Jandarmeria nu mai e in grafic de loc !... nici cind se fura ...nici cind se braconeaza ....nici cind se ivesc scandaluri undeva. Oare mai are rost sa existe??????????????????????????????
"Dacă Jandarmeria n-ar exista ea ar trebui imediat inventată." Gen. Marcielle gentleman

Ultima editare efectuata de catre alex_24ARN in Dum Mar 14, 2010 9:33 pm, editata de 1 ori
alex_24ARN
alex_24ARN

Sus In jos

Mesaj  alex_24ARN Dum Mar 14, 2010 9:32 pm

"Jandarmeria este modul cel mai eficient de mentinere a linistii unui popor." Napoleon Bonaparte gentleman
alex_24ARN
alex_24ARN

Sus In jos

AJVPS BIHOR - Pagina 12 Empty re:ajvps

Mesaj  Ssebastian Dum Mar 14, 2010 9:50 pm

...that meens war, gringo!!!...l-ai declansat pe alex...vreau sa te vad cum il dezamorsezi Laughing Laughing Laughing Laughing
Ssebastian
Ssebastian

Sus In jos

Mesaj  marius Dum Mar 14, 2010 9:54 pm

Hopa , cred ca avem un jandarm aicea........Sztufi ai grija Laughing Laughing Laughing
marius
marius

Numarul mesajelor : 478
Varsta : 43
Localizare : oradea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 22/01/2009

Sus In jos

Mesaj  roberto Dum Mar 14, 2010 10:10 pm

"Dacă Jandarmeria n-ar exista ea ar trebui imediat inventată." Gen. Marcielle

Cine a fost Gen. Maricelle? Ca nu l-am gasit nicaieri pe net doar pe ceva site al Jandarmeriei din Cluj, unde este si singurul loc in care am gasit citatul!

Posibil ca numele sa fie scris gresit!

roberto

Sus In jos

Mesaj  marius Dum Mar 14, 2010 10:14 pm

Poate o fi ceva sef de-al lui , trecut in rezerva Laughing Laughing Laughing
marius
marius

Numarul mesajelor : 478
Varsta : 43
Localizare : oradea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 22/01/2009

Sus In jos

Mesaj  roberto Dum Mar 14, 2010 10:20 pm

marius a scris:Poate o fi ceva sef de-al lui , trecut in rezerva Laughing Laughing Laughing

No cred ca-i frantzuz ca acolo or aparut Jandarii ... si are si doi de "L"

roberto

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 12 din 31 Înapoi  1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 21 ... 31  Urmatorul