LAC FEGERNIC
+22
alex_24ARN
Harangus Marius
Ionut Erdeli
Tibi-CPO
MIHNEA FLORIN
Adriann
Hanumanfish
Nagy Norbert
zsolty
jorj
razvan10
Chelu
csife
nagy cristian
Nagy Victor
aldea adrian
marius
Rapla
pumukli
Admin
mihai
szabi1
26 participanți
Pagina 4 din 5
Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Re: LAC FEGERNIC
eri dupa ce am plecat der la Bolcas ne-am hotarat sa ne oprim si pe la Fegernic sa vedem care este situatia.Apa este mare si rece ,foarte putin tulbire.Datorita faptului ca vantul a batut din spate nu au fost valuri precum la Bolcas,datorita acestui fapt am reusuit sa prindem carasei intre 100 - 300 gr/buc.Daca se va incalzi apa sant sigur ca va merge mult mai bine.
Am vazut ca filiala a plantat cativa pomisori pe malul apei,va rog sa aveti grija de ei.Voi posta cateva imagini.
Am vazut ca filiala a plantat cativa pomisori pe malul apei,va rog sa aveti grija de ei.Voi posta cateva imagini.
nagy cristian- Numarul mesajelor : 417
Varsta : 29
Localizare : oradea
Ocupatia : elev
Data de inscriere : 28/01/2009
@dan33Vizitato a scris:Domnule de unde scoti suma asta de 200000 euro nu toti pescari care beneficiaza de permis de pescuit platesc taxa de 140 lei.Oradea are 4700 de pescari si nu 6000 cum precizati dvs , copii platesc doar 25% din permisul de baza si asta incepand de la 10 ani respectiv suma de35 lei elevi si studenti beneficiaza de o reducere de 50% iar cei peste 70 ani au gratuit .In buget sunt cuprinse ;plata lacurilor, canale,combustibili,curent ,salariile paznicilor CPO,cota parte ajvps ,taxa ANPA,concursuri ,premieri pescri,populari cu peste .pescarii au propiul lor buget si sau despartit de vanatori de 4 ani dar dvs habarnaveti de cate schimbari sau facut .Cred ca ar fi timpul sa va interesati imainte de a scrie aiureli si sa te documentezi inainte de toate dmn PUMUCLI. Mai lipseste CEZAR.pumukli a scris:pai angajati fratilor , ca doar permisul costa 140 de lei , la vre-o 6000 de pescari sunt vre-o 200000 de euro , care nu vreti sa ziceti ca-i bagati in populari , si nu ar trebui sa fie pescarii impreuna cu vanatorii, ca parca vad ca acolo se duc banii de la cotizatiile pescarilor , la smecherii de vanatori -e o porcarie cat casa , si ne duceti domnule soltinschi cu vrajala de trei lei
care sunt acele concursuri care le organizeaza si sponsorizeaza ajvps?
Chelu- Numarul mesajelor : 102
Varsta : 44
Localizare : Oradea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 31/01/2009
@ chelu
Nu vreau sa se creada ca periez pe cineva (nu-mi sta in caracter) , dar sa stiti ca in fiecare an se aloca o suma frumusica pt. competitii . Din acesti bani se cumpara diplome , medalii , cupe , premiile care se acorda incepind de la copii pina la seniori (va asigur ca sunt premii valoroase ) . Asociatia suporta toate cheltuielile unui concurent cind acesta participa la concursul national individual sau pe echipe , aici ma refer la ; transport , cazare , masa (in cazul copiilor si delegatii beneficiaza de aceste gratuitati , citi copii atitia delegati) , concurentii mai platesc si taxa de concurs (suportata tot de filiala noastra) . La terminarea campionatului , toti finalistii sint premiati (cu bani , anul trecut fiecare copil finalist a primit 250 ron. ),nu stiu cit au primit seniorii , si cit au primit cei din echipa .
Daca le pui pe toate si tragi linie , se aduna o sma destul de frumusica.
In cazul in care cineva doreste informatii mai detailate , poate veni la sedinta si acolo se poate dscuta pe aceasta tema .
PS.
Si la faza pe judet se dau premii in bani !
Nu vreau sa se creada ca periez pe cineva (nu-mi sta in caracter) , dar sa stiti ca in fiecare an se aloca o suma frumusica pt. competitii . Din acesti bani se cumpara diplome , medalii , cupe , premiile care se acorda incepind de la copii pina la seniori (va asigur ca sunt premii valoroase ) . Asociatia suporta toate cheltuielile unui concurent cind acesta participa la concursul national individual sau pe echipe , aici ma refer la ; transport , cazare , masa (in cazul copiilor si delegatii beneficiaza de aceste gratuitati , citi copii atitia delegati) , concurentii mai platesc si taxa de concurs (suportata tot de filiala noastra) . La terminarea campionatului , toti finalistii sint premiati (cu bani , anul trecut fiecare copil finalist a primit 250 ron. ),nu stiu cit au primit seniorii , si cit au primit cei din echipa .
Daca le pui pe toate si tragi linie , se aduna o sma destul de frumusica.
In cazul in care cineva doreste informatii mai detailate , poate veni la sedinta si acolo se poate dscuta pe aceasta tema .
PS.
Si la faza pe judet se dau premii in bani !
Nagy Victor- moderator
- Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 61
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Deja la Fergernic s-a scos tot crapul care s-a bagat , de acuma inainte poate caras:))
mihai- Numarul mesajelor : 367
Ocupatia : comerciant
Data de inscriere : 21/01/2009
Pt. ca nu se prinde crap nu inseamna ca nu mai este !mihai a scris:Deja la Fergernic s-a scos tot crapul care s-a bagat , de acuma inainte poate caras:))
Nici la Les nu s-a prins la inceputul saptamini , dar in mijloc sareau ca nebunii .
Lacul Fegernic
Eu am fost la Fegernic in 14 iunie 2009 , dar am prins numai caras
Ultima editare efectuata de catre razvan10 in Mier Aug 04, 2010 3:49 pm, editata de 1 ori
razvan10- Numarul mesajelor : 466
Data de inscriere : 08/07/2009
Multumesc d-lui administrator sau moderator care s-a uitat la filmul "eraser" si a dat dovada ca il cam supara adevarul. Aveati dreptate cu subiectul, a fost dezbatut intens de pescardeclean, pe care il felicit ca stie sa citeasca un text de lege, insa spre ghinionul nostru legiuitorul a modificat ordonanta si v-a dat din nou mana libera, dar asta numai de la sfarsitul lunii iunie 2009 nu si inainte, dupa cum sustineau unii cu tarie (sau bere, ce-o fi). Cu stima.
jorj- Numarul mesajelor : 1
Ocupatia : liber cugetator
Data de inscriere : 14/07/2009
Nagy Norbert- Numarul mesajelor : 60
Varsta : 37
Ocupatia : debug engineer
Data de inscriere : 13/02/2009
Acelasi lac , aceeasi zi ...
..... o mare parte din pesti au fost eliberati , dar nu toti !
..... o mare parte din pesti au fost eliberati , dar nu toti !
Ultima editare efectuata de catre Nagy Victor in Joi Aug 20, 2009 4:21 pm, editata de 1 ori
Nagy Victor- moderator
- Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 61
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
O alta partida de pescuit ....
NORBY (fratele meu) isi sarbatoreste ziua de nastere (19.08. ....) la pescuit
LA MULTI ANI NORBY
CAPTURA MEA
LIN de Fegernic prins de NORBY
dupa sedinta foto C & R
O PARTE DIN CAPTURA a fost ELIBERATA !!!
Vecinul nostru (de pe balta) a prins 2 amuri , aprox. 5 kg. / buc.
din pacate s-a descarcat telul si n-am mai putut face poze cu pestii
NORBY (fratele meu) isi sarbatoreste ziua de nastere (19.08. ....) la pescuit
LA MULTI ANI NORBY
CAPTURA MEA
LIN de Fegernic prins de NORBY
dupa sedinta foto C & R
O PARTE DIN CAPTURA a fost ELIBERATA !!!
Vecinul nostru (de pe balta) a prins 2 amuri , aprox. 5 kg. / buc.
din pacate s-a descarcat telul si n-am mai putut face poze cu pestii
LACUL FEGERNIC
ROGOJAN COSMIN- RAZVAN-ALIN. CRAPISTI INCEPATORI !
2 AMURI* FRUMOSI *
CRAPUL ROMANESC SALBATIC
DUPA O NOAPTE GREA
ROGOJAN COSMIN & RAZVAN
ROGOJAN & ALIN
CRAPUL
2 AMURI* FRUMOSI *
CRAPUL ROMANESC SALBATIC
DUPA O NOAPTE GREA
ROGOJAN COSMIN & RAZVAN
ROGOJAN & ALIN
CRAPUL
Hanumanfish- moderator
- Numarul mesajelor : 1317
Data de inscriere : 27/02/2009
Eu nu am stiut ca este stiuca pe Fegernic!S-a populat aici cu stiuca?Poate cineva sa ne ofere ceva informatii!!!???
Adriann- Numarul mesajelor : 736
Varsta : 40
Ocupatia : f ocupat
Data de inscriere : 28/08/2009
Din cate stiu da s-a populat acum vreo 3-4 ani cu catava bucati,informatia am primit-o de la niste pescari care au participat la populare,eu la acea vreme nu i-am crezut dar acum se vede ca nu au vorbit prostii dar mai bine ar trebui sa stie cei de la CPO.Peste inca doi, trei ani se vor prinde cred mai des stiuci.Dar niciodata nu va fii pe Fegernic densitatea de peste care a fost la inceputul anilor 90.Ariann a scris:Eu nu am stiut ca este stiuca pe Fegernic!S-a populat aici cu stiuca?Poate cineva sa ne ofere ceva informatii!!!???
szabi1- Numarul mesajelor : 129
Varsta : 48
Ocupatia : agent vanzari
Data de inscriere : 20/01/2009
De acord cu tine Szabi!Doar ca am auzit ca anul trecut s-a gasit o marlita mica moarta pe malul apei.Deci inseamna ca cele mari au reusit sa se reproduca.Habitatul este perfect.Are atata albitura sa manance,poate va concura cu Santimreul!!!szabi1 a scris:Din cate stiu da s-a populat acum vreo 3-4 ani cu catava bucati,informatia am primit-o de la niste pescari care au participat la populare,eu la acea vreme nu i-am crezut dar acum se vede ca nu au vorbit prostii dar mai bine ar trebui sa stie cei de la CPO.Peste inca doi, trei ani se vor prinde cred mai des stiuci.Dar niciodata nu va fii pe Fegernic densitatea de peste care a fost la inceputul anilor 90.Ariann a scris:Eu nu am stiut ca este stiuca pe Fegernic!S-a populat aici cu stiuca?Poate cineva sa ne ofere ceva informatii!!!???
Sunt perfect de acord cu tine dar in privinta apei nu o va depasi pe cea de la Santimbreu niciodata.Vara apa pe Fegernic parca este fosforescenta de la alge,oare daca s-ar popula cu fitofag nu s-ar putea rezolva problema?Ariann a scris:De acord cu tine Szabi!Doar ca am auzit ca anul trecut s-a gasit o marlita mica moarta pe malul apei.Deci inseamna ca cele mari au reusit sa se reproduca.Habitatul este perfect.Are atata albitura sa manance,poate va concura cu Santimreul!!!szabi1 a scris:Din cate stiu da s-a populat acum vreo 3-4 ani cu catava bucati,informatia am primit-o de la niste pescari care au participat la populare,eu la acea vreme nu i-am crezut dar acum se vede ca nu au vorbit prostii dar mai bine ar trebui sa stie cei de la CPO.Peste inca doi, trei ani se vor prinde cred mai des stiuci.Dar niciodata nu va fii pe Fegernic densitatea de peste care a fost la inceputul anilor 90.Ariann a scris:Eu nu am stiut ca este stiuca pe Fegernic!S-a populat aici cu stiuca?Poate cineva sa ne ofere ceva informatii!!!???
daca s-ar popula cu fitofag nu s-ar putea rezolva problema?
candva am auzit ca era si fitofag,dar au avut unii grija sa nu mai fie!!!!Din pacate!!!
candva am auzit ca era si fitofag,dar au avut unii grija sa nu mai fie!!!!Din pacate!!!
lac Fegernic
@szabi si @ arian ...pe balta fegernic s-a populat cu 73 buc stiuca 2200 gr- 6 kg asa stiuci aveau cei de la CEFA !!!
FITOFAGUL este foarte sensibil la transport !!! 20 de buc de 400-700 gr au fost populate acum 3 ani !!!
FITOFAGUL este foarte sensibil la transport !!! 20 de buc de 400-700 gr au fost populate acum 3 ani !!!
Hanumanfish- moderator
- Numarul mesajelor : 1317
Data de inscriere : 27/02/2009
candva am auzit ca era si fitofag,dar au avut unii grija sa nu mai fie!!!!Din pacate!!![/quote] Am prins perioada acea cand era foarte mult fitofag eram copil dar era si amur, il prindeam si cu rama rosie cu bat de bambus,iar fitofagul se prindea cu o metoda CRIMINALA,iar crapul se prindea cu placuta cu pogace de floarea soarelui
Lux...bine ca este stiuca....faina initiativa cine a gandit sa puna stiuca si la Fegernic.....
Ariann a scris:De acord cu tine Szabi!Doar ca am auzit ca anul trecut s-a gasit o marlita mica moarta pe malul apei.Deci inseamna ca cele mari au reusit sa se reproduca.Habitatul este perfect.Are atata albitura sa manance,poate va concura cu Santimreul!!!szabi1 a scris:Din cate stiu da s-a populat acum vreo 3-4 ani cu catava bucati,informatia am primit-o de la niste pescari care au participat la populare,eu la acea vreme nu i-am crezut dar acum se vede ca nu au vorbit prostii dar mai bine ar trebui sa stie cei de la CPO.Peste inca doi, trei ani se vor prinde cred mai des stiuci.Dar niciodata nu va fii pe Fegernic densitatea de peste care a fost la inceputul anilor 90.Ariann a scris:Eu nu am stiut ca este stiuca pe Fegernic!S-a populat aici cu stiuca?Poate cineva sa ne ofere ceva informatii!!!???
habitatul nu/l vad perfect!! dinpotriva dintre toate lacurile AJVPS ar fi ultima recomandata pt stiuca!
poate niste fitofag ar merge!o fi greu de transportat dar la algele din apa ar fi recomandat...la ,lanseta este un adevarat luptator..pt.cunoscatori!
FIRE INTINSE ,VA DORESC!
MIHNEA FLORIN- Numarul mesajelor : 147
Data de inscriere : 10/03/2009
Lac Fegernic
Popularea cu ştiucă,atât în Leş cât şi în Fegernic,a fost făcută pentru ca şi aceste bălţi să deţină nişte adevăraţi sanitari,bibanul neputând face faţă(nici spate).Cred că fitofagul nu este peştele ideal pentru pescuitul sportiv chiar dacă în UNGARIA(unde toată lumea încearcă să scape de el)a fost inventată o metodă relativ legală de a-l prinde cu undiţa.La noi ar reânvia greblatul care era o tradiţie în Fegernic.Mai bine băgăm crap şi caras.Şi dacă mai găsim,ştiucă.
Tibi-CPO- Numarul mesajelor : 351
Localizare : ORADEA
Ocupatia : Pescuit
Data de inscriere : 18/01/2010
nu ma incanta nici pe mine prea tare o populare cu fitofag,mai bine crap ,dar poate ar ajuta sa dispara din alge!
referitor la populatul cu rapitor,deacord ,e necesar,doar ca au murit multe dupa ce sau adus,nu doar una! de ce nu se incearca o populare cu,cateva bucati somn cenusiu,era anu trecut la Cefa, iar pretul daca mai retin era ca si la stiuca, daca nu ceva mai mic!
referitor la populatul cu rapitor,deacord ,e necesar,doar ca au murit multe dupa ce sau adus,nu doar una! de ce nu se incearca o populare cu,cateva bucati somn cenusiu,era anu trecut la Cefa, iar pretul daca mai retin era ca si la stiuca, daca nu ceva mai mic!
MIHNEA FLORIN- Numarul mesajelor : 147
Data de inscriere : 10/03/2009
Interesanta idee M Florin...Dar de salau ce zici?sau sunt eu prea pretentios????Rapitorul este rapitor!MIHNEA FLORIN a scris:nu ma incanta nici pe mine prea tare o populare cu fitofag,mai bine crap ,dar poate ar ajuta sa dispara din alge!
Si eu as opta tot pentru somn! Dupa parerea mea e cel mai bun sanitar, dar am inteles ca ar fi o problema cu somnii mari ca distrug populatia de alevini (cred ca asa le zice la pestii mici). Cat despre stiucile moarte, probabil ca asta s-a intamplat din cauza lipsei de oxigen din apa!
Parerea mea este ca un ecosistem, cu cat are mai multe specii, cu atat este mai sanatos!
Parerea mea este ca un ecosistem, cu cat are mai multe specii, cu atat este mai sanatos!
Ionut Erdeli- Numarul mesajelor : 1487
Localizare : SECRET
Ocupatia : T.F.L.
Data de inscriere : 30/04/2009
Pagina 4 din 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Pagina 4 din 5
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum