porumb fermentat cum il preparam retete etc.
+4
csife
mihai
P Mihai Vlad
Admin
8 participanți
Pagina 1 din 2
Pagina 1 din 2 • 1, 2
porumb fermentat cum il preparam retete etc.
Pe langa intrebari poate ne gasim si un subiect comun sa il disputam.Iata reteta mea de porumb fermentat cu care am prins pe lacurile ajvps-ului atat crap cat si amur.
Ingrediente:
5 kg porumb uscat preferabil pe cocean alb
3 lingurite betaina
1 punga van den eynde tuti frutti
Se prepara in felul urmator:
Se lasa porumbul la inmuiat cel putin 48 de ore.
Dupa care se fierbe pana crapa boabele se toarna intr-o galeata cu capac se adauga toate mirodeniile se pune capacul si se lasa asa aproximativ 2-3 zile din cand in cand se mai agita galeata.
Cand deschideti capacul daca are un miros intepator de alcol totul e ok si gata de pus in carlig.
Fir intins.
Ingrediente:
5 kg porumb uscat preferabil pe cocean alb
3 lingurite betaina
1 punga van den eynde tuti frutti
Se prepara in felul urmator:
Se lasa porumbul la inmuiat cel putin 48 de ore.
Dupa care se fierbe pana crapa boabele se toarna intr-o galeata cu capac se adauga toate mirodeniile se pune capacul si se lasa asa aproximativ 2-3 zile din cand in cand se mai agita galeata.
Cand deschideti capacul daca are un miros intepator de alcol totul e ok si gata de pus in carlig.
Fir intins.
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
sal:)mai eu sincer nu am incercat niciodata cu porumb fermentat dar am sa incerc......sii zici ca da rezultate bune??
P Mihai Vlad- Numarul mesajelor : 2
Varsta : 41
Localizare : BORS
Ocupatia : manipulant marfa depozit medicamente
Data de inscriere : 24/01/2009
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
La amur e moarte mai ales daca ii faci o montura pop-up cu o mica boaba de polistiren sau cu pufuleti care se gasesc in comert daca gasesti cu aroma de tutti-frutii e si mai bun.
Cam ce momeli folosesti la crap?
Cam ce momeli folosesti la crap?
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
poi sincer eu nu sunt un pescar f bun cat despre momeli ce sa zic nu prea multe nici nu am mai fost la crap de anul trecut si atunci dincolo la ceva balta privata era perioada cand incepea sa se coaca porumbul bagam cate trei boabe in carlig si un pufulete si la fund poi ce sa zic ca nu prea aveam timp sa stam am fost cu un prieten doua bete pe cap ca akolo iti zice clar cand intri ca nu ai voie cu mai multe:P oricum chestia asta cu porumb fermentat sincer poate spre rusinea mea aici la voi o vad prima data nici nu am stiut de asa ceva
P Mihai Vlad- Numarul mesajelor : 2
Varsta : 41
Localizare : BORS
Ocupatia : manipulant marfa depozit medicamente
Data de inscriere : 24/01/2009
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
Chestia asta e un mic secret intre pescari nici in reviste nu sa scris prea multe despre el!
In fine ma bucur ca cineva sa hotarat sa raspunda ceva serios,asa invatam unii de la alti
In fine ma bucur ca cineva sa hotarat sa raspunda ceva serios,asa invatam unii de la alti
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
eu am prins foarte bine si la porumb uscat , fara sa-l inmoi cu bobita de polistiren , si intra bucati mari
mihai- Numarul mesajelor : 367
Localizare : oradea
Ocupatia : comerciant
Data de inscriere : 21/01/2009
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
Numa ai griji daca nadesti mult cu porumb uscat si pescuiesti cu el ai sanse sa le faci o mica indigestie la crapi si cateva zile nu se mai hranesc.Porumbul fermentat in schimb este foarte bine digerat ai sansa sa atragi mai mult crap pe patul de nada si sa se intoarca repede!
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
da stiu ca la inceput m-am lovit de problema asta , dar acuma momesc foarte putin
in ultimul timp momesc putin si des la orice fel de pescuit
in ultimul timp momesc putin si des la orice fel de pescuit
mihai- Numarul mesajelor : 367
Localizare : oradea
Ocupatia : comerciant
Data de inscriere : 21/01/2009
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
Daca te lovesti de crap care absolut nu vrea sa puna botu incearca sa nadesti mai putin si nu cu porumb uscat ca ii strici mai rau,solutia este porumbul fermentat boilisurile solubile si unele boilisuri care au digerabilitatea f mare!
mihai- Numarul mesajelor : 367
Localizare : oradea
Ocupatia : comerciant
Data de inscriere : 21/01/2009
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
in delta am folosit porumb fermentat.aprox 20kg porumb+4iaurti+apa.tinut cam 3-4 zile la soare.
cand am momit prima data cu porumbul respectiv am crezut ca i-mi tai mana.dar am si prins crap.a fost in 2006
cand am momit prima data cu porumbul respectiv am crezut ca i-mi tai mana.dar am si prins crap.a fost in 2006
csife- moderator
- Numarul mesajelor : 62
Localizare : oradea
Ocupatia : tot ce e pescuit
Data de inscriere : 29/01/2009
PORUMB FERMENTAT
Prima conditie ca porumbul sa fermenteze bine este sa-l tii la soare.Se foloseste in special la amur,dar mai mult ptr momit.Se lasa porumbul la umflat 48 ore unde se adauga melasa si CSL (lichior de porumb),dupa care se fierbe 30 min.De ce se adauga de la inceput cele 2 ingrediente:rata de absortie cea mai mare este in perioada cat se lasa la umflat.Dupa fierbere se pune intr-un butoi cu capac la soare si se lasa 7 zile.Apa sa acopere porumbul. Recomantat sa se mai deschida capacul din cand in cand sa nu explodeze si sa purtati manusi chirurgicale
Cristi Balas (GOGU)- moderator
- Numarul mesajelor : 181
Localizare : Oradea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 31/01/2009
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
ascultati pe GOGU ca stie ceva
csife- moderator
- Numarul mesajelor : 62
Localizare : oradea
Ocupatia : tot ce e pescuit
Data de inscriere : 29/01/2009
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
Cristi Balas (GOGU) a scris:Se lasa porumbul la umflat 48 ore unde se adauga melasa si CSL (lichior de porumb),dupa care se fierbe 30 min.De ce se adauga de la inceput cele 2 ingrediente:rata de absortie cea mai mare este in perioada cat se lasa la umflat.
Cristi daca adaogi ingredientele si aromele la inceput nu se inegresc boabele? Eu tot timpul asa am patit cand am adaugat aromele inainte +prin fierbere nu se pierde mult din aroma?
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
da adi asa e , categoric isi pierde din aroma prin fierbere
mihai- Numarul mesajelor : 367
Localizare : oradea
Ocupatia : comerciant
Data de inscriere : 21/01/2009
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
Ascultati la nea Gogu ca stie ce si cum.
vasile miclea- Numarul mesajelor : 65
Localizare : Oradea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 17/01/2009
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
la cate concursuri are la activ si printre care si castigate normal ca stie
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
Admin a scris:Cristi Balas (GOGU) a scris:Se lasa porumbul la umflat 48 ore unde se adauga melasa si CSL (lichior de porumb),dupa care se fierbe 30 min.De ce se adauga de la inceput cele 2 ingrediente:rata de absortie cea mai mare este in perioada cat se lasa la umflat.
Cristi daca adaogi ingredientele si aromele la inceput nu se inegresc boabele? Eu tot timpul asa am patit cand am adaugat aromele inainte +prin fierbere nu se pierde mult din aroma?
Da se innegreste putin,dar coaja numai.Ma repet, porumbul fermentat se foloseste mai mult ptr momit,iar daca vrei sa-l aromatizezi, aromele se pun dupa fierbere in cantitati foarte mici.Sa stii ca nu prea se mai foloseste si daca se foloseste ,in partide pe termen lung.(3 zile)
Cristi Balas (GOGU)- moderator
- Numarul mesajelor : 181
Localizare : Oradea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 31/01/2009
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
Eu pescui mai mult cu bile.De exemplu anul trecut la Bolcas dupa 3 zile mi-a intrat deja pe bile. Am avut un amur care dupa 20 min nu l-am putut aduce la barca si sa dus.Este peste .Depinde de balta si cu ce e pescuita.daca mergi pe o balta necunoscuta momesti in prima zi cu porumb ,canepa boabe,grau,spartura de porumb si boilies,boilies intreg,pelete.In primele 24 ore schimb nada la carlig din 4 in 4 ore sa vad la ce intra.Dupa care insist pe ce am prins.Admin a scris:Cristi pe o balta salbatica cu ce nadesti?
Cristi Balas (GOGU)- moderator
- Numarul mesajelor : 181
Localizare : Oradea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 31/01/2009
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
NICIODATA!!!!!!!!PE BALTI salbatice intru cu barca sa scot pestele daca intra in agataturiAdmin a scris:ce stil practici plantat?
Cristi Balas (GOGU)- moderator
- Numarul mesajelor : 181
Localizare : Oradea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 31/01/2009
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
Orice partida de pescuit o abordez foarte serios.Ca sa ajungi la un nivel bun intr-un concurs trebuie sa te antrenezi mereu.DE aceea in majoritatea partidelor pescuiesc si momesc de pe mal.Inttr-un concurs nu ai voie cu barca.Se poate momi greu cu racheta.catapulta,prastia,lopata,iar de intretinere cu cobra,baston si saculetiAdmin a scris:nada cum io dai saculeti?catapulte?
Cu minciocul putem vorbi!!!!
Cristi Balas (GOGU)- moderator
- Numarul mesajelor : 181
Localizare : Oradea
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 31/01/2009
Re: porumb fermentat cum il preparam retete etc.
k mersi mult de sfaturi eu inainte de stationar am vrut sa ma apuc de concursurile de crap dar numa nu am gasit partener vreau cel tarziu din toamna sa imi refac colectia,nu te mai stresez pe forum ,te stresez la magazin cand mai trec pe acolo
Pagina 1 din 2 • 1, 2
Subiecte similare
» csife
» Porumb la fegernic
» Doua retete delicioase din salau !
» RETETE CULINARE VECHI – PESCARESTI SI NU NUMAI !
» CRAP ALBANEZ, DAR SI ALTE RETETE VECHI CU PESTE.
» Porumb la fegernic
» Doua retete delicioase din salau !
» RETETE CULINARE VECHI – PESCARESTI SI NU NUMAI !
» CRAP ALBANEZ, DAR SI ALTE RETETE VECHI CU PESTE.
Pagina 1 din 2
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum