Clubul Pescarilor Oradea (CPO)
+50
dady
Crinel
_sanya
colaps
ancutz
Razvan
cuby
pescarbihor
fejvadasz
orion
pescar_it
White Shark
Rogojan Nicu
loci70
Cristi Balas (GOGU)
Alexandru
mihai
RaduDan
Preston
Chelu
B Vasile
ssebi
marius
Bente Florian
Barbu Vasile
Musti
Ovi_1919
pescarus
Csaba27
Matei
catalin17
Cata Procarp
nagy cristian
szabi1
Ssebastian
MIHNEA FLORIN
yulyan33
zsolty
Nagy Victor
sztufi
alex_24ARN
Harangus Marius
Tursiops_truncatus
davidco_m
Admin
crisulnegru
Hanumanfish
Adriann
Ionut Erdeli
Tibi-CPO
54 participanți
Pescuitbihor :: Generale :: Generalitati
Pagina 22 din 33
Pagina 22 din 33 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 27 ... 33
Re: Clubul Pescarilor Oradea (CPO)
Dl Tibi daca -mi fac permis si la Livada si-l vizez si la AJVPS pot pescui cu 8 (opt) undite ca braconierii? Pot duce 10 kg de peste acasa, ca am prunci multi . Da te rog sa te interesezi si sa raspunzi ,dupa ce lamuresti cu taxa si reducerile alea, ca am vazut ca si la Bucuresti e ca in Banat. Spune-ne ce-o zis Dl Bront sau e in delegatie. Dl Vasile nu fi suparat ca nu intra pescarii pe forum ,ca sant ocupati cu vizitatorii(erau 4 conectati 14 vizitatori).Eu personal am fost ocupat cu cititul,ca n-am stiut in ce ma bag cand am intrat pe forumul acesta,si vreau sa va ajung din urma cu cultura .Am dat de"Practica psihanalizei" de Sigmund Freud,si dupa ce am citit cu "sinele" si "eul" ,sant putin cam confuz.
Ultima editare efectuata de catre White Shark in Mier Ian 12, 2011 10:33 pm, editata de 1 ori
White Shark- Numarul mesajelor : 69
Localizare : Oradea
Ocupatia : Pescar de placere
Data de inscriere : 21/12/2010
White Shark a scris:.Am dat de"Practica psihanalizei" de Sigmund Freud,si dupa ce am citit cu "sinele" si "eul" ,sant putin cam confuz.
@white shark, apropo de Freud, asta, mai era unul cu care facea pereche de mijlocasi la inchidere pe la Bayern Munchen, unul zis Goethe...Zicea ala (Ghoete,nr.8 pe tricou) ca ADEVARUL e o flacara atat de luminoasa, incat multi nu-i pot suporta lumina. Unii inchid ochii sa nu-l vada, altii fug, sa nu-i arda !!!
Ce simplu si corect a spus-o ....parca ar fi fost inscris pe forum sau la AJVPS !
ps: pt ca o sa-mi iau lopata si galetzica si-o sa merg cateva zile sa ma joc la gramada cu nisip si n-o sa prea pot intra aici, mai pot sa-ti povestesc raspunsul dat de un elev eminent din noua generatie emo, la o tema de biologie:
I : Ce este fluierul piciorului ?
R: Acel obiect cu care gasesti pe intuneric orice colt de mobila !!
Cam seamana cu raspunsurile ce le primim (unele din ele ) !
B Vasile- Numarul mesajelor : 252
Ocupatia : Pescar
Data de inscriere : 22/10/2010
B.Vasile,ca de aia ti-am spus ca-s confuz dupa psihanaliza, ca ma gandesc ca si Ionut Erdeli cand o zis ca nu e ilegal, daca asociatia ,in loc sa-mi dea permis ANPA gratuit cum o zis Dl Boc sau D-na Udrea ,imi taie chitanta de 30 ron ,probabil tocmai citise si el. Ca ii asa de normal si legal ca si cand de Ziua Nationala , cand se duce "fomistul" la fasole cu ciolan ,gratuita,primeste "blidul" si un bon fiscal de 30 de lei si i se cer si banii.Atunci ce ti-ai baga in blid? Probabil lingura si ai zice mananc-o tu, cu ... cine vrei. Asta da comparatie!! Mai glumim cu cine stie de gluma ,daca nu scuze. Glumim ,dar deocamdata platim!
White Shark a scris: ma gandesc ca si Ionut Erdeli cand o zis ca ...
pescardeclean,mai zice ca...uneori....Dar nu-i totuna sa zici (la acordeon, vioara cu goarna, etc) ,uneori mai trebuie sa si SPUI ! Cu <spusul > stam noi mai greu...
Fasolea cu ciolan s-o mance cui ii place, cu sau fara bon fiscal.....lingura oricum e de unica folosinta cand ti-o bagi in fasole...In schimb ai uitat ceapa, aia zdrobita cu pumnul si presarata cu sare !
Si daca tot santem pe forumul CPO,si nu vrea nimeni sa vorbeasca cu noi (vorbim amandoi ca tv stereo), ai spus ceva de Dl Titus Pintea.Ce articole scria dansul in "Vanatorul si Pescarul Roman"!!!! Ce monturi!!! Si eu lucram pe la Constanta,si cand citeam cate o poveste, ma lua un dor de casa!!!!!!!! Ca daca era Crisul tulbure ,fugea pe Colector ,arunca un pumn de boabe de porumb,punea doua in carlig si gata;2 amuri , vre o doi scapati, ceva ciortani si era bine .Niciodata nu pleca fara peste. Si mi-era o ciuda ,ca faceam si io ca el si ...slabe sperante .Am si acuma revistele.
Ohoo, C-taaa, 23 August, Pecineaga....nisipul....o, tempora, o, mores....
Iar Titus Pintea....<un comunist>, zicea un emo de pe aici...radeau de el ca traducea articole din revistele unguresti, cand la noi nu era decat Urzica , Arici Pogonici si-o imitatie de fituica a vanatorilor si pescarilor....Si aia care radeau de el ca publica articole din alte reviste, rupeau hartia de cat le citeau....Unii chiar au invatat pescuitul atunci...Mos Pintea a facut pt pescuitul bihorean cat nu fac astia in 20 de ani. Asta o spun pescari care-i stiu bine activitatea si au pescuit cu el...Ceilaltii, zama si sufleu!!!
Amu sa vezi vijelii, ce rani si orgolii am zgandarit....Noroc ca tre' sa plec, ne mai auzim....Constantaaaa....of, of,....mai, mai...
Iar Titus Pintea....<un comunist>, zicea un emo de pe aici...radeau de el ca traducea articole din revistele unguresti, cand la noi nu era decat Urzica , Arici Pogonici si-o imitatie de fituica a vanatorilor si pescarilor....Si aia care radeau de el ca publica articole din alte reviste, rupeau hartia de cat le citeau....Unii chiar au invatat pescuitul atunci...Mos Pintea a facut pt pescuitul bihorean cat nu fac astia in 20 de ani. Asta o spun pescari care-i stiu bine activitatea si au pescuit cu el...Ceilaltii, zama si sufleu!!!
Amu sa vezi vijelii, ce rani si orgolii am zgandarit....Noroc ca tre' sa plec, ne mai auzim....Constantaaaa....of, of,....mai, mai...
Pai daca voi doi va simtiti asa de bine impreuna, nu ar fi pacat sa ne bagam si noi astia de nu le stim intoarce asa de frumos? Uite ca iar am ZIS ceva desi mai bine ma abtineam!
De doua pagini nu se discuta altceva decat mistocarii, polite restante (parerea mea) si ne plangem de forum. Va plangeti ca nu raspunde nimeni? Nu stiu de ce va asteptati la altceva.
S-a pus problema permisului pentru pensionari si am raspuns pana a intervenit Tibi - Cpo. El este cel mai in masura sa raspunda la aceste subiecte. Sau marea problema este ca nu am raspuns asa cum doreati? Oricum ar fi ... pace voua!
De doua pagini nu se discuta altceva decat mistocarii, polite restante (parerea mea) si ne plangem de forum. Va plangeti ca nu raspunde nimeni? Nu stiu de ce va asteptati la altceva.
S-a pus problema permisului pentru pensionari si am raspuns pana a intervenit Tibi - Cpo. El este cel mai in masura sa raspunda la aceste subiecte. Sau marea problema este ca nu am raspuns asa cum doreati? Oricum ar fi ... pace voua!
Ultima editare efectuata de catre Ionut Erdeli in Mier Ian 12, 2011 11:11 pm, editata de 1 ori (Motiv : SPAM)
Ionut Erdeli- Numarul mesajelor : 1487
Localizare : SECRET
Ocupatia : T.F.L.
Data de inscriere : 30/04/2009
Ionut Erdeli a scris:Pai daca voi doi va simtiti asa de bine impreuna, nu ar fi pacat sa ne bagam si noi astia de nu le stim intoarce asa de frumos? Uite ca iar am ZIS ceva desi mai bine ma abtineam!
@ pescardeclean, renunt la tigara si cafeaua matinala , ca sa nu te simti jignit ca nu-ti raspund . Voi fi scurt, si pt ca n-am timp si pt a putea tu intelege.
1, n-am nevoie sa raspunzi asa cum vreau eu : trebuia sa citesti legea si sa raspunzi pe baza ei. Daca nu poti reproduce un text de lege sau sa-l compari cu ceea ce face Ajvps, e totuna ! Obedienta, slugarnicia, linguseala si umilinta nu prea au termene de comparatie....si nici nu fac subiectul topicului...
2, nu trebuia sa raspunzi la problema permisului pt pensionari (vad ca toti fugiti de treaba cu studentii !!!) PANA a intervenit Tibi .Trebuia s-o faci DUPA interventia lui, pe baza legii pe care presupun ca ai citit-o, sa ne dai dreptate noua sau lui. N-am pretentia ca toti sa citeasca legea ca mine, ar fi si culmea...Dar sustine-ti punctul de vedere, fratele meu, nu fa pe lupul moralist, ca esti cam ultima persoana, din cate se pare, care ai putea juca acest rol !
3, parerea despre forum mi-o spun cand vreau si cum cred eu. Daca tu, prin atitudine, gandire si comportament consideri ca esti pe deplin atasat celor ce conduc forumul (cu exceptia lui Cristi Balas) , iar noi ,toti care nu ne incadram in linia directoare trasata de IQ-urilor voastre stralucite, suntem doar surse de intrigi, barfe, polemici sau platitori de polite (in imaginatia ta, influentata pare-se de anumite complexe , greu de definit), atunci, prietene, ai nevoie de un insotitor in preajma ta...Tu esti o problema (ca sa nu spun un pericol )pt tine insuti !!
4, si ultimul pt tine....Era vorba aici de niste propuneri cerute de Tibi...Erai deasupra norilor!....a fost vorba de balti, populari, nr de bete, etc....Tu erai prin stratosfera !....A fost vorba de taxa ANPA pt pensionari, persoane cu handicap, elevi si STUDENTI (am scris mare sa vezi )...Tu erai in turnul tau de fildes !....M-am certat si m-am pupat cu Mihai...Tu visai bondari in zbor !...Schimb doua vorbe si-o silaba cu White Shark despre Dobrogea insorita (urma sa vorbim si de pescuitul pe grindul Chituc, dar ma lipsesc )...Te-ai trezit din reverii, cu degetul pe tastatura...Accept si treaba asta, e opinia ta, parerea ta, asa ca ma voi conforma dorintei tale !
Voi urmari totusi, sa vad care-i conceptia unui pretins intelectual, despre o discutie pe forum (bazata pe o lege, nu pe vise erotice despre bondari, greier, lacuste si nimfe )...macar sa stii ca ai un admirator din umbra (pe mine nu trebuie nici sa ma lingusesti, nici sa ma perii )...
Faca-se voia ta, pacatosule !! (ca sa fiu in ton cu salutul tau de frate)....o sa incerc sa fac tot posibilul sa nu-ti mai deranjez vizual existenta prin postarile mele tembele...astept fineturile tale intelectuale , de bun simt si la obiect !
Asta este parerea ta si cu toate ca nu iti vine sa crezi nu ma deranjeaza! Spre diferenta de tine incerc sa raspund la subiect nu sa analizez fiecare postare din zece unghiuri diferite pana exprima ceea ce ai tu impresia. Te deranjeaza treaba cu politele? Citeste postarile lui pescarus si in buna ta traditie incearca sa citesti printre randuri. Ai sa vezi acolo politele despre care scriam. Despre prounerile despre care tot amintesti da-mi voie sa incerc sa te lamuresc scurt si la obiect ca sa nu ai foarte mult de analizat: propuneri am facut atunci cand am fost la sedinte. Sa le repet ar fi o pierdere de timp. Daca nu se rezolva atunci cand sunt trecute in procesul verbal, de ce sa cred eu oare ca se vor rezolva cand le postez pe un forum?
In falsitatea, slugarnicia si rolul meu de lup moralist am sa incerc sa nu-ti mai raspund la provocari fiindca la fel ca si preaiubitul nostru BASE te descurci grozav la certuri si acuze nefondate!
In falsitatea, slugarnicia si rolul meu de lup moralist am sa incerc sa nu-ti mai raspund la provocari fiindca la fel ca si preaiubitul nostru BASE te descurci grozav la certuri si acuze nefondate!
@Ionut Erdeli Discutia cu permisele a inceput de la pag.47,cu intrebarea lui Ariann ,iar eu nici nu stiam despre ce e vorba ,asa ca am citit ,repede ,prevederile legale si am postat sec articolele care interesau.Habar nu aveam ca am dreptul la reducere,poate nici Tibi-CPO. "Furtuna" a inceput atunci cand ai inceput tu sa-i numeri banii lui ala de la armata si mi-ai dat si mie un raspuns in coada de peste, ca nu-i legal ce-i legal .Cine seamana vant culege furtuna. Ai raspuns din inima (asa le trebuie) si nu cu capul strict pe textul de lege .Cat despre salutul tau ,nu l-am inteles,eu zic : Fir intins (cu greu m-am abtinut sa nu zic si :ca arcul la dormeza,dar sa stii ca n-am zis)
Si inteligentii de la Anpa au lasat articolul interpretabil.Putea sa clarifice clar ca este vorba de TOATE persoanele iesite la pensie indiferent de varsta,sau sa depaseasca un anumit numar de ani(de ex 50 ani)
Ajvps a interpretat legea in favoarea lor,pensionarilor de peste 62 de ani.doar ei au dreptul la reducerea de 50 %.Totul e van......
Ajvps a interpretat legea in favoarea lor,pensionarilor de peste 62 de ani.doar ei au dreptul la reducerea de 50 %.Totul e van......
Adriann- Numarul mesajelor : 736
Varsta : 40
Localizare : oradea
Ocupatia : f ocupat
Data de inscriere : 28/08/2009
@White Shark nu numaram banii tipului de la armata ce incercam sa-mi sustin punctul de vedere in ceea ce priveste acordarea de reduceri (atentie din partea AJVPS) catre persoanele dintr-o categorie sociala sau alta. Incercam sa spun ca nu e bun sistemul asta ci ar trebui gandit altul in asa fel incat de reducere sa beneficieze cei care au nevoie! Nu faceam nici o referire la tine sau la altcineva de pe acest forum. Persoanele cu venituri mici, vezi elevi, studenti, pensionari (cu pensiii mici), someri, etc. ar fi cei mai indreptatiti sa primeasca reducerea respectiva.
Despre faptul ca AJVPS nu reduce din cotizatia anuala cei 30 de lei pentru cei care conform legii beneficiaza de ea nu este in ordine, sunt de acord cu asta, dar din punct de vedere juridic nu cred ca cineva poate fi amendat pentru asta, deci nu pot sa spun ca este ilegala atata timp cat se primeste ceea ce s-a platit.
Salutul PACE VOUA, se poate sa-l fi postat dintr-un impuls de moment. Poate am gresit. Fire zbuciumate!
Despre faptul ca AJVPS nu reduce din cotizatia anuala cei 30 de lei pentru cei care conform legii beneficiaza de ea nu este in ordine, sunt de acord cu asta, dar din punct de vedere juridic nu cred ca cineva poate fi amendat pentru asta, deci nu pot sa spun ca este ilegala atata timp cat se primeste ceea ce s-a platit.
Salutul PACE VOUA, se poate sa-l fi postat dintr-un impuls de moment. Poate am gresit. Fire zbuciumate!
Ultima editare efectuata de catre Ionut Erdeli in Joi Ian 13, 2011 10:10 am, editata de 1 ori (Motiv : SPAM)
"HG 1016/2008 , Capitolul I, Sectiunea I-Taxe de autorizare,Art. 4 (1) Cuantumul taxei de autorizare este de: h) 10 lei pentru eliberarea carnetului de pescuit sportiv/recreativ pentru elevi si studenti ,incepand cu data de 1 ianuarie 2009; g) 10 lei pentru persoanele cu handicap usor si mediu si gratuit pentru persoanele cu handicap grav ,incepand cu data de 1 ianuarie 2009;(2)Eliberarea permisului de pescuit recreativ/ sportiv pentru pensionari si veterani de razboi este gratuita." Vorbim despre permise ANPA. In Bihor nu se respecta. Mai clar nu se poate. Oricum puteti sa intrebati ,aici pe forumul CPO,orice ,ca nu intereseaza pe nimeni si nici n-o sa primiti un raspuns clar si pertinent.Doar ceva de genul : Pai sa vezi,ca-i greu, ca-i tarziu,c-o fi ,c-o pati. Si pe mine nici nu ma mai intereseaza subiectul.
Uite ca mi-ati starnit si mie niste nostalgii...B Vasile a scris:
Iar Titus Pintea....<un comunist>, zicea un emo de pe aici...radeau de el ca traducea articole din revistele unguresti, cand la noi nu era decat Urzica , Arici Pogonici si-o imitatie de fituica a vanatorilor si pescarilor....Si aia care radeau de el ca publica articole din alte reviste, rupeau hartia de cat le citeau....Unii chiar au invatat pescuitul atunci...
Titus Pintea...
Este, practic, omul care m-a invatat sa pescuiesc, dar mai ales sa inteleg si sa respect apele si padurile care ii erau si lui atata de dragi.... Copil fiind si prieten la catarama cu fiul sau, ma lua cu el la peste prin tot judetul... Era o enciclopedie deschisa... Il ascultam fascinat povestind despre pescuit si aflam mut de uimire despre scule si echipamente despre care in epoca nici nu-ti venea sa crezi ca exista... Mergeam la el acasa (locuiam in acelasi bloc) sa citesc reviste de pescuit de prin toata Europa. Mare minune pe vremea aia...
In timp, viata ne-a despartit cararile. Ne-am mai revazut intamplator, dar cu mare bucurie, dupa amar de ani, in mijlocul Crisului, la o pescuiala la musca... E acelasi om demn de respectul meu, chiar daca timpul a trecut peste amandoi.
Un comunist? Da, da, da... Mi-e familiar termenul. Si eu am fost facut comunist pe acest forum...
Dar stiti ceva? Mi-ar placea sa revad AJVPS-ul functionand ca pe vremea aia mult hulita, cand se amenajau apele de munte, populau regulat cam toate raurile (nu doar 3 balti), cand nu exista pescuit in care sa nu fiu controlat macar o data pe zi si cand puteam vedea (si nu o singura data) braconieri saltati de Aro-ul Militiei...
Noroc ca am scapat... E mult mai bine acuma...
Musti- Numarul mesajelor : 279
Ocupatia : inginer
Domnilor,nu vă mai enervaţi,nu asta-i calea.Ăsta nu-i forumul CPO(este doar un topic),m-am băgat eu (ca prostul se pare)să răspund la întrebări;credeam că fac un bine celor care se simţeau frustraţi de nepăsarea din sistem.Rezultatul se vede:eu de fapt îmi fac reclamă(la ce?),toţi ştiu mai bine ca mine cum funcţionează asociaţia şi eu sunt capul răutăţilor în Bihor,în ceea ce priveşte fraierirea pescarilor.Să-mi fie de bine.Sunt nevoit să repet nişte idei:n-o să rezolvaţi nimic prin intermediul acestui forum(şi mai ales nu în stilul acesta),discuţiile de aici n-au nici o finalitate(în afara unor supărări) .Dacă v-aţi obosi să comparaţi vechiul statut cu cel intrat în vigoare anul trecut,aţi observa şansa care se arată anul acesta;dar pe voi de fapt vă interesează polemica,nu rezultatul.Tot îi daţi înainte cu drepturile voastre,dar voi nu-l respectaţi pe al nimănui şi pe toţi care-şi permit să aibă altă părere îi faceţi cu ou şi cu oţet.Persoane ascunse după tot felul de nume virtuale îi condamnă pe alţii de lipsă de curaj.Nu cred că acesta este drumul acela de care vorbea Musti cândva şi nici nu cred că aruncând cu rahat în stânga şi dreapta se va îmbunătăţi situaţia.Problemele ridicate aici sunt,în majoritatea cazurilor,reale,dar nu se vor rezolva până nu vă veţi implica personal în soluţionarea lor.Cineva mi-a spus să copiez ce se face peste hotare şi totul va merge strună;ar avea dreptate dar numai dacă şi membri asociaţiei ar copia ce se face dincolo(să nu mă luaţi cu poveşti,am participat la câteva şedinţe de acolo).Faptul că nea Titus a fost comunist(sau mai este)nu are nici o legătură cu pescuitul,cum nu are nimic cu pescuitul nici faptul că eu sunt maghiar,altu-i român sau suedez.Ca fapt divers,îl rog pe Musti să-l întrebe(când se mai întâlnesc)cu cine făcea cascade şi populări şi apoi să posteze răspunsul(la mulţi n-o să vă placă,da-l luaţi un pic la mişto şi vă trece).
Tibi-CPO- Numarul mesajelor : 351
Localizare : ORADEA
Ocupatia : Pescuit
Data de inscriere : 18/01/2010
Ca să nu derapăm de tot,m-ar interesa când putem organiza "talciocul" acela în care să schimbăm între noi sculele de pescuit de care ne-am plictisit?Ce părere aveţi de 26 ianuarie?În sala de şedinţe am avea loc toţi(3-4,sau sunt prea optimist?).Tot atunci am putea fixa o dată pentru "lecţiile de pescuit".Aştept vorbele de duh,urmează şedinţele de buget şi nu vreau să-mi ies din formă.
@Tibi-CPO Daca tot vrei tu sa mai socializam oleaca,trebuie sa-ti spun ca ai o mare calitate. Esti bun povestitor!!! Si asa de bine am dormit!!Ca te rog sa intri, pe receptie, in fiecare seara tot asa pe la 9:45 ,ca io ma culc la 10. Ca daca ziceai :Ma, m-am dus la Bront si uita ce o zis , nu vrea sau nu sa poate,iar ne enervam pe aici pe forum si se uita toata tara la noi ,ca la balamuc. Deseara, hai sa vorbim despre frumusetile patriei! Esti cel mai tare!
Ionut Erdeli a scris:
Despre faptul ca AJVPS nu reduce din cotizatia anuala cei 30 de lei pentru cei care conform legii beneficiaza de ea nu este in ordine, sunt de acord cu asta, dar din punct de vedere juridic nu cred ca cineva poate fi amendat pentru asta, deci nu pot sa spun ca este ilegala atata timp cat se primeste ceea ce s-a platit
Tinand cont de faptul ca < un grup de oameni ai muncii > m-au rugat sa te las in pace, ma conformez ! Ai multi prieteni (n-am spus persoane, care s-au saturat de explicatiile tale spuse dimineata si contrazise seara...). Dar, tinand cont de faptul ca ma acuzi ca citesc printre randuri si apoi scriu traducand ciripitul vrabiilor din balcon, ti-am reprodis ce ai scris TU , identic si la fel (ce frumos suna !!!)
Prietene, nu-ti contest nici o calitate, de la cele fizice, psihice, intelectuale , artistice si sportive !!!! Dar ceea ce ai scris aici, ma face sa ma cred eu prost, inapoiat, chiar retardat mintal....Facand o paralela intre ce ai spus tu, ca nu-i ilegal ca pensionarii si studentii sa plateasca 30 ron pt taxa ANPA, din moment ce primesc tichetul, te intreb : daca vin cei de la CET sa-ti dea drumul la apa calda in vana, sa curga o saptamana, si sa te puna la plata , in conceptia ta, E LEGAL, ca doar ai primit acea apa calda, a curs in vana ta, nu a vecinului...Sau, daca ajungi la semafor, e culoarea rosie, intersectia pustie, in conceptia ta, poti trece pt ca nu incurci pe nimeni, nu lovesti pe nimeni si nu te vede politianul...
Pana acum, aveam unele dubii, eram cam in deruta, sincer (ca sa nu spun ca aveam alte pretentii, tinand cont de meseria ta ), dar daca tu asa vezi aplicarea legilor si, in plus mai si sustii sus si tare ca ilegalitatea e legala atata timp cat nu te omoara, da-mi voie sa-ti multumesc doar pt faptul ca-mi faci serviciul de-a fuma mai putine tigari la cafeaua matinala....Si, retine, nu citesc printre randuri, singura diferenta intre mine si tine, care nu sunt un intelectual, nici pe departe, e ca eu citesc ce scriu altii si incerc sa inteleg, atata cat pot eu, ce vor sa spuna, chiar daca-mi convine sau nu....spre deosebire de tine, care indiferent daca citesti sau nu ce scriu altii, intelegi doar ce vrei tu si-ti exprimi , superior, parerea, in mod spasit, sub cuvant de spovedanie si cuget preacurat... Pace si liniste sufleteasca-ti doresc, prietene bun !!!!
@ Tibi, cu tine chiar nu m-am inselat (si nici aia ce te-au caractrerizat!!) ! LECTII DE PESCUIT ??? Ce-mi plac glumele tale ( ar zice Base )...Dar , din moment ce totu-i batut in cuie :taxe, nr bete, regulament, iar o schimbare e mai dificila decat citirea si intelegerea a 2-3 paragrafe de lege, de ce sa mai agitam spiritele p-acolo ? Nu mai bine-i rugam pe cei care-s meseriasi in flyfishing, (adica aerieni ) sa ne spuna cum se citeste si interpreteaza o lege ??
Dar, uneori te mai inseli si tu, ca doar esti om, nu pescar...Noi nu tipam dupa drepturile noastre, noi tipam ca sa respectati voi legea (cu taxa ANPA ai avut timp sa te lamuresti ca gresiti- intentionat sau nu, ramane de vazut), regulamentul care tot voi il scrieti, tipam ca vrem sa vedem baltile cu peste in ele, cu pescari pe mal, veseli, relaxati, multumiti ca au cumparat de la Csife bete defecte ! (adica indoite tot timpul in drill cu un peste frumos ) . Cerem mult ?Nu cred ! Aici e o problema de perceptie (nu de intelegere a legii ca in alte cazuri ) : poate noi nu vedem realitatea asa cum e, poate voi nu ne puteti explica ce si cum, nu stiu, dar nu prea vad lumea multumita de vreo balta a filialei (si asta datorita in special incrancenatilor , care va domina !!! si a popularilor) Apropo : de ce trebuie sa semene popularile cu filmele western, cu acele curse nebune pt ocuparea pasunilor cu iarba grasa, in apropierea unui curs de apa? Au posta baietii fel de fel de variante :ba fiecare balta cu specific (stiuca, crap, c&r, si PLATICA, PLATICA !!), ba sa se opreasca pesuitul o perioada, prin rotatie, etc...Sunt n-sprezece variante daca se vrea...de ce voi populati si apoi dati drumul la pescuit, nu pot intelege
Eu zic ca astea le putem discuta si aici, nu costa, nu ne scuipam, si poate fiecare sa spuna ce-l doare, fara a fi tuflicat de Jurj (asa-i Arrian ?). La pescarusi le faramitam paine uscata pe balcon....ce-i place...zice ca-s crutoane !!!
Eu nu te-am jignit, nu te-am facut prost, da' vad ca tu ne faci , afirmand ca te-ai bagat aici ca prostul...Pt ca citind ca pescardeclean si tinand cont de zicala: cin' se-aseamana, se-aduna, si de faptul ca te credeam om serios, m-ai lovit sub pretext !!! Da' eu te iert, ca-s suflet nobil !
ps : la categoria flyfishig prezentata mai sus intra doar unii, nu toti practicantii acestui sport !!!!
Mda asa e Vasile.Trebuie sa iti dau dreptate in cele spuse de Jurj.Nu poti sa te pui cu un om care a mancat pescuit pe paine de 20-30 de ani in AJVPS.Orice idee venita din exterior o renega,nu o asculta, doar el le stie pe toate.MAi era unu acolo Doamne iarta-l,nici de ala nu puteai vorbi absolut nimic.Singura metoda sa se faca auzit era sa urle ca si lupul moralist in sala aia mica de sedinte.Din cate am citit eu si am vazut pe acolo,oricat si-ar dori Tibi sa schimbe ceva in pescuit in judetul nostru,nu va putea din cauza acestor nume pe care le-am mentionat.Noul director e tanar,nu stiu cata experienta are in conducerea unei filiale de pescuit deci nu ma pronunt.Dar pana nu se vor extirpa lichelele astea care ne scoate ochii cu o factura fictiva la o populare,nu cred ca se vor schimba multe in pescuit.Facturi poate sa faca oricine care stie olecuta de matematica,sau sa calculeze pe calculator.Eu unul am zis,deja ma repet obsesiv,nu vreau sa mai particip la sedintele alea in semn de protest.Iara sa ma duc ca si altii doar sa semnez una alta pe acolo,sau sa sterg prafu degeaba,mai bine stau in casa...
Adriann- Numarul mesajelor : 736
Varsta : 40
Ocupatia : f ocupat
RE:Clubul Pescarilor Oradea (CPO)
A ajuns acest topic de toata minunea! Pina la urma trebuie sa-i dau dreptate lui Tibi la/in citeva partituri.
Tibi ar fi un Cyrano de Bergerac (fara nasul mare) as fi scris Don Quijote de la Mancha, dar ma abtin.
Stiti de ce nu se face nimic in comunitatea noastra? Stiti de ce nu se ajunge la o solutionare, sa zicem, corecta?
Pentru ca inca nu i-am dat jos pe cei care nu au ce cauta acolo, cuvintul cinstit a devenit un cuvint tabu. Interesant este ca, aici pe acest forum, nu am auzit pe nimeni sa-si puna intrebarea:"Totusi ce face Livada cu banii pescarilor, ce face Aqua cu banii incasati? da, atentie Bvasile! Si la aceste asociatii achita copii, elevi, studenti, pensionari de boala etc. Si totusi nimeni nu spune nimic. Si in aceste clipe multi oameni platesc pentru acel permis Anpa si nu il primeste nimeni. Pe la magazine se zvoneste ca ar fi 50-60 ron si ca la anu' taxa se va mari la 100 ron!
Ajvps si Cpo are membrii, din care rezulta ca au bani. Ajvps va avea bani pentru multe, filiala Aqua si Livada oricum e deja pe lista neagra. Asa ca, in loc sa va amagiti unii pe altii, ajutati-l pe Tibi sa gaseasca o solutie in ceea ce priveste drumul de acces la balti.
Ps: Mie, de exemplu, nu imi place platica, este un peste daunator, io-s cu crapul. Asa ca nu bagati platica lu' Bvasile, chiar daca mi-e in continuare simpatic! Poate ar fi indicat un crap de 4,999, sa nu fie trecut de alea 5 kile din regulament. Hai pa!
pescarus- Numarul mesajelor : 132
Localizare : bihor
Ocupatia : pescar
Data de inscriere : 22/01/2010
Vad ca fiecare are parerea lui , greu va fi sa se faca ceva in asociatia asta ... unu vrea crap , altu platica , stiuca , somn , etc... problema este ca nu se gandeste nimeni cat peste ar trebui bagat ca sa multumesti totusi mii de pescari . Eu sunt pentru crap, dar avand in vedere cati pescari de caras sunt (mai ales de Duminica) eu zic ca s-ar putea popula cu cate o tona de caras mare ( adica 600-800 de grame ) care este si mai ieftin decat crapul , si ma rog ar fi ce duce acasa si pentru straitari , iar crapul eu cred ca e putin 1 tona , dar daca ar mai fi si caras tot atata ar mai fi ceva ... nu ca nu ar fi caras in balti ,ca stiu ca este mai ales la Fegernic ( de 100 de grame) dar caras de 1 kg eu cred ca e mai ieftin decat crapul . Iar eu si inca cativa impatimiti ai crapului o sa stam vre-o 5 zile cu gandul la crap , si daca se va prinde unul o sa fie sarbatoare . Pe de alta parte sunt de acord si cu filiala , pai nici eu nu as baga 3 tone de crap ca sa aibe un 'Pufi , un Grecu etc , ce sa vanda ... prima data trebuie rezolvate problemele astea si doar dupa aceea ne mai putem gandi si la populari serioase
mihai- Numarul mesajelor : 367
Ocupatia : comerciant
Data de inscriere : 21/01/2009
pescarus a scris:
Interesant este ca, aici pe acest forum, nu am auzit pe nimeni sa-si puna intrebarea:"Totusi ce face Livada cu banii pescarilor, ce face Aqua cu banii incasati? da, atentie Bvasile! Si la aceste asociatii achita copii, elevi, studenti, pensionari de boala etc. Si totusi nimeni nu spune nimic. Si in aceste clipe multi oameni platesc pentru acel permis Anpa si nu il primeste nimeni.
@pescarusule, scurt : am (aveam, pana la 31 dec 2010) permisul platit la Ajvps . Intentionam sa-l fac tot acolo . De ce ? Nici eu nu stiam , dar acum stiu de ce o sa-l fac sau o sa trec la alta asociatie .
Intrebare pt pescarus :tu esti interesat de ce face primaria Aradului cu banii din impozite si taxe, sau ce face primaria din Oradea cu banii din impozite si taxe (presupun ca aici platesti taxele ). Valabil si pt observatia ta ! Pe acest forum intra pescari de la toate asociatiile din judet (Livada, Aqua, Ajvps)...Cu tot respectul pt ceilalti, dar eu nu-s tatal ranitilor, sa ma iau de gat cu Togor sau Dinu Stan...Cred ca mi-am facut datoria sa le spun (celor interesati) ce stiam eu...Mai departe e treaba lor...Scurt pe trei (asociatii ) !!
mihai a scris:. Pe de alta parte sunt de acord si cu filiala , pai nici eu nu as baga 3 tone de crap ca sa aibe un 'Pufi , un Grecu etc , ce sa vanda ... prima data trebuie rezolvate problemele astea si doar dupa aceea ne mai putem gandi si la populari serioase
Si asa , usor, se ajunge la ce-i spuneam eu lui Tibi...trebuie rezolvate TOATE problemele ce apar, mici, mari, cum or fi...Incepand cu acel Grecu, Pufi (asta nu-i neam cu pescarusul, ca si asta are puf pe sub pene !!!) si toti cei de soiul lor ! Altfel te duci cu peste de-acasa ca sa ai ceva in juvelnic...De indivizi ca astia trebuie curatate baltile, altfel....Da' cine s-o faca ? Tu sau eu n-avem nici un drept legal sau regulamentar...Doar filiala...Asa ca, Tibi, tot tu...mai, mai...
Nu stiu daca Avps Livada sau Aqua C au partea crisului in oras , habar nu am.. nu ma lamureste nimeni , dar ar fi bine ceva populari cu caras si in barajul de la iosia , poate si ceva crap ,ca multi pescari nu prea frecventeaza baltile ... de populari pe crisul asta amarat (care incet incet nu o sa mai aiba peste ) vad ca nu intereseaza pe nimeni . Aici ,daca apa este comuna ar trebui sa puna fiecare asociatie umarul la populari , ca daca continuam asa o sa ajungem sa pescuim pietre si buruieni
mihai- Numarul mesajelor : 367
Ocupatia : comerciant
Data de inscriere : 21/01/2009
Tot eu,păi cum altfel(ştiam eu că pic de fazan până la urmă).Cred că trebuie să-mi revizuiesc atitudinea;m-am gândit să mă las de servici şi ca un început mă duc să le sparg faţa celor care au pământuri pe lângă lacul Leş,ca să nu mai are drumurile.După ce termin cu toţi,îmi cumpăr o roabă,fug cu ea până la Fegernic(sau Bolcaş),îi încarc pe Pufi,Mufi,Grecu,Rusu(sunt câţiva),trec cu ei pe la Diosig să-i descarc în câte-o groapă(arunc peste ei şi un pic de pietriş)să putem intra când plouă.Roaba o schimb cu un butoi,să pot duce peşti în baltă;cu o mână pun crapii la apă,cu cealaltă filmez scena să nu-mi iasă vorbe.După asta trec pe la o ghicitoare să-mi spună cât face permisul ANPA pe 2011,să dau la toţi după merit(şi obraz).În tot acest timp voi pescuiţi liniştiţi,iar alţii stau la bancomat să-şi ia leafa binemeritată.Vasile,ăsta nu mai e western,e film de groază.Gluma-i glumă,dar cred că aşa nu va merge treaba(cum n-a prea mers niciodată).Legat de Criş este bine să ştiţi că populările se pot face numai în prezenţa inspectorului piscicol,carasul este"persona non grata"(e argintiu şi chinezesc);mai mult ca sigur că până nu se ştie cine-ce administrează nu se va popula nimic.Ca un fapt divers,în Ungaria dacă prinzi un caras,nu ai voie să-l arunci înapoi în apă(vorbesc de zona crişurilor),lucru precizat în permis(la fel este cu soretele şi somnul pitic);noi am populat în 2005,2006,2007 zona Rogerius,inclusiv cu aceşti caraşi(din păcate atunci încă nu ştiam de faptul că-i pe lista neagră,cred că nici vecinii).Crişul Repede aval de Vadul Crişului este al tuturor(apă publică)şi al nimănui.
Pagina 22 din 33 • 1 ... 12 ... 21, 22, 23 ... 27 ... 33
Subiecte similare
» Clubul CARP FAN
» Lacul de la Hanul Pescarilor - Lacul Saldabagiu de Munte
» Stirile pescarilor
» Lista magazinelor de pescuit din Oradea
» Comunicat de presa ANPA
» Lacul de la Hanul Pescarilor - Lacul Saldabagiu de Munte