Clubul Pescarilor Oradea (CPO)
+50
dady
Crinel
_sanya
colaps
ancutz
Razvan
cuby
pescarbihor
fejvadasz
orion
pescar_it
White Shark
Rogojan Nicu
loci70
Cristi Balas (GOGU)
Alexandru
mihai
RaduDan
Preston
Chelu
B Vasile
ssebi
marius
Bente Florian
Barbu Vasile
Musti
Ovi_1919
pescarus
Csaba27
Matei
catalin17
Cata Procarp
nagy cristian
szabi1
Ssebastian
MIHNEA FLORIN
yulyan33
zsolty
Nagy Victor
sztufi
alex_24ARN
Harangus Marius
Tursiops_truncatus
davidco_m
Admin
crisulnegru
Hanumanfish
Adriann
Ionut Erdeli
Tibi-CPO
54 participanți
Pescuitbihor :: Generale :: Generalitati
Pagina 12 din 33
Pagina 12 din 33 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 22 ... 33
Re: Clubul Pescarilor Oradea (CPO)
Na, că iară-s aici.Nu prea ştiu exact care-i treaba cu federaţia încropită de "domnul" Ştefan,în schimb ştiu sigur că AGVPS România este membră în Federaţia Internaţională de Pescuit Sportiv,cea care organizează marile întreceri în pescuit(campionat european,mondial).Avem şi la ora asta pescăriţă şi pescari(bihoreni) care vor merge la mondiale(sper ca la anul să fie la fel) fără nici o legătură cu numita federaţie.Oricum moda de a face asociaţii şi federaţii nu-i de azi de ieri,din păcate aceste creaţii în loc să fie o alternativă viabilă a AJVPSurilor,de cele mai multe ori s-au dovedit mai proaste decât acestea.Cei care pierd sunt tot pescarii,mai ales cei mici.Legat de anumite drepturi ale paznicilor noştri trebuie să facem diferenţa locului unde îşi desfăşoară activitatea,apa tuturor sau numai a noastră.Pe apele AJVPS e clară povestea,ei pot să acţioneze conform fişei postului pentru a aplica prevederile regulamentului şi statutului.Pe apa tuturor e ceaţă,dar când se împute brânza,ei cer ajutorul celor îndreptăţiţi să aplice legea.Din păcate tot noi pescarii le punem beţe în roate,încercând să demonstrăm ce tobă suntem în legislaţie,lucru nu prea evident atunci când călcăm pe bec(dar asta-i altă poveste).Legat de acel tronson al Crişului Negru,trebuie să ştiţi că acolo,conform legii,vă trebuie permis grăniceresc(sau cum s-o fi chemând acum),singurii care vă pot permite sau îngrădi accesul în zonă sunt cei de la poliţia de frontieră(motive găsesc ei întotdeauna).Nu cred că AJVPS ar trebui să se ocupe de popularizarea faptului că acolo prohibiţia se termină mai repede.Cu barajele este mai interesant,toate sunt pe apele statului(deocamdată),sunt administrate de agenţii ale acestuia,normal legea ar trebui să fie lege pe oricare,dar interesul sau lenea...
Tibi-CPO- Numarul mesajelor : 351
Localizare : ORADEA
Ocupatia : Pescuit
Data de inscriere : 18/01/2010
Pun şi eu o întrebare:vreau să fac la sediul clubului,un fel de curs de iniţiere în diferite stiluri de pescuit,pentru copii(şi nu numai),cine crede că mă poate ajuta? Mai pun una:da la crearea unei "pieţe de vechituri pescăreşti" unde să putem scăpa de ale noastre,ducându-le acasă pe ale altora(e vorba de scule de pescuit,nu de neveste)?
@ Tibi, nu stiu cum vezi tu lucrurile, dar punctul meu de vedere e urmatorul : acea bucata de Cris Negru e in patrimoniul (sau pe domeniul, ) Ajvps Bihor, la fel ca garla de la Fegernic sau C. Repede pe la Toboliu. Cred ca ar fi corect ca Ajvps sa dea (sau sa fi dat un comunicat, ca poate anul viitor se schimba ) sa ne spuna: in atentia sufletelor incrancenate care vor sa pescuiasca, vedeti ca e o zona pe C. Negru , de la... pana la.... in zona loc Ant, in care pescuitul se poate practica incepand cu data de...Va recomandam sa luati legatura cu politia de frontiera pt a pute pescui legal in zona respectiva. Si gata ....in rest era treaba noastra sa ne conformam legii, dar nu umblam ca habaucul cateva zile sa-i demonstrez celui care trebuia sa viseze treaba asta,ca doarme ca un sugar cu indemnizatia taiata !!
Pe apele tuturor (publice) trebuie sa-ti dau dreptate, e cam debandada, dar oricat ar fi pescarii de toba de carte si cunoscatori ai legilor, nu pot sustine o interpretare a legii in favoarea lor decat cu laaargul concurs al celor pe care-i distreaza aceste interpretari si care ar trebui sa aplice legea. Sa nu fiu inteles gresit,nu sunt adeptul batei, catuse pe maini, echipe de control cu caini, etc...Pana la perfectiune sau la desavarsirea spirituala pozitiva a sufletelor noastre incrancenate, ar fi suficienta taxarea cf legii (regulamentului ) a betelor in plus, a carligelor legate cate 2 pe acelasi fir inaintas, a juvelnicelor cu 3-5 kg de peste in plus fata de limita legala, etc....
Dar nu mi se pare normal ca, la presiuni, sa marim nr de bete permis, atunci cand stim f bine ca nici asa nu putem controla fenomenul. Cel putin asta-i parerea mea. Tibi, indiferent de ce-mi spui tu, cei care-au cerut asta (si din pacate au si obtinut ) sunt 99, 76832 % acei traistari, fomisti, geambasi de peste, acei desperados care fug roata balta cu betele-n carca daca vad ca cineva de pe malul opus a prins un ciortan in plus fata de ei, cei la care vin vizitatori cu un darab de clisa si-o porodica si se duc cu plasele de peste sa le vanda...
Aici lucrati voi, remediati treburile astea si apoi putem pescui si cu 6 bete, nu cu trei...Dar pana atunci nici daca veti face voi capela religioasa la sediu, cu Jurj si Zoly pe post de popa si cantor, daca nu aplicati legea, macar pt cazurile grave, nu veti (sau vom ) rezolva nimic... tupeistii vor avea castig de cauza , din pacate...
Treaba cu vanzarea betelor second (sau schimburi ) ar fi super, mai ales acum cand ne-au tras-o baietii cu cei 25+ %
In privinta cursurilor de initiere in pescuit eu nu pot fi decat cursant, eventual sa fac dirigentie cu elevii sa-i invat sa te intrebe tot timpul cate ceva sa ramai in priza mereu !!!
Dar cu legea aia, cu 500m aval de baraje....nu-i nici unul care stie sa ne lamureasca ?
Pe apele tuturor (publice) trebuie sa-ti dau dreptate, e cam debandada, dar oricat ar fi pescarii de toba de carte si cunoscatori ai legilor, nu pot sustine o interpretare a legii in favoarea lor decat cu laaargul concurs al celor pe care-i distreaza aceste interpretari si care ar trebui sa aplice legea. Sa nu fiu inteles gresit,nu sunt adeptul batei, catuse pe maini, echipe de control cu caini, etc...Pana la perfectiune sau la desavarsirea spirituala pozitiva a sufletelor noastre incrancenate, ar fi suficienta taxarea cf legii (regulamentului ) a betelor in plus, a carligelor legate cate 2 pe acelasi fir inaintas, a juvelnicelor cu 3-5 kg de peste in plus fata de limita legala, etc....
Dar nu mi se pare normal ca, la presiuni, sa marim nr de bete permis, atunci cand stim f bine ca nici asa nu putem controla fenomenul. Cel putin asta-i parerea mea. Tibi, indiferent de ce-mi spui tu, cei care-au cerut asta (si din pacate au si obtinut ) sunt 99, 76832 % acei traistari, fomisti, geambasi de peste, acei desperados care fug roata balta cu betele-n carca daca vad ca cineva de pe malul opus a prins un ciortan in plus fata de ei, cei la care vin vizitatori cu un darab de clisa si-o porodica si se duc cu plasele de peste sa le vanda...
Aici lucrati voi, remediati treburile astea si apoi putem pescui si cu 6 bete, nu cu trei...Dar pana atunci nici daca veti face voi capela religioasa la sediu, cu Jurj si Zoly pe post de popa si cantor, daca nu aplicati legea, macar pt cazurile grave, nu veti (sau vom ) rezolva nimic... tupeistii vor avea castig de cauza , din pacate...
Treaba cu vanzarea betelor second (sau schimburi ) ar fi super, mai ales acum cand ne-au tras-o baietii cu cei 25+ %
In privinta cursurilor de initiere in pescuit eu nu pot fi decat cursant, eventual sa fac dirigentie cu elevii sa-i invat sa te intrebe tot timpul cate ceva sa ramai in priza mereu !!!
Dar cu legea aia, cu 500m aval de baraje....nu-i nici unul care stie sa ne lamureasca ?
B Vasile- Numarul mesajelor : 252
Localizare : Oradea
Ocupatia : Pescar
Data de inscriere : 22/10/2010
Eu din punct de vedere al numarului de bete cred ca 3 este cel mai indicat , mai ales la cei care sunt pescari de crap si stau cateva zile nu prea e ok numai 2 bete . Deci dupa parerea mea o decizie buna
mihai- Numarul mesajelor : 367
Localizare : oradea
Ocupatia : comerciant
Data de inscriere : 21/01/2009
Mie treaba cu trei bete mi se pare putin cam trasa de coada. Daca pentru crapisti nu e OK cu doua bete de ce ar fi mai OK cu 3! Cel mai normal ar fi pescuitul cu 2 bete, iar daca cineva ar dori sa pescuiasca cu mai multe bete, ar putea plati o taxa suplimentara pentru inca un bat sau doua! Personal sunt de parere ca doua bete sunt absolut suficiente, nefiind nevoie de 3 respectiv 4 bete ca sa prinzi daca totusi e sa o faci.
Ionut Erdeli- Numarul mesajelor : 1487
Localizare : SECRET
Ocupatia : T.F.L.
Data de inscriere : 30/04/2009
Un curs de initiere in ale pescuitului pare o idee buna, nu sunt eu un pescar grozav, dar daca pot sa ajut cu ceva, ma poti trece pe lista.Tibi-CPO a scris: Pun şi eu o întrebare:vreau să fac la sediul clubului,un fel de curs de iniţiere în diferite stiluri de pescuit,pentru copii(şi nu numai),cine crede că mă poate ajuta?
Vasile,fomişti-nefomişti(acest lucru se vede doar pe mal)au venit să propună ceva.Şi ei plătesc permis,sunt membri noştri şi ca să fiu sincer,cu excepţia a doi tipi mai din topor,păreau nişte oameni de treabă,care au discutat civilizat şi deschis.Crapiştii doresc de mai demult ridicarea numarului de beţe permise,oricum şi eu sunt de părere că mai multe beţe nu înseamnă neapărat mai mulţi peşti prinşi.Problemele au început atunci când a fost modificată legislaţia,cred că suntem singura ţară din Europa unde se poate pescui cu 4 beţe.Ai dreptate,dacă nu vor fi eliminaţi hoţomanii şi nu se va face ordine pe apele asociaţiei,regulamentul nu valorează doi bani;la fel va fi şi dacă pescarii aşteaptă cu limba în gură ca hoţul să se sature şi să plece.Bucata din Crişul Negru de care vorbeşti(ca de altfel tot râul) este habitat natural, deci apă publică(cum îi spunem noi),AJVPS are acolo aceleaşi drepturi ca oricare asociaţie din ţară.Da,nu cădea inelul de aur de pe degetul nimănui dacă se emitea un comunicat legat de problema pe care ai pus-o,recunosc că eu personal n-am făcut nimic în acest sens.Singurul lucru care s-a realizat a fost obţinerea unui comunicat oficial din partea Poliţiei de Frontieră prin care s-au clarificat zonele unde este necesar P.G-ul în judeţul Bihor.Dacă-mi aduc bine aminte am postat chestia asta cândva.
Bună Ionuţ,te-am şi trecut deja.De altfel în pescuit nu poţi fi profesor niciodată,deci poate veni oricine(cursurile de pescuit la greblă şi bombă se amână).
Tu poti sa pescuiesti cu doua bete ,nu te opreste nimeniIonut Erdeli a scris:Mie treaba cu trei bete mi se pare putin cam trasa de coada. Daca pentru crapisti nu e OK cu doua bete de ce ar fi mai OK cu 3! Cel mai normal ar fi pescuitul cu 2 bete, iar daca cineva ar dori sa pescuiasca cu mai multe bete, ar putea plati o taxa suplimentara pentru inca un bat sau doua! Personal sunt de parere ca doua bete sunt absolut suficiente, nefiind nevoie de 3 respectiv 4 bete ca sa prinzi daca totusi e sa o faci.
@ Tibi, incet, incet, mergem ca trenul pe sine ...suntem cam unul langa altul....pana la intersectie nu mai e mult, desi nici eu, nici tu nu vom recunoaste ca celalalt a ajuns primul la macaz !! In ritmul asta, in cativa ani, te sustin si ca primar !
Dar , cu treaba cu craparii asociatiei nu sunt de acord si pace ! Au saltele de primire, au saci de pastrare, dezinfectant, etc?...Vorbeste cu Cristi (Gogu ) si vezi atunci cati dintre ei cumpara materiale pt facut bile, cati dintre ei au fost macar vizitatori la concursurile de crap din Bihor (au fost cateva )...Si Base cu Boc au parut de buna credinta si-au creat niste guverne de crapa pestii-n balti de ras !
Tinand cont de faptul ca popularile se fac preponderent cu crap ( cum saliveaza sufletele incrancenate numai cand aud de crap !!), iar membrii Ajvps NU SUNT PREPONDERENT pescari de crap,unii neavand nici o singura lanseta (3,90 de 3,5lb, echipata cu bblc , am zis bine ?), si se multumesc si cu niste carasi +1-2 ciortanei prinsi la fixa sau la vreo chineza de piata cu varful portocaliu, sau o marla, bibanel ori strapazan luati la spinning, eu cred ca s-a facut mai mult decat suficient pt abonatii la crap prin populari.
Asa cum spinningar-ul pescuieste cu un singur bat, plebeul cu scule din piata cu 1-2lansete, numai la sf de saptamana, asa puteti rezolva si problema incrancenatilor :interziceti pescuitul pe timp de noapte pe baltile filialei, se poate face, interziceti pescuitul dupa popularea lacurilor macar o luna (chiar asa mult conteaza taxa aia de prohibitie in buget ?). Nu pot sa cred ca-n comitetul ala sunt numai oameni care spun:populam lacurile si apoi D-zeu cu mila !
Daca-i asa, faceti o balta (de ex Diosigul, ca-i asfaltata !) unde dam slobod la destrabalare, iar de celelalte ne ocupam ca meseriasii :si crap si stiuca, salau, platica, somn (nu tot odata, dar in 2-3 ani eu cred ca ar iesi ceva bun ).
Tibi, eu recunosc ca-s mai batut in cap, dar voi , cei din comitet, sunteti mai multi si, unde-s mai multe capuri, de regula, se gandeste mai bine. Si, daca tot ati cedat la presiunea unui grup de oameni ai muncii , atunci hai sa facem din balti (pe acelasi principiu al s.s.m.d.) ,un bun al intregului popor (membrii Ajvps )!
Dar , cu treaba cu craparii asociatiei nu sunt de acord si pace ! Au saltele de primire, au saci de pastrare, dezinfectant, etc?...Vorbeste cu Cristi (Gogu ) si vezi atunci cati dintre ei cumpara materiale pt facut bile, cati dintre ei au fost macar vizitatori la concursurile de crap din Bihor (au fost cateva )...Si Base cu Boc au parut de buna credinta si-au creat niste guverne de crapa pestii-n balti de ras !
Tinand cont de faptul ca popularile se fac preponderent cu crap ( cum saliveaza sufletele incrancenate numai cand aud de crap !!), iar membrii Ajvps NU SUNT PREPONDERENT pescari de crap,unii neavand nici o singura lanseta (3,90 de 3,5lb, echipata cu bblc , am zis bine ?), si se multumesc si cu niste carasi +1-2 ciortanei prinsi la fixa sau la vreo chineza de piata cu varful portocaliu, sau o marla, bibanel ori strapazan luati la spinning, eu cred ca s-a facut mai mult decat suficient pt abonatii la crap prin populari.
Asa cum spinningar-ul pescuieste cu un singur bat, plebeul cu scule din piata cu 1-2lansete, numai la sf de saptamana, asa puteti rezolva si problema incrancenatilor :interziceti pescuitul pe timp de noapte pe baltile filialei, se poate face, interziceti pescuitul dupa popularea lacurilor macar o luna (chiar asa mult conteaza taxa aia de prohibitie in buget ?). Nu pot sa cred ca-n comitetul ala sunt numai oameni care spun:populam lacurile si apoi D-zeu cu mila !
Daca-i asa, faceti o balta (de ex Diosigul, ca-i asfaltata !) unde dam slobod la destrabalare, iar de celelalte ne ocupam ca meseriasii :si crap si stiuca, salau, platica, somn (nu tot odata, dar in 2-3 ani eu cred ca ar iesi ceva bun ).
Tibi, eu recunosc ca-s mai batut in cap, dar voi , cei din comitet, sunteti mai multi si, unde-s mai multe capuri, de regula, se gandeste mai bine. Si, daca tot ati cedat la presiunea unui grup de oameni ai muncii , atunci hai sa facem din balti (pe acelasi principiu al s.s.m.d.) ,un bun al intregului popor (membrii Ajvps )!
Vasile tu zici ca e prea mult 3 bete , se vede clar ca nu ai nici o treaba cu pescuitul la crap . Iar daca vrei poti sa pescuiesti la lingurita cu 3 bete nu te opreste nimieni (daca poti ) , iar daca nu lasa tu pescuitul crapului pentru cine il practica
Da, Mihai, ai dreptate, n-am nici o treba cu pescuitul crapului, nici nu-i invidiez, nici nu-i injur pe cei care practica treaba asta cu cate bete vor ei, asa ca-i las in pace. Ca tu-mi recomanzi sa pescuiesc la lingurita cu 3 bete, e altceva, apreciez grija ce mi-o porti pt a ma adapta stilului tau ( apropo, pot sa dau si la vobler, ca-mi place mai mult, cu trei bete ?!? )
Si pana o sa te gandesti daca pot sau nu sa pescuiesc si cu vobler cu 3 bete, incearca sa inspiri profund, sa expiri la fel, rar, sa te relaxezi, sa te gandesti la lucruri pozitive, sa nu fii incrancenat si acru ca Pufi reuseste sa prinda peste cu un bat si tu cu trei, prinzi ...rame !
Tinand cont ca vin sarbatorile, nu-mi permit sa-ti spun ca vorbeam cu Tibi, te-as jigni, tu crezi ca daca poti sa canti impreuna cu popa in biserica esti automat episcop...te priveste...nu-ti urez nici ce i-a urat Sumudica ziaristului tupeist....
Asa ca te las, prietene, la fel cum las pescuitul crapului in seama celor ce-l inteleg si-l cunosc, nu a celor ce-l practica doar (cazul tau ) !
Sa fii iubit ...pacea si linistea sufleteasca sa pogoare asupra ta...
Daca vrei, putem discuta despre pescuit, nu ma deranjeaza, intreaba ce te doare, promit sa-ti raspund, dar daca vrei balacareli, cat timp te barbieresti, foloseste oglinda, aia tace, eu doar te voi ignora.
Si pana o sa te gandesti daca pot sau nu sa pescuiesc si cu vobler cu 3 bete, incearca sa inspiri profund, sa expiri la fel, rar, sa te relaxezi, sa te gandesti la lucruri pozitive, sa nu fii incrancenat si acru ca Pufi reuseste sa prinda peste cu un bat si tu cu trei, prinzi ...rame !
Tinand cont ca vin sarbatorile, nu-mi permit sa-ti spun ca vorbeam cu Tibi, te-as jigni, tu crezi ca daca poti sa canti impreuna cu popa in biserica esti automat episcop...te priveste...nu-ti urez nici ce i-a urat Sumudica ziaristului tupeist....
Asa ca te las, prietene, la fel cum las pescuitul crapului in seama celor ce-l inteleg si-l cunosc, nu a celor ce-l practica doar (cazul tau ) !
Sa fii iubit ...pacea si linistea sufleteasca sa pogoare asupra ta...
Daca vrei, putem discuta despre pescuit, nu ma deranjeaza, intreaba ce te doare, promit sa-ti raspund, dar daca vrei balacareli, cat timp te barbieresti, foloseste oglinda, aia tace, eu doar te voi ignora.
Ionut Erdeli a scris:Un curs de initiere in ale pescuitului pare o idee buna, nu sunt eu un pescar grozav, dar daca pot sa ajut cu ceva, ma poti trece pe lista.Tibi-CPO a scris: Pun şi eu o întrebare:vreau să fac la sediul clubului,un fel de curs de iniţiere în diferite stiluri de pescuit,pentru copii(şi nu numai),cine crede că mă poate ajuta?
la cursul de pescuit va ajut si eu impreuna cu Cristi (atit cit cunoastem si noi), mai mult nu va pot promite
Nagy Victor- moderator
- Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 61
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009
Mihai imi mentin opinia in legatura cu cele trei bete. La fel ca si Vasile nu pot pescui cu trei bete la spinning, dar nici nu imi vine sa cred ca se dezechilibreaza rodpod-ul daca nu sunt trei bete pe el. Cred ca nu sunt singurul care a patit sa nu aiba loc sa dea cu batul in apa din cauza a doi sau trei indivizi care cu cele 4 bete/ persoana ocupau si 150 de metri de mal, uneori cgiar mai mult. Nu spun ca asta ai face tu, dar pe balta pescuiesc multi oameni .
Si daca tot suntem aici, imi amintesc de ceva ce s-a discutat la o sedinta: Fiecare pescar sa aiba voie sa ocupe un anumit numar de metri pe mal. Asta ar putea fi trecut si in regulament, nu?
Si daca tot suntem aici, imi amintesc de ceva ce s-a discutat la o sedinta: Fiecare pescar sa aiba voie sa ocupe un anumit numar de metri pe mal. Asta ar putea fi trecut si in regulament, nu?
@ Tibi, sincer, si credeam si nu prea treaba cu sufletele incrancenate. O luasem ca o figura de stil, credeam ca le mai infloresti si tu putin sa fii mai convingator...Dar....prietenul Mihai a lamurit totul !... Scuze daca am pus la indoiala afirmatiile tale, dar ai perfecta dreptate. Nu te invidiez deloc , trebuie sa ai mult tact sa poti depasi astfel de situatii.
Pt a nu mai crea animozitati si a-i lasa impresia lui Mihai ca a reusit sa biruiasca in batalie, prefer sa merg dupa brad.
Va doresc cele bune !
ps: ai te rog grija de incrancenati....uneori au tendinte de-a se lua din senin de oricine...dar le trece...sunt tot pescari de-ai nostri !
Pt a nu mai crea animozitati si a-i lasa impresia lui Mihai ca a reusit sa biruiasca in batalie, prefer sa merg dupa brad.
Va doresc cele bune !
ps: ai te rog grija de incrancenati....uneori au tendinte de-a se lua din senin de oricine...dar le trece...sunt tot pescari de-ai nostri !
Hai să n-o luăm pe arătură,acum când începem să vorbim aceiaşi limbă.Toată povestea cu regulamentul se rezumă la următoarea ecuaţie:dacă trei pescari au comentat în trei feluri,cum văd lucrurile şapte mii? Nu cred că-i cazul să încercăm să rezolvăm problema,rezultatul nu ne va avantaja.Vrem sau nu să recunoaştem,majoritatea celor care vizitează lacurile pescuiesc la crap(amur)şi caras,indiferent că-s super specializaţi sau numai "de duminică".Până nu demult aveau alternativa răpitorilor numai pe Bolcaş şi pe Sântimreu(din ianuarie adio),acum au această alternativă şi pe Leş,respectiv Fegernic.Populările cu ştiucă din ultimele două au fost precedate de nişte"meciuri" tari între cei pro crap şi cei pro ştiucă;au câştigat ştiucoşii şi la ora asta toată lumea îşi dă seama că ştiuca(şi şalăul)nu mănâncă crap mai mult decât unii pescari.Pe acest front este linişte(deocamdată) aşa că ne putem concentra pe altceva.
Vasile nu trebuie sa-mi lasi impresia ca am castigat batalia , eu nu ma bat cu poeti ca tine sau mai bine zis prozator , dar baiatule tu cu pescuitul nu ai nici o treaba asa ca lasa vrajala asta de mare intelectual ca nu tine
Ionut Erdeli a scris:Mihai imi mentin opinia in legatura cu cele trei bete. La fel ca si Vasile nu pot pescui cu trei bete la spinning, dar nici nu imi vine sa cred ca se dezechilibreaza rodpod-ul daca nu sunt trei bete pe el. Cred ca nu sunt singurul care a patit sa nu aiba loc sa dea cu batul in apa din cauza a doi sau trei indivizi care cu cele 4 bete/ persoana ocupau si 150 de metri de mal, uneori cgiar mai mult. Nu spun ca asta ai face tu, dar pe balta pescuiesc multi oameni .
Bine nici nu ma gandeam sa-mi tina parte la polemica asta un spinningar, dar mai uitativa si voi la o emisiune de pescuit la crap , mai ales ca acuma avem PV TV sa vedeti cati mari pescari pescuiesc cu 2 bete, si apoi mai vb
A si inca ceva Vasile ,cred ca stai cu dexul langa tine sa scrii cuvinte pompoase sa lasi impresia ca esti destept , bravo ma bucur ca mai sunt si oameni mai luminati printre noi ca altfel nu stiu ce faceam. Vai si amar de tara asta
Ionuţ,regulamentul prevedea (şi prevede) ocuparea a 5 metri de mal/pescar.Realitatea tristă este că prevede degeaba.
@mihai
toti ''marii'' crapari ar trebui sa pescuiasca cu un singur bat ! daca stiu sportul acesta,la fel cum un mare muscar pescuieste cu o singura musca(unele ape necesita 2 obligatoriu),si mie mi-ar fi mai usor sa dau cu 5-6 muste decat sa le tot schimb pana vad ce-i place pestelui in ora,ziua,perioada cand pescuiesc!la nr. de lacuri care le are cpo si numarul de pescari 3 bete sunt prea multe!daca vreau sa dau la stiuca nu pot decat din barca de cele mai multe ori(pe lacuri) pentru ca este ocupat tot malul de crapari!Nu zic sa facem discriminare dar sa ne respectam(drepturile) putem face (crapari,muscari,spinningari,scobarari si alte cele).Argumentul tau este putin discriminator daca stai sa te gandesti si la restul membrilor.La fel am putea zice si noi (care dam la artificiale) sa restarangem la un singur bat ca noi pescuim doar cu unul! ... cum ti se pare? dar tie tibi? sa nu-mi spui ca majoritatea membrilor dau la crap ! cred ca majoritatea dau la scobar,caras,babusca pe crisuri si pe canale!Cel mai bine ar fi sa aiba fiecare ooptiune cand se plateste taxa...adik daca sunt 10 muscari din banii celor 10 sa se faca populari,100 de spinningari din banii lor sa se faca populari cu stiuca si salau,la crapari la fel,la pescarii de fix pe cris la fel-ar fi cel mai corect lucru ,nu ar striga nimeni ca altii pescuiesc asa si altii asa.Eu cred ca sunt desui dintre care dau la spin ca sa aiba parte la felie(un lac )doar ptr.spin in care sa se populeze rapitori si sa fie C&R sau maxim 1 bucata cum hotareste fiecare,restul la liber sau cum doreste fiecare.Nu-i asa greu sa completeze fiecare un chestionar scurt cand plateste taxa de membru.Eu unul as fi cel mai fericit
toti ''marii'' crapari ar trebui sa pescuiasca cu un singur bat ! daca stiu sportul acesta,la fel cum un mare muscar pescuieste cu o singura musca(unele ape necesita 2 obligatoriu),si mie mi-ar fi mai usor sa dau cu 5-6 muste decat sa le tot schimb pana vad ce-i place pestelui in ora,ziua,perioada cand pescuiesc!la nr. de lacuri care le are cpo si numarul de pescari 3 bete sunt prea multe!daca vreau sa dau la stiuca nu pot decat din barca de cele mai multe ori(pe lacuri) pentru ca este ocupat tot malul de crapari!Nu zic sa facem discriminare dar sa ne respectam(drepturile) putem face (crapari,muscari,spinningari,scobarari si alte cele).Argumentul tau este putin discriminator daca stai sa te gandesti si la restul membrilor.La fel am putea zice si noi (care dam la artificiale) sa restarangem la un singur bat ca noi pescuim doar cu unul! ... cum ti se pare? dar tie tibi? sa nu-mi spui ca majoritatea membrilor dau la crap ! cred ca majoritatea dau la scobar,caras,babusca pe crisuri si pe canale!Cel mai bine ar fi sa aiba fiecare ooptiune cand se plateste taxa...adik daca sunt 10 muscari din banii celor 10 sa se faca populari,100 de spinningari din banii lor sa se faca populari cu stiuca si salau,la crapari la fel,la pescarii de fix pe cris la fel-ar fi cel mai corect lucru ,nu ar striga nimeni ca altii pescuiesc asa si altii asa.Eu cred ca sunt desui dintre care dau la spin ca sa aiba parte la felie(un lac )doar ptr.spin in care sa se populeze rapitori si sa fie C&R sau maxim 1 bucata cum hotareste fiecare,restul la liber sau cum doreste fiecare.Nu-i asa greu sa completeze fiecare un chestionar scurt cand plateste taxa de membru.Eu unul as fi cel mai fericit
@ davidco_m, singura problema care n-o vad buna in propunerile tale e cea referitoare la popularea facuta pe Cris. Aici, Tibi ne-a explicat simplu : e apa publica, pot pescui toti care au tichetul ANPA obtinut de la Ajvps, Livada, Aqva Crisius, etc....Si cum ceilalti nu prea se arata interesati de populari , pana vor ajunge asociatiile la un conses, cred ca e cel mai bine asa !
Propunerea ta cu chestionarul e f buna!Aici isi poate pune fiecare optiunile, se centalizeaza rezultatele si are comitetul o baza pe care sa lucreze fara a fi nevoit sa explice zilnic de ce curge Crisul la vale.
Si ar mai fi problema controalelor pe lacuri , aici vreau sa discut cazul Fegernicului : setca gasita in apa, cu pestii in ea, ziua in amiaza mare, pescari nedezlipiti de balta, cu 1-2-3 bete-n plus, crap la orice dimensiune luat, etc...Paznicul de acolo ce face ? Nimic, ia salariu, noi platim taxa din care se fac populari, dupa care ciclul se repeta :setca, braconaj, furt...Oare daca salariul paznicului, chiria lacului, popularile s-ar face numai din taxa membrilor filialei care pastoreste o apa , cred ca s-ar schimba optica pescarilor localnici referitor la nereguli. Ca exemplu mai mult decat pozitiv in acest sens, e balta de la S. Mic ,din dreapta, in spatele fostului CAP...Nu intru in amanunte, nu mai stiu care e situatia acum, dar pe balta (destul de mica), nu pescuiau decat localnicii, anual contribuia cel care dorea sa pescuiasca la cumpararea pestelui, erau reguli clare cum se pescuieste, cat peste se poate duce acasa, etc. Toti erau f multumiti...
O balta cu rapitor, in sistem c&r ar fi cevaaaa, dar pana acolo, vezi tu, sunt sufletele incrancenate ,demni continuatori ai conceptiilor femeilor de la APACA anilor \\'90 ,care strigau la vizita lui P. Roman: nu vrem bani, nu vrem valuta, vrem pe Roman sa ne ****! Si tipa tare, au tupeu, ei vor sa-si scoata banii pe taxa, vor crap cat de mare la populari, bete cat de multe, ca asa a vazut el la pvtv...Dar cand e gasit in neregula, uita ca la pvtv toti practica c&r, etc. Astia sunt ciudosii, criminalii caprelor vecinilor , nu scapam usor de asemenea mentalitati !
Si prietenul Mihai nu vedea setcile din apa, furturile de peste de la Fegernic, etc...Nu mai putea decat de acel PUFI , care-l terorizeaza si in somn cu capturile lui...Sa se ia masuri cu el, sa-l excomunice popa Tokes, sa fie dat afara de pe balta, orice.... iar apoi sa se dea voie la trei bete, ca asa am vazut noi la pvtv...
Apropo, prietene Mihai, sa stii ca am dex-ul acasa, are paginile cam uzate, ars cu tigara, patat cu cafea, untura,etc...mai am vreo 3 cartulii de acest gen, fiecare la vreo 2-3 kg bucata, si le folosesc uneori....Dar nu asta ar fi problema care se pare ca ne diferentiaza, ci alta :fiecare am avut la un moment dat in fata calimara cu cerneala ! Aici s-a facut diferentierea intre noi: eu, stiind citi cateva litere, am vazut ca-i cerneala si-am folosit-o la scris .....tu, vazandu-i doar culoarea inchisa, ai crezut ca-i Coca Cola....Urmarile se vad acum, si vad ca tii neaparat sa scoti in evidenta treaba asta...Te rog, termina ca nu sunt eu vinovat nici ca Boc a marit TVA-ul si nu mai are lumea bani sa-ti cumpere marfurile....
Si cum vreau sa fac o fapta buna acum, cand vine Craciunul, renunt public la 2 (doua )bete de-ale mele ca sa poti tu pescui cu 5 !(asa am vazut la pvtv, ca aveau si 1-2 rezerve pregatite....sau asta e pt meseriasi ??)
Propunerea ta cu chestionarul e f buna!Aici isi poate pune fiecare optiunile, se centalizeaza rezultatele si are comitetul o baza pe care sa lucreze fara a fi nevoit sa explice zilnic de ce curge Crisul la vale.
Si ar mai fi problema controalelor pe lacuri , aici vreau sa discut cazul Fegernicului : setca gasita in apa, cu pestii in ea, ziua in amiaza mare, pescari nedezlipiti de balta, cu 1-2-3 bete-n plus, crap la orice dimensiune luat, etc...Paznicul de acolo ce face ? Nimic, ia salariu, noi platim taxa din care se fac populari, dupa care ciclul se repeta :setca, braconaj, furt...Oare daca salariul paznicului, chiria lacului, popularile s-ar face numai din taxa membrilor filialei care pastoreste o apa , cred ca s-ar schimba optica pescarilor localnici referitor la nereguli. Ca exemplu mai mult decat pozitiv in acest sens, e balta de la S. Mic ,din dreapta, in spatele fostului CAP...Nu intru in amanunte, nu mai stiu care e situatia acum, dar pe balta (destul de mica), nu pescuiau decat localnicii, anual contribuia cel care dorea sa pescuiasca la cumpararea pestelui, erau reguli clare cum se pescuieste, cat peste se poate duce acasa, etc. Toti erau f multumiti...
O balta cu rapitor, in sistem c&r ar fi cevaaaa, dar pana acolo, vezi tu, sunt sufletele incrancenate ,demni continuatori ai conceptiilor femeilor de la APACA anilor \\'90 ,care strigau la vizita lui P. Roman: nu vrem bani, nu vrem valuta, vrem pe Roman sa ne ****! Si tipa tare, au tupeu, ei vor sa-si scoata banii pe taxa, vor crap cat de mare la populari, bete cat de multe, ca asa a vazut el la pvtv...Dar cand e gasit in neregula, uita ca la pvtv toti practica c&r, etc. Astia sunt ciudosii, criminalii caprelor vecinilor , nu scapam usor de asemenea mentalitati !
Si prietenul Mihai nu vedea setcile din apa, furturile de peste de la Fegernic, etc...Nu mai putea decat de acel PUFI , care-l terorizeaza si in somn cu capturile lui...Sa se ia masuri cu el, sa-l excomunice popa Tokes, sa fie dat afara de pe balta, orice.... iar apoi sa se dea voie la trei bete, ca asa am vazut noi la pvtv...
Apropo, prietene Mihai, sa stii ca am dex-ul acasa, are paginile cam uzate, ars cu tigara, patat cu cafea, untura,etc...mai am vreo 3 cartulii de acest gen, fiecare la vreo 2-3 kg bucata, si le folosesc uneori....Dar nu asta ar fi problema care se pare ca ne diferentiaza, ci alta :fiecare am avut la un moment dat in fata calimara cu cerneala ! Aici s-a facut diferentierea intre noi: eu, stiind citi cateva litere, am vazut ca-i cerneala si-am folosit-o la scris .....tu, vazandu-i doar culoarea inchisa, ai crezut ca-i Coca Cola....Urmarile se vad acum, si vad ca tii neaparat sa scoti in evidenta treaba asta...Te rog, termina ca nu sunt eu vinovat nici ca Boc a marit TVA-ul si nu mai are lumea bani sa-ti cumpere marfurile....
Si cum vreau sa fac o fapta buna acum, cand vine Craciunul, renunt public la 2 (doua )bete de-ale mele ca sa poti tu pescui cu 5 !(asa am vazut la pvtv, ca aveau si 1-2 rezerve pregatite....sau asta e pt meseriasi ??)
Deci , Vasile sa stii ca nici nu stiam ca-l chema Pufi, am aflat numele lui de la alti pescari nemultumiti de aceasta nesimtire cu care vad ca tu esti de acord , probabil procedezi la fel .Ce sa mai zic probabil de setcile si plasele de la fegernic stii asa de bine pentru ca le pui tu sau camarazi de-ai tai. Iar in legatura cu cerneala poate ca tu ai fost mai destept si ai scris cu ea , dar e foarte clar ca ai copiat de la altii ca nu prea te duce capul sa scrii de la tine ceva
A si inca ceva , lasa tu pe Boc si pe Basescu ca pe mine unul nu ma deranjeaza chiar deloc . Sau esti bugetar si nu mai poti dormi noaptea de dragul celor 25%
Buna ziua si scuzatimi intrarea in discutie dar as vrea sa adaug si eu cate ceva , in primul rand nu are rost sa va certati fiindca asa nu rezolvati nimic iar vina cea mai mare in legatura cu ce se intampla pe baltile filialei o are conducerea AJVPS si nu paznicii care au dea face cu tot felul de oameni.Am citit despre Domnul Cociubei ce tupeu a avut si cum traia el dupa spatele cotizantilor , poi nu pot sa spun decat sai fie rusine atat lui cat si a anumitor persoane din AJVPS-Oradea .Toata treaba inclusiv cea cu 3 bete , e ptr a atrage cat mai multi cotizanti care inseamna cat mai multi bani, iar unde sunt bani sunt si multe smecherii.
Tibi-CPO, am inteles ca tu esti presedintele clubului si vreau sa te intreb cate persoane sunteti la conducere si cati dintre voi participa la sedintele AJVPS. CPO are puterea sa ia o decizie fara acordul celor din AJVPS?
Tibi-CPO, am inteles ca tu esti presedintele clubului si vreau sa te intreb cate persoane sunteti la conducere si cati dintre voi participa la sedintele AJVPS. CPO are puterea sa ia o decizie fara acordul celor din AJVPS?
Ultima editare efectuata de catre Alexandru in Mier Dec 08, 2010 11:16 am, editata de 1 ori
Alexandru- Numarul mesajelor : 10
Varsta : 63
Localizare : bihor
Ocupatia : bugetar
Data de inscriere : 08/12/2010
Pagina 12 din 33 • 1 ... 7 ... 11, 12, 13 ... 22 ... 33
Subiecte similare
» Clubul CARP FAN
» Stirile pescarilor
» Lacul de la Hanul Pescarilor - Lacul Saldabagiu de Munte
» Comunicat de presa ANPA
» Larve în oradea