Pescuitbihor
Doriți să reacționați la acest mesaj? Creați un cont în câteva clickuri sau conectați-vă pentru a continua.

Clubul Pescarilor Oradea (CPO)

+50
dady
Crinel
_sanya
colaps
ancutz
Razvan
cuby
pescarbihor
fejvadasz
orion
pescar_it
White Shark
Rogojan Nicu
loci70
Cristi Balas (GOGU)
Alexandru
mihai
RaduDan
Preston
Chelu
B Vasile
ssebi
marius
Bente Florian
Barbu Vasile
Musti
Ovi_1919
pescarus
Csaba27
Matei
catalin17
Cata Procarp
nagy cristian
szabi1
Ssebastian
MIHNEA FLORIN
yulyan33
zsolty
Nagy Victor
sztufi
alex_24ARN
Harangus Marius
Tursiops_truncatus
davidco_m
Admin
crisulnegru
Hanumanfish
Adriann
Ionut Erdeli
Tibi-CPO
54 participanți

Pagina 11 din 33 Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 22 ... 33  Urmatorul

In jos

Clubul Pescarilor Oradea (CPO) - Pagina 11 Empty Re: Clubul Pescarilor Oradea (CPO)

Mesaj  davidco_m Dum Dec 05, 2010 9:16 am

Tibi-CPO a scris:Vă tot supăraţi pe mine,dar uite ce spune Mihai:toţi ştiu de cel care vinde peşte şi stă tot anul pe baltă,dar nimeni nu face nimic.Eu de aici înţeleg două lucruri:cei plătiţi din banii noştri să facă ordine iau salar degeaba,iar cei care plătesc şi pescuiesc pe acea baltă,se uită cum le fură cineva peştii de sub nas,fără să schiţeze nici cel mai mic gest.Eu n-am văzut pe nimeni(încă)care a făcut o sesizare scrisă legat de astfel de fapte(scrisă şi semnată).Nici n-am auzit ca 3-4 pescari(presupun că erau atâţia pe baltă)să-l fi luat la întrebări pe individ,în schimb pe forum sunt mulţi viteji care pot urechea(din tastatură)pe oricine(de exemplu pe mine,ca să nu vă mai supăraţi).Dacă noi nu ridicăm mănuşa,de ce aşteptăm ca alţii să o facă în locul nostru.Mă repet,forumul este bun,dar nu ajunge.
din cate stiu esti un baiat de nota 10 dar nu pot sa nu ma abtin la afirmatii de genul celei de mai sus! NU ESTE TREABA PESCARULUI SA SE BATA CU BRACONIERII SAU CEI CARE PESCUIESC ILEGAL,noi mergem sa ne relaxam acolo,nu avem DREPTUL sa ne legam de cineva,asta cu sesizarea scrisa este praf in ochi sau poate chiar va doriri sa aveti ceva sesizari scrise pt. a putea da un sut in fund la cineva cand vine momentul,Ce ai zice daca as veni la tine sa te amendez sau sa ma leg de tine ca ai incalcat vreo regula de circulatie? stiu raspunsul ,de aceea trebuie politaiul sa faca acest lucru,nu suntem in epoca de piatra
davidco_m
davidco_m

Numarul mesajelor : 238
Localizare : oradea
Ocupatia : vanzator
Data de inscriere : 21/01/2009

http://davidcomfly-fishing.blogspot.com

Sus In jos

Clubul Pescarilor Oradea (CPO) - Pagina 11 Empty Re: Clubul Pescarilor Oradea (CPO)

Mesaj  B Vasile Dum Dec 05, 2010 9:24 am

Ca sa nu mai dau prilejul de-a fi categorisit pescar de forum romantic si, deoarece ai ridicat mingea la fileu spunand (nu afirmand cu indignare ) ca cei platiti din banii nostri nu-si fac treaba, hai sa vorbim de un caz concret :seful filialei Salonta (salariu 34 mil.+ bonuri), nevasta lui, angajata tot acolo (17 mil.+bonuri de masa ) . In cate familii a celor ce-au platit taxa la Ajvps Bihor (nu vorbesc doar de CPO) intra lunar 51 mil.lei vechi + bonurile, plus ca aveau femeie angajata tot din fondurile filialei ca sa gateasca zilnic iar copii lor, cand veneau de la scoala, veneau sa serveasca masa ...in familie...la sediu !....Astea sunt lucruri concrete, care s-au stiut la sediu la voi, la Oradea, dar s-au perpetuat mult si bine . De ce ? Nu-i treaba noastra, noi suntem cu clubul nostru ! Oare ce-o fi la celelalte filiale din judet ? Daca trebuie, pana de Craciun facem si-o colinda cu ceilalti, da\\\\' nu asta-i important!
Important pt mine e ca s-a ajuns si la voi, la CPO, la concluzia ca serviciile ce le platiti din banii cotizantilor (paza si controlul pe lacuri e mai mult simbolica ).
Si atunci intreb :de ce eu, pescar din zona sudica (Oradea -A. Iancu ) sa platesc pt popularea lacului Fegernic (un exemplu ) si nu doar pt lacul Les Unde mai pot ajunge si eu . La fel, ce treaba are pescarul de forum romantic si mincinos din zona Fegernicului cu lacul Les. Raspuns :nici una !
Dar asa se pare ca e bine, ca asa trebuie, avem de toate, da\\\\' in realitate nu avem nici un sfert din ce-am putea avea.
S-a spus nu o data aici pe forum, in special de Musti (nu ne acuzati de conspiratii ca nici macar nu ne-am vazut vreodata), ca pt taxa platita, avem pretentia sa vedem ca cei platiti isi fac treaba ! Sincer, Tibi, din cate stiam despre tine, tinand cont ca esti si seful CPO, nu credeam ca o sa ne ceri, ca pe langa taxa sa facem si munca patriotica (ma refer strict la aplicarea regulamentului pe lacuri :nr de bete, sejururi de saptamani a unora, vanzari de peste prin sate, etc )
Zsolty a gasit setca bagata ziua-n amiaza mare intr-un lac care are un paznic platit din banii nostri,cei de la A. Iancu la Curtuiseni ! Ce masuri s-au luat ?Ce s-a intamplat cu cei gasiti cu peste ascuns pt a fi sustras ,ce s-a intamplat cu cei care-au fost gasiti cu crapi mici carora le-au taiat mustatile si sustineau ca-s carasi (!!!!!!!!!!!). Nu te supara, daca unele le-as mai intelege, dar chestia cu taiatul mustatilor crapusorilor e deja de domeniul patologicului, a psihiatriei ! nici impotriva astora nu s-au luat masuri ????
Te rog sa nu-mi spui ca , grijulii cu psihicul nostru fragil, nu s-a vrut decat menajarea noastra in fata acestor magarii constatate pe malul lacurilor !
Cat sorbim cafeaua matinala cu cele ce dauneaza grav sanatatii, mai pun o intrebare :de cati pescari e nevoie pt a se anula acea prevedere care da dreptul la trei bete pe lacuri si sa fie doar 2 (doua) x1 carlig fiecare , plus ca taxa pt prohibitie sa dea dreptul EXCLUSIV LA PESCUITUL PE TIMP DE ZI, SAU SA SE LIMITEZE LA UN MAX.DE 20 PARTIDE DE PESCUIT IN CELE 2LUNI !Astea se pot combina cum vrei, dar daca se fac la presiune, pt linistirea sufletelor incrancenate, eu zic sa ne transformam in duhovnici (da\\\\' nici aici nu scapam de -25%).
Deci, de discutat, putem discuta, important e sa vorbim aceeasi limba,altfel, unii suntem mincinosi romantici de forum, iar altii ne mangaie parinteste pe crestet , ca pe niste plozi naivi...
B Vasile
B Vasile

Numarul mesajelor : 252
Localizare : Oradea
Ocupatia : Pescar
Data de inscriere : 22/10/2010

Sus In jos

Mesaj  Tibi-CPO Dum Dec 05, 2010 3:24 pm

Este atât de greu de înţeles ce vă spun,sau aveţi chef de vorbă şi vă trebuie un subiect.Şi eu şi alţii am făcut şi vom mai face muncă patriotică(aşa-i spuneţi voi),mie acest lucru mi se pare normal într-o asociaţie de pescuit sportiv.Prin "muncă patriotică"s-a făcut CPO,s-au făcut controale,populări,concursuri,schimburi de experienţă,salvări de peşti,şedinţe.Vi se pare că o sesizare scrisă este o prostie,dar să sari la gâtul cuiva pe baza celor citite pe forum,nu este.Poţi pedepsi pe cineva,fie el pescar sau angajat,pe baza unor poveşti fără autor,fără ca mai apoi să pierzi procesele care ţi le intentează?Nici acum nu vă daţi seama că ordinea pe care o doriţi trebuie să o facem noi,pescarii,sau credeţi că cei care se complac în dezordine vor pune mâna pe mătură?Nu trebuie să amendaţi pe nimeni,trebuie să luaţi atitudine;aţi făcut-o pe forum,faceţi-o şi pe malul apei.AJVPS are un statut(bun-rău,cum o fi),folosiţi-vă de drepturile pe care vi le asigură(dar îndepliniţi-vă obligaţiile pentru a nu putea fi atacaţi).Regulamentul este pentru anul 2011,ca să-l schimbi(nu tu singur)trebuie să parcurgi etapele cerute de statut."Dacă vrei poţi" ,trebuie făcut primul pas,vorba lui Musti.Vasile,văd că ai informaţii beton,de ce nu întrebi comitetul din Salonta ce au păzit când secretarul făcea pe boierul?

Tibi-CPO

Numarul mesajelor : 351
Localizare : ORADEA
Ocupatia : Pescuit
Data de inscriere : 18/01/2010

Sus In jos

Mesaj  Musti Dum Dec 05, 2010 4:25 pm

Tibi-CPO a scris:...Prin "muncă patriotică"s-a făcut CPO,s-au făcut controale,populări,concursuri,schimburi de experienţă,salvări de peşti,şedinţe.
Excelent! Munca patriotica, venita din entuziasm, este o treaba buna.
Dar intreb si eu: daca toate astea se fac prin munca patriotica, atunci strucura platita a AJVPS-ului, incepand de la Presedinte pana la ultimul paznic, ce anume face, in afara de a semna statul de plata? Sincer, eu ma asteptam ca ocupatia lor de baza sa fie exact insiruirea de mai sus. Serios intreb.

Tibi-CPO a scris:Vi se pare că o sesizare scrisă este o prostie,dar să sari la gâtul cuiva pe baza celor citite pe forum,nu este.Poţi pedepsi pe cineva,fie el pescar sau angajat,pe baza unor poveşti fără autor,fără ca mai apoi să pierzi procesele care ţi le intentează?Nici acum nu vă daţi seama că ordinea pe care o doriţi trebuie să o facem noi,pescarii,sau credeţi că cei care se complac în dezordine vor pune mâna pe mătură?Nu trebuie să amendaţi pe nimeni,trebuie să luaţi atitudine;aţi făcut-o pe forum,faceţi-o şi pe malul apei.AJVPS are un statut(bun-rău,cum o fi),folosiţi-vă de drepturile pe care vi le asigură(dar îndepliniţi-vă obligaţiile pentru a nu putea fi atacaţi).Regulamentul este pentru anul 2011,ca să-l schimbi(nu tu singur)trebuie să parcurgi etapele cerute de statut."Dacă vrei poţi" ,trebuie făcut primul pas,vorba lui Musti.
Tibi, din punctul meu de vedere, primul pas de facut in viata reala (nu cea virtuala a forumului) nu este acela de a completa sesizari pe malul lacului. Cred ca e timpul sa facem un altfel de pas. Acela de a ruga conducerea AJVPS sa ne prezinte un raport de activitate. In care sa putem vedea, pe langa multe altele, care este eficienta masurilor de combatere a incalcarilor de regulament. Cate cazuri si in ce mod au fost ele rezolvate. Pt. ca am senzatia ca de aici pleaca problema. Sa nu-mi spui ca n-au putut documenta niciodata nimic si din cauza asta nu s-au aplicat sanctiuni. Iar un avertisment verbal nu este o sanctiune adevarata. Daca esti indulgent cu un contravenient/infractor, va trebui sa fii indulgent cu toti. Iar daca sanctiuni adevarate s-au aplicat, totusi, in ce mod au fost ele popularizate, pt. a crea efectul psihologic al exemplului?
Hmmm... Pana la urma reusesti sa ma intarati si fac cumva sa vin la o sedinta din aia a CPO-ului. Sa ma lamuresc si eu cum se pun problemele. De ce oare am senzatia ca nimeni nu discuta despre eficienta structurii de conducere? Poate ca la mine e si un defect profesional. Sunt obisnuit ca performantele in managementul unei activitati sa fie atent masurate si analizate. Nimic nu e la voia intamplarii si nici un leu incasat la leafa nu este nejustificat in procente de profit a societatii. E dur, dar asa se pun profesionist problemele daca doresti sa fii competitiv.
Munca patriotica e buna. Ajuta si ea. Dar nu este calea...

Musti

Numarul mesajelor : 279
Ocupatia : inginer
Data de inscriere : 28/08/2009

Sus In jos

Mesaj  B Vasile Dum Dec 05, 2010 6:01 pm

[quote=\\"Tibi-CPO\\"] Este atât de greu de înţeles ce vă spun,sau aveţi chef de vorbă şi vă trebuie un subiec.Regulamentul este pentru anul 2011,ca să-l schimbi(nu tu singur)trebuie să parcurgi etapele cerute de statut.\\"Dacă vrei poţi\\" ,trebuie făcut primul pas,vorba lui Musti.[/quote]
@ Tibi, n-am nevoie de nici un subiect ! Poti sa-i ceri lui Zoli sa-mi stearga contul dupa postarea asta, nu mai am de gand sa postez nimic legat de CPO, vad ca te deranjeaza tare si nici nu raspunzi la intrebarile ce le pun . E treaba ta, esti presedinte (seful )CPO, n-am ce comenta.Sincer, aveam pretentii f mari de la tine, pe baza celor aflate de la x, y, z, dar se pare ca te-ai integrat perfect in sistem... Dar pot sa stiu cate etape cerute de statut( al cui statut ?) au fost parcurse pt a se schimba regulamentul ( la 3 bete, dupa cum plangea sufletul incrancenat al unora ).Pot sa aflu care-a fost motivul ce a determinat mila din partea ta (sau a CPO) ca sa acceptati asa ceva ??? . Cu ce sunt mai breji acei incrancenati ce au tocit pragul Ajvps decat un spinning-ar care ar vrea si el o balta full de rapitor pe care sa practice c&r??? Cu ce-s mai prost eu, amator de-o platica de 500 gr, decat tupeistii tai care vor sa se traga-n poza cu un crapcean de 2 kg(pe care apoi il vand in piata pe-un flacon de skandik).
Deci, Tibi, daca vrei sa discutam, putem s-o facem civilizat, fara arogante si perverse. Esti singurul cu care fac treaba asta ! Sau cel putin asa cred eu, daca ma insel, spune-mi si incheiem, dar oamenii tot vor afla realitatea
Tibi, eu tot mai cred ca putem schimba treaba in bine ! ( ca fapt divers, atunci cand s-a nascut CPO, cand M. Varghici s-a ridicat si a spus in fata salii intregi :eu, cu cei de aici...si i-a aratat pe cei din primul rand...am organizat toata treaba....cand s-a ridicat Zoli, dupa discutia despre controlorii si-a zis:domnilor, eu ridic haltera de 200 kg intr-o mana, angajati-ma...atunci eu n-am facut nimic....AM ADUS DOAR 19 OAMENI CARE SA VOTEZE ASA CUM LE SPUN EU , pe obrazul unuia care era in primul rand, cel aratat de Piticu\\"\\\\\\'. Si acele 20 de voturi au contat atunci. Dar de trecut s-a ocupat N. Iorga si se mai ocupa istoria, sau cum spunea colega de la citire :morti sunt cei muriti !!
B Vasile
B Vasile

Sus In jos

Mesaj  B Vasile Dum Dec 05, 2010 6:09 pm

Si sa nu uit , Tibi, nu mi-o lua in nume de rau, dar daca-mi pun mintea, pot sa fac pe GPS-ul si sa-ti trasez inclusiv drumurile Toyotelor (sau cum le-o zice)....Dar mai important cred ca este fondul piscicol si conduita pescarilor...Deocamdata, ca vezi tu, vremurile se schimba, apar prioritati noi, ce sa-i faci !
B Vasile
B Vasile

Sus In jos

Mesaj  B Vasile Dum Dec 05, 2010 6:17 pm

Si uitasem si de tigaia la care sugerai tu ca ne-ar fi gandul (noua, acestor mincinosi si romantici ai forumului) : eu m-am limitat in ultimii 5-6 ani la cat pun intr-o tigaie, ceilalti i-am trimis in ' zdamamiilor inapoi, in caldura caminului conjugal. Ce ti se spune tie, sau ce crezi tu, e de domeniul lui I. Creanga . Sincer, astept cu totul altceva din partea ta....
B Vasile
B Vasile

Sus In jos

Mesaj  mihai Dum Dec 05, 2010 7:27 pm

Tibi scuza-ma daca sunt fixat pe chestia asta ,dar nu cred ca e nevoie de nici o dovada ca doar se vede pescarul ala" Pufi" ce face , si mai sunt cativa ca nu e singur si se schimba intre ei. Poti sa mergi de cate ori vrei si o sa vezi ca e acolo cu toata casa dupa el , rulota, terasa, curent din sat , parca ar fi cabana de canton si pe deasupra toata insulita e ocupata toata vara . Eu cred ca tot un permis a platit si ala ca si altii si chiar nu cred ca se poate numi pescuit sportiv ... poate pescuit comercial din banii unor prosti

mihai

Numarul mesajelor : 367
Ocupatia : comerciant

Sus In jos

Mesaj  mihai Dum Dec 05, 2010 7:35 pm

Referitor la control , eu nu am nici un drept si nici chef sa ma iau de alti pescari indiferent ce fac . Nu sunt angajat la asociatie dar cei care sunt ar trebui sa aiba dreptul sau macar interesul sa faca ceva intr-un caz atat de evident , pentru ca incet incet o sa se subtieze numarul cotizantilor si o sa ramana smecherii astia singuri sa pescuiasca, numai sunt curios din ce bani o sa se faca popularile

mihai

Sus In jos

Mesaj  Tibi-CPO Dum Dec 05, 2010 8:20 pm

Musti,Vasile şi Mihai voi credeţi că sunteţi singuri pe acest forum,de vă revoltaţi imediat ce amintesc de trăistari,mincinoşi sau alte specii neplăcute.Chiar credeţi că este vorba de voi sau vă arde de glume?Ce vă tot supăraţi ca nişte fete mari,n-am eu treabă(din asta)cu voi.Dacă vreţi răspunsuri vi le dau,dar mai lăsaţi supărările,că n-am chef să-mi tot cer scuze(mai ales fără rost).Preşedinţii nu sunt retribuiţi,ei câştigă într-un an(de la AJVPS) 70 RON pentru că plătesc juma de permis.Nu-s şeful CPO,nu iau hotărâri singur(e drept că le pot influenţa),iar regulamentul final îl aprobă Consiliul Judeţean al AJVPS.Asociaţia are un vicepreşedinte pe probleme de pescuit(nu-s eu acela),el coordonează şi verifică activitatea cluburilor(foste filiale) împreună cu preşedintele şi directorul AJVPS.Dispar un pic,dar revin cu continuarea.

Tibi-CPO

Sus In jos

Mesaj  mihai Dum Dec 05, 2010 8:43 pm

Eu nu ma refer la tine cand spun ajvps , am tot respectul pentru tine pentru ca te-ai implicat aici pe forum si ne mai dai anumite informatii si sfaturi . Dar situatia este asa cum o spunem noi astia de pe forum ca doar suntem pescari care contribuim la ajvps ,ca altfel ce am cauta pe forumul asta

mihai

Sus In jos

Mesaj  mihai Dum Dec 05, 2010 8:48 pm

Si crede-ma Tibi ca este foarte important forumul asta pentru pescarii din jud Bihor , pentru ca nu stiu cati merg la sedinte facute de ajvps sau au timp sa se implice , dar aici pe forum mai avem timp sa scriem si cine stie poate o sa se schimbe putin mentalitatea dintr-un simplu forum ..... asta este ne convine sau nu traim in lumea internetului Very Happy

mihai

Sus In jos

Mesaj  Tibi-CPO Dum Dec 05, 2010 10:31 pm

Nu te contrazic,computerul a devenit o parte din viaţa noastră,dar nu cred că-i cazul să ne bazăm numai pe el.De altfel acesta nu este forumul AJVPS ci al pescarilor,indiferent de asociaţia din care fac parte.CPO este de fapt CPSO şi face parte din AJVPS-Bihor şi deşi are buget propriu,nu are personalitate juridică.Banii proveniţi de la membri CPO se folosesc (printre altale)şi la popularea lacului Fegernic(de exemplu);ecuaţia este simplă,pe Fegernic pescuiesc deopotrivă orădeni,salontani,beiuşeni etc,deci este normal ca toţi să participe financiar.Cei aleşi în structurile de conducere ale asociaţiei nu sunt retribuiţi,dar au dreptul la reducerea cu 50% a cotizaţiei anuale.Salar primeşte doar personalul executiv(director,contabil şef,contabili,secretari paznici,casiere) ei sunt angajaţi cu forme legale(nu aleşi).Să nu mi-o luaţi în nume de rău,dar în statut găsiţi răspuns complet la 90% din întrebările pe care le-aţi pus.Personalul însărcinat cu paza fondului piscicol îşi finalizează treaba cu un raport de activitate,întocmit de secretar(un fel de şef local).Nu ştiu dacă la celelalte cluburi se acordă sau nu atenţie pescuitului(dar am câteva idei),problema mare este că cei aleşi din partea pescarilor în aceste comitete stau cu limba-n gură şi nu suflă o vorbă numai când deja este prea târziu(vezi Salonta).Din păcate paznicii sunt de multe ori indulgenţi,poate delăsători,poate nu-l ard pe cel care calcă pe bec pe motiv că-i "de-al nostru",poate nu-s conştienţi că cel în cauză îi fură şi pe ei(furându-l pe cel care-i plăteşte).Să nu credeţi că nu se încearcă schimbarea acestei mentalităţi,din păcate şi pescarii încetinesc procesul,complăcându-se în această stare de fapt.Oricum,primii paşi au fost făcuţi,trebuie doar continuat procesul(lucru nu tocmai simplu chiar dacă veţi afirma contrariul).

Tibi-CPO

Sus In jos

Mesaj  mihai Dum Dec 05, 2010 10:45 pm

Ai perfecta dreptate , sistemul asta este cum este, dar eu tot nu inteleg cum nu se pot lua masuri cu un singur pescar si crede-ma Tibi ca stie toata lumea de el cel putin cei care umbla pe fegernic , de fapt si pe forum am mai discutat problema asta si cu hanumanfish

mihai

Sus In jos

Mesaj  Tibi-CPO Dum Dec 05, 2010 10:49 pm

Era să uit,regulamentul va fi afişat la sediul asociaţiei şi al cluburilor şi pescarii vor primi o fiţuică cu informaţiile cele mai importante atunci când îşi plătesc cotizaţia.Acţiunea de eliberare a permiselor pentru 2011 va începe mâine(sper),preţurile vor fi următoarele:taxa anuală-140(126 până la 31 ianuarie),taxa pe prohibiţie-100,taxa pentru o zi în prohibiţie pentru membri AJVPS-Bihor-25,taxa pentru o zi pe apele administrate de AJVPS-Bihor pentru membri altor asociaţii-50(preţurile sunt în RON ).Vom încerca să parcăm regulamentul şi în presa locală cât mai repede posibil.

Tibi-CPO

Sus In jos

Mesaj  Tibi-CPO Dum Dec 05, 2010 10:58 pm

Eu zic că la anul rezolvăm chestia cu Fegernicul;Zoli poate executa acţiuni pe acolo numai cu acceptul preşedintelui sau al directorului.Cel mai uşor s-ar rezolva cu voluntarii,dar din câte mi-aţi spus,nu agreaţi această soluţie.No problem,vom face cumva să fie bine.

Tibi-CPO

Sus In jos

Mesaj  Musti Dum Dec 05, 2010 11:00 pm

Tibi-CPO a scris:Preşedinţii nu sunt retribuiţi,ei câştigă într-un an(de la AJVPS) 70 RON pentru că plătesc juma de permis...
Ok, am facut o confuzie in termeni. Ti-am spus ca nu sunt initiat in "bucataria" AJVPS. O fi atunci directorul cel care e de profesie. Adica platit sa faca treaba de management a activitatii asociatiei. Sau toata structura AJVPS este pe "munca patriotica"? Pt. ca daca da, tocmai am gasit explicatia ineficientei... Un ins fara contract, care sa prevada obiective clare, a caror realizare sa fie masurata si analizata, nici nu poate fi tras la raspundere. Dar nu-mi vine sa cred ca e cazul nostru...
Si stai linistit, ca nimeni nu te pune sa-ti ceri scuze. Ti-am indicat doar ca un anumit mod de adresare, asa, la general si fara nominalizari, poate irita. Mai ales ca vocea ta se alatura si altora care ne face "sfinti", in zeflemea. Dar daca de la aceia nu pot avea alte pretentii, de la tine ma astept la o cu totul alta atitudine. Prea des te-ai referit ironic la cei care apara pe forum anumite idei, si care sunt intransigenti fata de pescarii problema, neezitand sa deschida gura atunci cand sesizeaza vreo neregula. Zici ca sunt cu doua fete. Daca nu nominalizezi pe nimeni si, cum nu stiu sa fim prea multi aceia care au pus in mod repetat degetul acolo unde doare mai tare, macar pe forum, e normal sa ai reactia asta din partea mea. Zici ca nu la noi, cei care suntem acuma in discutie faci referire... Atunci la cine? Ca eu nu reusesc sa-mi dau seama.
In fine. Trecem peste asta, ca nu suntem babe.
Dar chiar as dori sa ne povestesti cum sta treaba cu AJVPS-ul asta si care sunt problemele lui, identificate de tine pana acum. Pt. ca e evident ca multora dintre noi ne scapa unele aspecte. Multi membri de bunacredinta stau deoparte pt. din motive diverse. Unii, printre care ma numar si eu (bine, la mine mai e si lipsa de timp) isi imagineaza ca de problemele lor, din moment ce platesc cotizatia, se ocupa, totusi, cineva, la modul profesionist. Din ceea ce-mi relatezi tu, se pare ca tot ce se face este prin munca patriotica a catorva inimosi. Ma poti lamuri ce anume pierd din vedere? Asta daca crezi ca merita efortul...

P.S. In timp ce scriam vad ca ai postat si tu. O parte din raspunsuri le-ai atins, cat de cat...
Mai ramane de inteles in ce mod este masurata si analizata eficienta activitatii personalului executiv, incepand cu directorul.

Musti

Sus In jos

Mesaj  mihai Dum Dec 05, 2010 11:09 pm

Tibi as vrea sa te intreb ceva , in urma cu cativa ani cel putin pe balta de la fegernic venea in control jandarmeria , care nu stiu cum sa-ti spun dar in 20 de min inconjura toata balta si asta se intampla destul de des .
Nu stiu daca se poate sau s-ar putea dar cred ca ar fi cea mai eficienta treaba impotriva unor pescari care nu respecta nimic

mihai

Sus In jos

Mesaj  Tibi-CPO Dum Dec 05, 2010 11:23 pm

Numele asociaţiei îţi dă răspunsul,activitatea de bază este vânătoarea.Asociaţia este non profit deci criteriile de evaluare ar trebui să difere de cele ale unei firme.Părerea mea este că poţi fi competitiv şi pe gratis dacă o faci pentru plăcerea ta(iubesc pescuitul de când mă ştiu şi cred că numai un pescar poate să înţeleagă fenomenul în totalitate).Personal n-aş vrea o asociaţie care să funcţioneze ca şi bălţile cu plată(mă simt ca la restaurant).

Tibi-CPO

Sus In jos

Mesaj  Tibi-CPO Dum Dec 05, 2010 11:25 pm

Mihai,am să mă interesez de treaba cu jandarmeria şi îţi dau răspuns.

Tibi-CPO

Sus In jos

Mesaj  Musti Dum Dec 05, 2010 11:33 pm

Mihai, din pacate nu prea mai ai sanse sa vezi actiuni din acelea ale Jandarmeriei, pt. ca au avut grija un amestec detonant de imbecili cu escroci sa modifice legea. Acuma ANPA a ramas singura in masura sa coordoneze astfel de actiuni. Se vorbea la un moment dat de lipsa a nu stiu ce protocol semnat intre ANPA si Jandarmerie. N-am mai urmarit situatia, pt. ca mi-a deja sila.
Apropos de asta, cel care a catalizat aparitia unei legi atata de schioape, este dl. Stefan Popescu, un binecunoscut escroc intre unele cercuri de pescari. El, in fruntea Federatiei Nationale a Pescarilor Sportivi din Romania (o fedreatie compusa din mici si obscure asociatii de pescari, din alea care incap intr-un autoturism) tocmai ce a reusit sa obtina avizele necesare pt. a fi recunoscuti ca federatie sportiva de catre ministerul de resort. Un fapt banal, ati zice... Dar poate nu stiti ca, dupa lege, in Romania nu poate exista decat o singura federatie pe o anume ramura sportiva. Mai pe inteles, FNPSR odata recunoscuta ca federatie sportiva, va fi singura in masura sa mai organizeze concursuri de pescuit cu caracter oficial. Ma refer la campionate judetene, nationale, etc. Asta in timp ce Al nostru vajnic AGVPS, cel care a organizat pana acum in mod traditional intreaga activitate competitionala de la noi, doarme in bocanci. Juristii Asociatiei n-au fost in stare sa faca un demers asemanator.
Dealtfel cativa baieti care participa la concursuri ale FNPSR au avut ocazia sa ia teapa de la acest Stefan Popescu. Li s-au promis cazare, premii, etc. Bani care nu s-au mai platit... Dar individul, ajutat de un tupeu incredibil, reuseste sa ajunga presedintele Federatiei de pescuit sportiv din Romania! Mai are un singur pas de facut...
Cam asta-i AGVPS-ul si eficienta lui...

Musti

Sus In jos

Mesaj  mihai Dum Dec 05, 2010 11:49 pm

Nu stiu exact care a fost legea atunci, dar ma gandesc ca un acord sau un contract s-ar putea face intre asociatie si jandarmerie. Oricum ideea este ca nu trebuie sa mearga de multe ori dar cand merg ei fac treaba si cred ca ar intra frica in multi , pentru ca sincer paznicii nu au nici o putere sunt luati la bascalie ..... oricum problema cea mai mare este ca nici de paznici si nici de nimeni inafara de politie sau jandarmerie nu poarta frica lumea. Din pacate nu este alta solutie pentru ca mentalitatea nu se schimba , romanul e tot roman si aici pot sa-i dau dreptate lui Zoli numai el stie cu ce oameni are de-a face Mad

mihai

Sus In jos

Mesaj  Musti Dum Dec 05, 2010 11:52 pm

Tibi-CPO a scris:Asociaţia este non profit deci criteriile de evaluare ar trebui să difere de cele ale unei firme.Părerea mea este că poţi fi competitiv şi pe gratis dacă o faci pentru plăcerea ta(iubesc pescuitul de când mă ştiu şi cred că numai un pescar poate să înţeleagă fenomenul în totalitate).Personal n-aş vrea o asociaţie care să funcţioneze ca şi bălţile cu plată(mă simt ca la restaurant).
Sunt de acord ca criteriile de evaluare trebuie sa fie diferite, activitatea manageriala neavand ca obiectiv obtinerea de profit. Dar criteriile respective trebuie sa existe. Altfel ne vom vaicari mereu ca treaba nu merge. Poti avea cei mai bine intentionati oameni posibili in fruntea Asociatiei, pe pozitii de cenzori, in comitete si comisii. Daca ei nu sunt capabili sa managerieze activitatea in mod eficient, tot acolo esti. Resursele, asa putine cum sunt, se vor risipi, contravenientii ti se vor inmulti, apele ti se vor degrada, iar concurenta iti va rade de sus, scuipandu-ti cojile in cap. Uita-te la exemplul pe care totcmai ti l-am dat cu FNPSR-ul. Un ageamiu in materie de pescuit, dar bine antrenat in acest domeniu, al managementului, si-a batut joc de o tara intreaga de oameni de bine, pescari de soi, dar necalificati cand vine vorba despre a gestiona o activitate.
Se pare, insa, ca va trece multa vreme pana cand romanul va invata sa fie eficient. De ce ar merge altfel pescuitul sportiv, daca la nivel de Guvern avem niste necalificati...
Si Tibi, iti inteleg romantismul. Ti-am mai spus si care e motivul pt. care nu pescuiesc pe baltile Asociatiei. Alea nu sunt restaurante... Sunt un soi de cantine populare cu abonament... Si eu ma simt bine in salbaticie. Dar nu printre salbatici...

Musti

Sus In jos

Mesaj  B Vasile Lun Dec 06, 2010 9:55 am

@Tibi, ma bucur ca nu la noi te-ai referit cand faceai catalogarile respective (desi am vazut intr-un colt al monitorului cum faceai cu ochiul !).
Dintre toti ce-i in masura a da niste explicatii concrete si fara sa bata campii aiurea, cam tu esti ! Intrucat zona mea de pescuit care inca ofera conditii si rezultate frumoase e cea din sudul judetului, am incercat sa lamuresc cu vicele nostru problema deschiderii pescuitului mai repede in zona de iesire a C.Negru din tara. Din 2 saptamani in care puteam pescui a trebuit sa fac sapaturi si investigatii,timp de vreo 5 zile, inclusiv prima iesire pe riscul meu(cu popasul de rigoare la un bar din sat, pt documentare la fata locului,in care-am aflat ca inclusiv tanti Ildiko stia de treaba cu pescuitul in zona respectiva ). Nu-i jenant, Tibi, ca astfel de oameni sa-ti administreze banii si apele ? Si, culmea, el cred ca nici acum nu=i convins, desi incerca sa ma lamureasca de adevarurile lui dandu-mi citate din Wikipedia si legi care-i confirmau exact ce-i spuneam eu. A fost ceva naucitor, crede-ma !Pai voi n-aveti un jurist care stie citi o lege corect ? De ce sa pierdem noi timpul cu documentari, telefoane, sa mergem ca borfasii la pescuit, cu sculele mascate sub paturi si haine, stiind ca legea spune una si Ajvps (prin vicele ei, sustine alta).Nu te supara, am crezut legea si oamenii din sat si...am pescuit cu o saptamana mai devreme!
Cum ramane cu imaginea Ajvps, a credibilitatii ei, a competentei celor de acolo . Corect ar fi fost ca Ajvps sa dea un comunicat oficial, in presa sau macar pe acest forum cu acea zona de pe C. Negru, ar fi fost frumos, elegant, am fi vazut interes si respect pt noi, palmasii de rand !Dar a murit in fasa si treaba asta....Deci, parerea mea ca atunci cand vom vedea transparenta din partea Ajvps, vom privi si noi cu alti ochi oamenii din filiala si activitatea acestora. Si aici ma refer la organizare, atributii, salarii, recompense, sanctiuni. Un exemplu pt care cer asta :pe alte forumuri baietii discuta despre legea 317/2009 , legata de aplicarea O. U 23/2008 , lege in care e prevazuta modificarea art 63 lit L in sensul ca se interzice pescuitul, inclusiv cel sportiv la 500m aval de baraje. Treaba asta luati-o cu rezerva de rigoare, sunt tamaie in legi si ordonante, n-am facut decat sa incerc sa pun in discutie treaba asta, intrucat sper sa fie si cativa care stiu citi un text de lege. Si tot pe aici e precizat ca toate politiile(inclusv cei din zona, adica nenea sef de post , cu anexele lui) sunt abilitate sa constate si sa sanctioneze neregulile pescaresti....Dar nu-i treaba noastra, Tibi, ci a voastra, sa stabiliti modalitatile de aplicare a legii. Treaba cu articolul respectiv am scris-o gandindu-ma la barajul Tarian, stii f bine ce macel e acolo de toamna pana primavara...poate vine Mosul si la pestii aia !
Acum, nu fii suparat pe noi, dar esti cam singurul care ne raspunde la intrebari, asa ca... Daca nu ne repezi si tu si ne lamuresti cat si cu ce poti, poate incropim cu Mihai si Musti un plugusor si venim sa te colindam, sa ne dai carnati si mere !!!
B Vasile
B Vasile

Sus In jos

Clubul Pescarilor Oradea (CPO) - Pagina 11 Empty CPO Oradea

Mesaj  catalin17 Lun Dec 06, 2010 2:58 pm

Buna ziua,

Nu imi place sa incep asa dar consider ca este trist ce se intampla cu pescuitul atat la nivel local cat si national.Aici nu vreau sa vorbesc despre administrare. E firesc ca in fiecare proces sa fie loc de mai bine, nu cred ca suntem clientii acestei asociatii. suntem MEMBRI. Cat despre ceea ce se intampla la nivel de tara este frustrant sa vezi ca o asociatie ca si AGVPS-ul sa ajunga neputincioasa in fata intereselor corupte. Spun acest lucru deoarece sunt convins ca aceste interese corupte stau la baza subminarii puterii sau influentei aceste asociatii.
Cu regret spun aceste lucruri la care suntem martori toti. Multa lume da vina pe cei de la conducere dar si ei la randul lor nu pot face multe fara cei care le sunt ierarhic superiori. Va fi dificil sa actionam impotriva acestui curent de democratizare fortata a tuturor elementelor statului. Daca asa facem intradevar democratie atunci eu nu stiu ce fel de democratie este asta. Nu cred ca am fost la cursul de constitutional in care era prezentata.

Eu sper sa fie mai bine anul viitor, se reusim impreuna sa facem ceva pentru noi!
Toate cele bune!
catalin17
catalin17

Numarul mesajelor : 64
Ocupatia : student
Data de inscriere : 20/03/2010

Sus In jos

Mesaj  Continut sponsorizat

Continut sponsorizat

Sus In jos

Pagina 11 din 33 Înapoi  1 ... 7 ... 10, 11, 12 ... 22 ... 33  Urmatorul

Sus

- Subiecte similare

Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum