Clubul Pescarilor Oradea (CPO)
+50
dady
Crinel
_sanya
colaps
ancutz
Razvan
cuby
pescarbihor
fejvadasz
orion
pescar_it
White Shark
Rogojan Nicu
loci70
Cristi Balas (GOGU)
Alexandru
mihai
RaduDan
Preston
Chelu
B Vasile
ssebi
marius
Bente Florian
Barbu Vasile
Musti
Ovi_1919
pescarus
Csaba27
Matei
catalin17
Cata Procarp
nagy cristian
szabi1
Ssebastian
MIHNEA FLORIN
yulyan33
zsolty
Nagy Victor
sztufi
alex_24ARN
Harangus Marius
Tursiops_truncatus
davidco_m
Admin
crisulnegru
Hanumanfish
Adriann
Ionut Erdeli
Tibi-CPO
54 participanți
Pescuitbihor :: Generale :: Generalitati
Pagina 19 din 33
Pagina 19 din 33 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 26 ... 33
Re: Clubul Pescarilor Oradea (CPO)
Nici o problemă Victore,mulţumim pentru urări(toţi câţi am fost ieri).Îţi doresc un An Nou plin de bucurii şi mai ales sănătate,că restul le rezolvi tu.Transmite soţiei şi celor doi campioni "La mulţi ani" din partea mea şi spune-le celor "mici" că îi aştept şi la anul pe lista premiaţilor.
Tibi-CPO- Numarul mesajelor : 351
Localizare : ORADEA
Ocupatia : Pescuit
Data de inscriere : 18/01/2010
@ Tibi C.P.O.
Multumim pentru urarile de bine , la fel va dorim tie si familiei tale , un an nou plin de bucurii si multa sanatate!
Multumim pentru urarile de bine , la fel va dorim tie si familiei tale , un an nou plin de bucurii si multa sanatate!
Nagy Victor- moderator
- Numarul mesajelor : 3447
Varsta : 61
Localizare : Oradea (BH)(RO)
Ocupatia : pensionar de boala ( fost braconier !!! )
Data de inscriere : 31/01/2009
@Tibi C.P.O.
Va multumesc in numele colegelor si colegilor mei de competitii pentru sprijinul acordat de d-voastra , de C.P.Oradea , de A.J.V.P.S.Bihor si nu in ultimul rind de dl. dir. Sorin Bront
Va doresc tuturor un 2011 mai bun , mai linistit , multa putere de munca , sanatate si fericire
Fie ca anul ce vine sa ne aduca numai lucruri bune
Va saluta cu respect Viviana N. , Cristi N. si ceilalti din fam. N.
La Multi Ani !!!
Va multumesc in numele colegelor si colegilor mei de competitii pentru sprijinul acordat de d-voastra , de C.P.Oradea , de A.J.V.P.S.Bihor si nu in ultimul rind de dl. dir. Sorin Bront
Va doresc tuturor un 2011 mai bun , mai linistit , multa putere de munca , sanatate si fericire
Fie ca anul ce vine sa ne aduca numai lucruri bune
Va saluta cu respect Viviana N. , Cristi N. si ceilalti din fam. N.
La Multi Ani !!!
nagy cristian- Numarul mesajelor : 417
Varsta : 29
Localizare : oradea
Ocupatia : elev
Data de inscriere : 28/01/2009
@Tibi Cpo
Vreau sa te intreb Tibi daca stii cumva de ceva directiva din partea ANPA in care este stipulat ca pensionarii au dreptul la tichetul ANPA gratuit?Ceea ce insumeaza suma de 30 de roni.Este adevarat?Ai putea sa imi spui ceva in legatura cu asta?ASta inseamna ,daca merge un pensionar sa isi faca permisul cu cuponul de pensie si decizia de pensionare are dreptul la minus 30 de lei din permisul de pescuit?Multumesc!
Vreau sa te intreb Tibi daca stii cumva de ceva directiva din partea ANPA in care este stipulat ca pensionarii au dreptul la tichetul ANPA gratuit?Ceea ce insumeaza suma de 30 de roni.Este adevarat?Ai putea sa imi spui ceva in legatura cu asta?ASta inseamna ,daca merge un pensionar sa isi faca permisul cu cuponul de pensie si decizia de pensionare are dreptul la minus 30 de lei din permisul de pescuit?Multumesc!
Adriann- Numarul mesajelor : 736
Varsta : 40
Ocupatia : f ocupat
Data de inscriere : 28/08/2009
La ora asta nu se cunosc încă preţurile permisului de pescuit(ANPA)pentru anul 2011.Anul trecut ANPA a emis şi tichete gratuite pentru pensionari;AJVPS acordă reducere de 50% celor pensionaţi la limită de vârstă(62 de ani),ceilalţi pensionari nu figurează ca atare în baza de date a asociaţiei deci primesc tichet ANPA la preţ întreg(excepţie fac cei cu pensii foarte mici,care obţin această reducere pe baza unei cereri).Nu s-a discutat această problemă(din câte ştiu eu)până acum,crede-mă nici vântul n-a venit să spună nimic legat de permisele ANPA.Din informaţiile pe care le avem,ANPA doreşte să finalizeze cât mai repede tronsonizarea apelor publice,lucru care va scumpi pescuitul(pentru noi),dar în acelaşi timp va clarifica(să sperăm)cine-ce obligaţii are legat de acestea(şi implicit faţă de pescari).La ora asta AJVPS nu are date care privesc categoria socială a membrilor săi,cu excepţia elevilor,studenţilor şi a celor pe care i-am amintit mai sus.
Tibi-CPO- Numarul mesajelor : 351
Localizare : ORADEA
Ocupatia : Pescuit
Data de inscriere : 18/01/2010
La cum se misca astia de la ANPA o sa primim tichetele prin luna Martie.Tibi-CPO a scris: La ora asta nu se cunosc încă preţurile permisului de pescuit(ANPA)pentru anul 2011.Anul trecut ANPA a emis şi tichete gratuite pentru pensionari;AJVPS acordă reducere de 50% celor pensionaţi la limită de vârstă(62 de ani),ceilalţi pensionari nu figurează ca atare în baza de date a asociaţiei deci primesc tichet ANPA la preţ întreg(excepţie fac cei cu pensii foarte mici,care obţin această reducere pe baza unei cereri).Nu s-a discutat această problemă(din câte ştiu eu)până acum,crede-mă nici vântul n-a venit să spună nimic legat de permisele ANPA.Din informaţiile pe care le avem,ANPA doreşte să finalizeze cât mai repede tronsonizarea apelor publice,lucru care va scumpi pescuitul(pentru noi),dar în acelaşi timp va clarifica(să sperăm)cine-ce obligaţii are legat de acestea(şi implicit faţă de pescari).La ora asta AJVPS nu are date care privesc categoria socială a membrilor săi,cu excepţia elevilor,studenţilor şi a celor pe care i-am amintit mai sus.
Pret corect pentru pensionari (indiferent de varsta)
HG nr1016/2008 Capitol I , Sectiunea 1,Taxe de autorizare, Art 4 (2): Eliberarea permisului de pescuit recreativ/sportiv pentru pensionari si veterani de razboi este gratuita. In Proiect de ordin privind permisul de pescuit recreativ sportiv 2011, Art. 3 ( 1)Taxa de emitere a permiselor de pescuit recreativ/sportiv este stabilita prin HG nr 1016/2008. (2) Asociatiile de pescari sportivi au OBLIGATIA de a elibera permisele de pescuit la valoarea taxei de emitere stabilite prin Hotararea Guvernului.
White Shark- Numarul mesajelor : 69
Localizare : Oradea
Ocupatia : Pescar de placere
Data de inscriere : 21/12/2010
la asta ma refeream si eu,doar ca nu am gasit articolul!
Sper sa ne lamureasca(AJVPS),pentru ca daca este asa atunci iau banii pentru permis ANPA de la pensionarii sub 62 ani degeaba si ii dau la stat.
Sunt curios,daca merge un pensionar cu dovada de pensionare si cu un cupon de pensie si cu articolul respectiv la ghiseu,ii face reducerea respectiva?
Mie in 2009 nu mi-a facut reducere, desi am intrebat.Nu stiam de HG 1016/2008. Anul trecut nu mi-am vizat permisul.
La pensionari daca nu ma insel exista o reducere de 50% la plata! Se plateste doar jumate din pret, deci mi se pare ca nu se mai platesc cei 30 de lei pentru ANPA!
Ionut Erdeli- Numarul mesajelor : 1487
Localizare : SECRET
Ocupatia : T.F.L.
Data de inscriere : 30/04/2009
Da dar numai la pensionarii peste 62 ani.Daca totusi legea prevede aceasta gratuitate, la permisele ANPA, ar fi absurd sa nu se aplice ca oricum banii se duc la stat,nu raman la AJVPS,si constat ca HG este din 2008.
Multi membrii a pierdut AJVPS si vor mai pierde in continuare pentru ca nu sunt transparenti deloc.White Shark a scris:Mie in 2009 nu mi-a facut reducere, desi am intrebat.Nu stiam de HG 1016/2008. Anul trecut nu mi-am vizat permisul.
Ieri am pescuit impreuna cu un pensionar. Fost colonel in armata, undeva la 50 - 55 de ani, nu stiu cat are pensie, dar oricum mult peste cat castig eu si multi alti pescari din judet! Sa i se dea reducere? La o sedinta s-a discutat problema reducerilor la permise si se pot face reduceri pentru persoanele care au venituri mici! Nu trebuie sa fie pensionari sau studenti!White Shark a scris:Da dar numai la pensionarii peste 62 ani.Daca totusi legea prevede aceasta gratuitate, la permisele ANPA, ar fi absurd sa nu se aplice ca oricum banii se duc la stat,nu raman la AJVPS,si constat ca HG este din 2008.
Cat despre lipsa de transparenta reclamata de Arrian, nu pot sa spun nimic! Nu am avut nici o nelamurire la care sa nu primesc un raspuns! Dar daca nu punem intrebarea de ce sa ne asteptam sa primim raspunsul?
Legea spune :pensionari !, fara sa faca diferente intre cei cu probleme la prostata sau cu par carunt, peste sau sub 62 de ani...la fel spune :STUDENTI , fara a-i imparti in studenti la veterinara sau horticultura, peste sau sub 25 de ani...Si daca socotim la un pensionar: 140-30 (gratuit tichetul anpa )=110-10%(plata pana la sf lui ianuarie)=99-50%(reducerea aplicata la taxa AJVPS)=49,5 ron....cam atat ar fi taxa pt un pensionar...Idem se poate calcula pt elevi, studenti...Dar fiti linistiti, asa cum s-a rezolvat "NU" si treaba cu pescuitul sub baraje pe distanta de 500m, desi legea e f clara, asa va fi si cu taxele...trece si anul asta la fel, la anul, pana se mai gaseste unul sa scrie...
Cum spui, tibi, ca nu stiti preturile tichetelor ANPA din moment ce voi luati bani deja pt ele ? Daca nu stiati valoarea lor, de ce n-ati precizat ca, ulterior,dupa stabilirea cuantumului acesteia de catre ANPA, fiecare e obligat sa achite valoarea acesteia, iar voi sa fi incasat doar taxa AJVPS...Daca taxa va disparea cu totul anul acesta ??? Nu se pot pierde niste bani, nu-i asa ? E bun oricat, din moment ce-l primesti, si nu-l dai !
Cine-i curios, poate vedea pe forumul banatenilor, felul cum e detaliat, in cel mai mic amanunt, pretul ce-l are de platit un pescar al acestei asociatii.Nu dau link-ul, sa nu fiu acuzat de reclama sau mai stiu eu ce ! Acolo deja se vede respectul asociatiei fata de pescarii cotizanti. Presedintele asociatiei respective raspunde oricarei intrebari,nu-i e rusine si nici nu se simte umilit. Punct si fara comentarii.
Cum spui, tibi, ca nu stiti preturile tichetelor ANPA din moment ce voi luati bani deja pt ele ? Daca nu stiati valoarea lor, de ce n-ati precizat ca, ulterior,dupa stabilirea cuantumului acesteia de catre ANPA, fiecare e obligat sa achite valoarea acesteia, iar voi sa fi incasat doar taxa AJVPS...Daca taxa va disparea cu totul anul acesta ??? Nu se pot pierde niste bani, nu-i asa ? E bun oricat, din moment ce-l primesti, si nu-l dai !
Cine-i curios, poate vedea pe forumul banatenilor, felul cum e detaliat, in cel mai mic amanunt, pretul ce-l are de platit un pescar al acestei asociatii.Nu dau link-ul, sa nu fiu acuzat de reclama sau mai stiu eu ce ! Acolo deja se vede respectul asociatiei fata de pescarii cotizanti. Presedintele asociatiei respective raspunde oricarei intrebari,nu-i e rusine si nici nu se simte umilit. Punct si fara comentarii.
B Vasile- Numarul mesajelor : 252
Ocupatia : Pescar
Data de inscriere : 22/10/2010
@ Ionut Erdeli, era vorba de taxa pt tichetul ANPA, nu de reducerile sau taxele stabilite de fiecare asociatie...eu asa am inteles....iar daca ne referim la cat castiga fiecare si avem pretentia ca AJVPS sa stabileasca un etalon de la care sa se mearga in sus si-n jos cu penalizari sau bonificatii in functie de salariul sau pensia fiecaruia, le-ar trebui un serviciu contabil zdravan. Taxa pe care si-o stabileste AJVPS, e treaba lor, ei isi fac calculele, ei stabilesc tot legat de taxa lor....dar legat de taxa anpa...e alta portocala din Spania, e lege, preturi stabilite de anpa ,criteriile dupa care se plateste la fel, deci nu completam noi o lege, sau o aplicam de vrem ,iar de nu....ca tot nu stie lumea...
ps: apropo de transparenta : vezi ce spune legea referitor la pescuitul sub baraje pe o distanta de 500m, si vezi raspunsul ce l-am primit aici, la acest topic, inainte de Anul Nou...E doar un exemplu clar al aruncarii pisicii portocalii peste gardul vecinului !
ps: apropo de transparenta : vezi ce spune legea referitor la pescuitul sub baraje pe o distanta de 500m, si vezi raspunsul ce l-am primit aici, la acest topic, inainte de Anul Nou...E doar un exemplu clar al aruncarii pisicii portocalii peste gardul vecinului !
Ultima editare efectuata de catre B Vasile in Vin Ian 07, 2011 12:55 pm, editata de 1 ori
Eu fac calculul altfel :140-valoare tichet ANPA-10% (daca platesc pana la 31 ianuarie).N-am nevoie de reducere din partea AJVPS,doar din ce ofera statul. Si cred ca este si ilegal sa incaseze acesti bani de la orice pensionar.
@B Vasile - fiecare asociatie isi stabileste singura taxele cerute membrilor. Atata timp cat un pensionar nu primeste reducerea de 50% din valoare taxei, nu i se cere cuponul de pensie, deci nu se pot cere permise gratuite de la ANPA! Asta ar insemna un minus in contabilitate. Lucrul la un astfel de sistem necesita multa munca si din cate bine stim cu totii, cand e de lucru e greu!
Cat despre reducerea de 50% pentru pensionarii de peste 62 de ani, aceasta este o hotarare arbitrara! Nu se discuta nici culoarea parului, nici despre stilul de pescuit nici de cati copii a intretinut. Cum s-a ajuns la numarul acesta nu stiu, dar eu personal nu sunt deacord cu el. Daca ar fi dupa mine s-ar gasi alt sistem in asa fel incat sa beneficieze de reducere persoanele cu venituri sub o anumita limita, fara a tine cont de statutul social sau de numarul de la pantof.
Nu cred ca ar fi o problema sa pui linkul spre forumul banatean, ba mai mult spre topicul cu pricina. Cine stie? Poate ne mai vin si noua idei!
Cat despre reducerea de 50% pentru pensionarii de peste 62 de ani, aceasta este o hotarare arbitrara! Nu se discuta nici culoarea parului, nici despre stilul de pescuit nici de cati copii a intretinut. Cum s-a ajuns la numarul acesta nu stiu, dar eu personal nu sunt deacord cu el. Daca ar fi dupa mine s-ar gasi alt sistem in asa fel incat sa beneficieze de reducere persoanele cu venituri sub o anumita limita, fara a tine cont de statutul social sau de numarul de la pantof.
Nu cred ca ar fi o problema sa pui linkul spre forumul banatean, ba mai mult spre topicul cu pricina. Cine stie? Poate ne mai vin si noua idei!
Daca primesti un permis de pescuit (tichet ANPA) pentru pensionari, atunci cu siguranta este. Daca insa primesti un tichet de 30 de lei, atunci nu stiu ce sa zic.White Shark a scris:Si cred ca este si ilegal sa incaseze acesti bani de la orice pensionar.
@ White Shark, problema-i ca si eu as vrea sa fac niste calcule dupa cum cred ca ar fi normal si logic...dar din pacate exista niste legi (votate de minunatii nostri alesi ) pe care nu le putem varienta , si aplicam principiul :daca-i musai, cu placere !....Dar cand legea prevede una, si "incasatorii " citesc alta, se schimba problema...Daca le spui de lege, esti trimis pe la muzeu (in paralel apar mercenarii tocmiti cu-n pahar de cocishbor, ca sa te sicaneze)...iar de la muzeu, dupa sectia de istorie, te duci acasa, ca nu mai ai cu cine discuta....Daca totusi ti se raspunde, incearca tu sa pricepi ceva din raspunsuri...
ps :urmareste aparitia mercenarilor...cat de curand !!!
ps :urmareste aparitia mercenarilor...cat de curand !!!
Deja se pare ca au aparut. Oricum nu se poate trece peste o Hotarare de Guvern .E complicat sa faca cineva un tabel in plus.Daca ma duc cu cuponul de pensie in mana ,ma trece acolo si gata.Pot sa vin peste 2 saptamani dupa permisul ANPA. Asociatia tot cu banii intregi ramane.
Ultima editare efectuata de catre White Shark in Vin Ian 07, 2011 1:47 pm, editata de 1 ori
Ionut Erdeli a scris:@B Vasile - fiecare asociatie isi stabileste singura taxele cerute membrilor.
@ Ionut, exact asta am spus si eu :taxele le stabileste fiecare ajvps (la noi - Bihor ) in functie de criteriile si planurile ce le are . Nu comentez !! Dar taxa pt tichetul ANPA n-o pot interpreta, in plus, normal ar fi fost ca, macar pe geamurile AJVPS, in locul anunturilor cu catei si pusti de vanzare, sa fie un afis mare, in care sa fie detaliat fiecare leu platit de pescarul oradean...toata discutia se rezuma la a plati sau nu (sau cu reducere ) taxa ANPA...In rest, ce reduce AJVPS sau dubleaza, prin taxa, e treaba lor....cine vrea , plateste, cine nu, are si alte variante(habar n-am cum e la aia, dar ma voi interesa)...simplu, de acum asteptam mercenarii, tie nu ti-s dragi ???
Lincuri nu pun, am zis dece, plus ca vreau sa mai caute lumea si pe la altii...mai vezi una, alta...Da' poti apela la Victor...el da rapid un <clik aici > si nu se supara nimeni !!!!!!
Ionut Erdeli a scris: Daca insa primesti un tichet de 30 de lei, atunci nu stiu ce sa zic.
Ba stii, si stii f bine, dar si tu, ca si majoritatea, preferati sa stati in fotolii plusate, si sa-i lasati pe cei de la strapontina sa vorbeasca. Ce-i greu sa spui ca daca unui pensionar i se iau cei 30 ron, e ori furt pe fata, ori necunoasterea legii (dar asta n-o mai crezi nici tu ). Treaba e valabila si cu unii studenti !!...Si atunci de ce-i mai facem fomisti pe unii pescari, daca noi ne pretam la asemenea tertipuri de doi bani ca sa-i mai jumulim de niste bani ? DE ce niciodata nu se greseste-n minus cand e vorba de luat bani ???
ps: ia tasteaza banatul. eu forum , intra la stiri si vezi ce spune nea Popovici...N-am facut reclama, n-am dat link, am scris aiureli (totul este un pamflet !!!)...De ma blocheaza iar pe chestia asta, tu esti de vina!
Nu stiu la ce mercenari faceti referire, dar daca este o trimitere catre cei care au raspuns la aceasta problema (adica eu) nu vad cu ce am gresit sau cine m-ar plati pentru treaba asta, chiar si cu un blid de zama.
Pagina 19 din 33 • 1 ... 11 ... 18, 19, 20 ... 26 ... 33
Subiecte similare
» Clubul CARP FAN
» Lacul de la Hanul Pescarilor - Lacul Saldabagiu de Munte
» Stirile pescarilor
» Lista magazinelor de pescuit din Oradea
» Comunicat de presa ANPA
» Lacul de la Hanul Pescarilor - Lacul Saldabagiu de Munte